Binnenland

‘Sprakeloos, geschokt, woest’: Nederland gaat euthanasieregels uitbreiden

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het kabinet heeft recentelijk besloten dat er een regeling komt voor de levensbeëindiging van kinderen van één tot 12 jaar. Tot nu was er alleen iets geregeld voor kinderen vanaf 12 jaar en voor baby’s tot één jaar.

Het onderwerp ligt politiek gevoelig, ook omdat het gaat om wilsonbekwame kinderen. ChristenUnie-fractievoorzitter Mirjam Bikker zei dat de regeling ‘voldoende waarborgen moet bevatten’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De wijziging van de regeling wordt vervat in een ministeriële regeling die niet hoeft te worden goedgekeurd door het parlement. Van een wet voor kindereuthanasie kan wat de ChristenUnie betreft zeker geen sprake zijn.

Hoe is het mogelijk

De nieuwe regeling van minister Ernst Kuipers gaat naar verwachting op 1 januari in. De regeling is bedoeld voor kinderen die uitzichtloos en ondraaglijk lijden.

VVD-Kamerlid Harry Bevers zei ‘blij’ te zijn dat zieke kinderen tussen de één en 12 jaar vanaf begin volgend jaar ‘menswaardig kunnen sterven’.

Advocate Carine Knapen neemt met afschuw kennis van de nieuwe regeling. “Sprakeloos. Geschokt. Woest,” schrijft ze. “Hoe is het f*cking mogelijk dat daar stemmen voor te vinden zijn?!”

Opstand

Knapen wijst erop dat de menselijke hersenen pas op de leeftijd van 25 jaar volgroeid zijn. Bij mannen zelfs nog iets later. “Een kind heeft niet de beoordelingscapaciteit om zelf beslissingen te nemen, laat staan om bewust te kiezen voor de dood, eerder dan leven.”

“Maar nu zouden kinderen tussen één en 12 jaar er wel voor kunnen kiezen om een einde te maken aan hun leven omdat ze ondraaglijk lijden?” vraagt de advocate.

“Als heel Nederland niet in opstand komt tegen de plannen van Mark Rutte en zijn vazallen, is de wereld volledig om zeep,” benadrukt Knapen.

4.7 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Snappie nr 1
Snappie nr 1
10 maanden geleden

Geen woorden voor…….🤬🤬🤬

Wil
Wil
10 maanden geleden

Helemaal gestoord daar.

Neem een prik
Neem een prik
10 maanden geleden

Hetzelfde als MAID in Canada , daar kun je als je “arm” bent jezelf euthaniseren. Gewoon depopulatie. Niets meer en niets minder.

!!!strijder!!!
!!!strijder!!!
10 maanden geleden

“WAAROM NIET DE MEDICIJNEN DIE GENEZEN,IN PLAATS VAN DODEN” VIEZE VUILAKKEN DAT KULLIE ZIJN!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x