Propaganda

The New York Times misleidt willens en wetens. Waarom je niet moet geloven wat er in de krant staat

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week tweette een medewerker van de New York Times het volgende: “Mensen, we hebben jullie hulp nodig. We zoeken naar onjuiste informatie die wordt verspreid om kiezers in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen te verwarren, misleiden of te beïnvloeden.”

“Toen ik hoorde dat de krant vroeg om bewijs voor fake news, heb ik ze een abonnement op de New York Times cadeau gedaan,” zei Fox News-presentator Greg Gutfeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij wees op het vakje bovenaan de gedrukte editie van de krant, waarin staat: ‘Al het nieuws dat geschikt is om te publiceren’.

Nieuwe recordhoogte

“Dat is dus fake,” aldus Gutfeld. “Elke keer als het echte verhaal niet geschikt is om te publiceren, zoals goed nieuws uit de Korea’s – geen kernwapens is goed nieuws – doet de krant daar niets mee.”

En wat heb je te horen gekregen over Amerikaanse samenwerking met Polen? Als het niet aansluit op het verhaal over Russische collusie, dan zul je er weinig over horen.

En de economische groei onder Trump die de Dow Jones naar een nieuwe recordhoogte dreef?

Camoufleren

De Times wil niet dat je dat soort dingen leest. De krant wil dat lezers fake news insturen zodat ze haar eigen spervuur aan eenzijdige berichten kan camoufleren.

De krant misleidt willens en wetens haar lezers en geeft alleen fouten toe wanneer ze in een hoek wordt gedreven. Of ze plaatsen een rectificatie ergens in een klein hoekje van de krant.

Gordijnen

Zo schreef de Times onlangs dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken van Trump 52.000 dollar had uitgegeven aan gordijnen voor de woning van ambassadrice Nikki Haley.

Al snel bleek dat medewerkers van Obama die gordijnen hadden besteld.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: CC0 Creative Commons

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

The New York Times is de grootste propaganda verspreider die er bestaat. Trump heeft al meerdere keren kritiek geuit op dit medium. Manipuleren hebben ze bij the New York Times tot kunst verheven. Ook in de alternatieve media kom ik vaak halve waarheden tegen.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

Ik weet niet hoe het in de VS is maar hier in B krijgen media honderden miljoenen belastinggeld om een ULTRA LINKSE indoctrinatie te spuien over het land, in onderwijs gebeurt exact hetzelfde..

Dries Van Langehove doet wat die Trump in VS NIET DOET! MSM AANKLAGEN effectief voor fake news, jongen is 25j oud en doet wat Trump NIET DOET: AANKLAGEN!!!

[VIDEO] Dries (Schild & Vrienden) slaat hard terug: “VRT manipuleert, dit is een trial by media!””

https://re-act.be/2018/09/19/video-dries-schild-vrienden-slaat-hard-terug-vrt-manipuleert-dit-is-een-trial-by-media/

Die media is ook verantwoordelijk voor oorlogen in landen omdat ze ALLEMAAL eigendom zijn van een paar families die eind verantwoordelijkheid hebben aan Reuters rothschilds de hoofd media op aarde. Die rothschild familie heeft via Trump gans goldman sachs in de VS regering gestoken. Dilemma hier want hoe gaat IEMAND op deze planeet tegen de MSM op kunnen wanneer de bazen van MSM ook de baas van Trump is, nl die DEEPSTATE.

1 simpel opmerking, Trump valt enkel de media aan met deze woorden: “fake media”
Waarom organiseert Trump geen grote persconferentie en confronteert dan die MSM met hun leugens door voorbeelden te geven? Deed doet die niet! Zeker niet ivm clinton, comey of deepstate.

Trump is president heeft 0 respect van de MSM, buiten als een kind met een spraakgebrek “fake media” schreeuwen doet de president niets aan die walgelijke MSM!

De leugens beginnen weer, herhaling van wat al 3j gelogen wordt nu, ‘arrestatie clinton’, hahahahha never gonna happen, net zo min dat Trump die linkse MSM uitschakelt! Enne wat gaan we nu krijgen: “vijanden van de deepstate, obama en clinton???

Echte arrestaties gaan ze NIET op voorhand aankondigen, doen ze NOOIT, alle respect voor Xander zijn artikel, maar dit illustreert Trump zijn leugens, op voorhand dit verkondigen zodat de deepstate weet wat er gaat gebeuren? Staat van beleg in de VS? Trump gaat dan niet meer voor de tweede termijn??

Perfect plan om NWO er zo door te drukken, komt die profetie uit dat Trump dé laatste president VS zal zijn. Merk op in het artikel hoe vijanden van die deepstate obama en clinton gestraft gaan worden??? Verraders van de deepstate gaat Trump arresteren??? Ik dacht dat Trump anti deepstate was, drain the swap not protect the swamp!
Dit in het artikel is zorgwekkend, verraders van de deepstate zijn links nu???
De deepstate is rechts geworden dan in die VS ah ja want ze jagen op de verraders van die deepstate? Je ziet die deepstate blijft baas.

man man man clinton, obama, trump tot de laatste muis in dat WITTE huis werkt voor die deepstate!

“Verraders zullen proberen te vluchten
Zodra dit gebeurt zal de militaire politie in het hele land duizenden Deep State verraders arresteren. Hieronder bevinden zich honderden medewerkers van de FBI en diverse ministeries, als ook corrupte federale rechters. Adams: ‘Veel verraders zullen natuurlijk proberen het land uit te vluchten (wij vermoeden naar het dan nog steeds door de linkse globalisten gecontroleerde Europa, waar ze ongetwijfeld met open armen ontvangen zullen worden), maar ze zullen moeten worden opgespoord en net als voormalige Nazi oorlogsmisdadigers voor het gerecht worden gebracht.’”

http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/09/Deep-State-verraders-Obama-Hillary-Comey-en-Mueller-worden-binnenkort-gearresteerd

andy
andy
5 jaren geleden

Uit de protocollen van Sion:

PROTOCOL 12 (Controle over de pers)
2. Met de pers zullen wij op de volgende wijze te werk gaan. Welke rol speelt thans de pers? Zij dient er toe de hartstochten van de mensen te doen oplaaien of het zelfzuchtige streven van de partijen te bevorderen. Ze is hol, onrechtvaardig en leugenachtig. De meeste mensen weten in het geheel niet waartoe de pers eigenlijk dient.

4. Geen bericht zal zonder onze voorkennis openbaar worden. Dat resultaat hebben thans reeds daardoor bereikt, dat alle berichten uit de gehele wereld bij een aantal persbureaus samenkomen. Deze zullen geheel in ons bezit overgaan en slechts datgene bekend maken wat wij hun voorschrijven.

5. Wanneer we het thans reeds verstaan moeten we de gedachtewereld van de niet ingewijde kringen zodanig beheersen, dat bijna alle mensen de wereldgebeurtenissen alleen nog maar zien door de ‘gekleurde brillen’ die wij hun opgezet hebben. Wanneer er reeds nu geen slagbomen meer zijn, die ons zouden kunnen verhinderen om binnen te dringen in datgene wat het volk in zijn domheid staatsgeheimen noemt, hoe zal het dan worden, als wij de aardse goden in de persoon van onze wereldvorst zullen zijn?

9. Daar boeken en kranten de twee belangrijkste middelen tot opvoeding zijn, zal onze regering van het merendeel der bladen eigenaresse zijn. Daardoor wordt de schadelijke invloed van de pers uitgeschakeld en wij verschaffen ons een buitengewone invloed op de stemming onder het volk. Wanneer we de vestiging van tien kranten toestaan, zullen we zelf dertig kranten uitgeven, enz. Het publiek mag daarvan niets vermoede. Onze kranten moeten daarom schijnbaar de meest tegenstrijdige richtingen en meningen vertegenwoordigen om vertrouwen te wekken en de tegenstanders tot zich te trekken. Dezen zullen dan in de val lopen en onschadelijk zijn.

10. Op de eerste plaats zullen de officiële kranten staan, die de opdracht zullen krijgen steeds onze belangen te vertegenwoordigen. Hun invloed zal daarom naar verhouding onbeduidend zijn.

11. Op de tweede plaats zullen er semi-officiële bladen komen, die de onverschillige en de lauwe voor ons zullen winnen.

12. Op de derde plaats zullen de bladen van de voorgewende oppositie staan. Minstens één blad moet scherp tegenover ons staan. Onze tegenstanders zullen dit schijnbare verzet voor echt houden en hun kaarten voor ons openleggen.

13. Onze kranten zullen tot de meest uiteenlopende richtingen behoren. Er zullen aristocratische, republikeinse, ja zelfs anarchistische bladen zijn, natuurlijk slechts, zolang de huidige staatsregelingen nog bestaan. Evenals de Indische God Wischnu zullen deze bladen honderd handen hebben, waarvan elke hand afzonderlijk de wisselende polsslag van de openbare mening zal betasten. Met iedere polsslag zullen zij de publieke opinie leiden in de richting, die ons welgevallig is, want een opgewonden mens verliest gemakkelijk zijn vermogen tot oordelen en is onderhevig aan iedere soort van beïnvloeding. Deze domkoppen, die geloven de krant hun mening verdedigd, zullen in werkelijkheid slechts onze mening weergeven, of in ieder geval één, die ons welgevallig is. Zij zullen geloven, dat zij hun partijblad volgen en zullen in werkelijkheid slechts de vlag volgen die wij voor het heil laten wapperen.

15. Onze bladen zullen over onze politiek oppervlakkig zijn – zonder ooit op de diepere zin in te gaan – over en weer schrijven met de officiële bladen polemische schermutselingen voeren om ons daardoor in staat te stellen, ons over datgene, wat we in de eerste publicaties niet duidelijker konden zeggen, nu duidelijker uit te drukken. Natuurlijk zullen we dat echter alleen doen, wanneer het voor ons voordelig is.

16. Deze aanvallen zullen tegelijkertijd daartoe dienen, het volk te doen geloven. dat het vrijheid van spreken bezit. Op deze manier zullen onze vertegenwoordigers kunnen beweren dat de vijandelijke pers slechts kletst, omdat ze geen zakelijke argumenten tegen onze maatregelen kan aanvoeren.

Stefan
Stefan
5 jaren geleden

Alsof Fox een betrouwbare outlet is……..

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x