Homepagina » Gezondheid » Het einde van antibiotica en de opkomst van jodium als alternatief

Het einde van antibiotica en de opkomst van jodium als alternatief

Uiteindelijk zullen antibiotica te boek komen te staan als één van de ergste voortbrengselen van de farmaceutische wetenschap nu de antibioticaresistentie een steeds groter probleem begint te worden.

Jodium is daarentegen een effectieve vervanger van de meeste antibiotica en kan veilig worden gebruikt voor kinderen. De verschillen op een rij.

Voor de introductie van antibiotica of vaccins namen de volgende ziekten al enkele decennia af: mazelen, roodvonk, tyfus, tuberculose, longontsteking, griep, kinkhoest, difterie en polio.

Antibiotica werken schimmel- en gistinfecties in de hand en worden door oncologen steeds vaker gezien als een belangrijke veroorzaker van kanker.

Antibiotica vernietigen alle bacteriën in het lichaam, inclusief de bacteriën die we nodig hebben. In haar boek Poisonous Prescriptions vraagt Dr. Lisa Landymore-Lin zich af of antibiotica astma en diabetes veroorzaken. Naar schatting lijdt 70 procent van de Britse bevolking aan een gistinfectie. De voornaamste reden daarvan is onze voorliefde voor antibioitica. Twee recente studies in het Journal of the American Medical Assocation (JAMA) hebben het verband aangetoond tussen het gebruik van antibiotica en een hoger risico op borstkanker.

Wanneer goede bacteriën in het lichaam worden vernietigd met antibiotica kan gist, een onderdeel van de normale flora in het lichaam, welig tieren omdat de antibiotica de interne ecologische balans van het lichaam hebben aangetast. Voorgeschreven medicijnen zijn inmiddels doodszaak nummer 1 in de Verenigde Staten. Dit terwijl povidonjodium een effectieve ciprofloxacine is. Elke dag worden nieuwe strengen van bacteriën, schimmels en andere pathogene micro-organismen resistent tegen antibiotica.

Autisme

Medische wetenschappers van de Universiteit van Arizona hebben aangetoond dat kwik niet langer door het lichaam kan worden uitgescheiden door het gebruik van antibiotica. Door kwik in vaccins kunnen kinderen autisme krijgen en de antibiotica zorgen er vervolgens voor dat ze dit kwik niet meer kunnen uitscheiden.

Veel artsen zijn zich niet bewust van de invloed van antibiotica op het lichaam. Zelfs voor een simpele verkoudheid of loopneus worden antibiotica voorgeschreven. Antibiotica als tetracycline kunnen de hoeveelheid gist in de dikke darm al binnen enkele dagen flink doen toenemen. Zware metalen als kwik zijn een bron van voedsel voor gist en vernietigen tegelijkertijd goede bacteriën.

Uit een studie in het Journal of the American Medical Association van 11 juli 2007 is gebleken dat kinderen met autisme significant meer kwik, lood en zink in hun melktanden hadden dan kinderen zonder autisme. Dezelfde kinderen kregen in hun eerste 12 tot 36 maanden bovendien meer antibiotica toegediend.

Meer dan twee derde van de kinderen met autisme kreeg in het eerste levensjaar tenminste vier keer antibiotica toegediend. Gedacht wordt dat de medicijnen het immuunsysteem verzwakken. Kwik in de controversiële BMR-prik heeft vervolgens min of meer vrij spel in het lichaam.

Antibiotica worden voornamelijk afgeleid van schimmels en zijn daardoor geclassificeerd als mycotoxines. Mycotoxines zijn giftig.

Jodium helpt infecties voorkomen

Jodium is een goede vervanger van de meeste antibiotica. Jodium is in staat alle pathogenen, gram-positieve en gram-negatieve bacteriën, mycobacteriën, schimmels, gisten, virussen en protozoa, binnen 15 tot 30 seconden te vernietigen.

Jodium veroorzaakt vrijwel geen bijwerkingen of bacteriële resistentie. Jodium vernietigt eencellige organismen door de aminozuren tyrosine en histidine te combineren. De natuur heeft ons een belangrijk mechanisme gegeven om pathogene levensvormen onder controle te houden.

Vitamine B en C

Nog een reden om antibiotica te vermijden is dat ze de absorptie van veel vitamines en mineralen tegenwerken. De juiste dosis vitamine C stopt elke infectie zonder gebruik te hoeven maken van antibiotica.

Antibiotica ontrekken vitamine A, B-12, C, E en K, biotine, calcium, ijzer, magnesium en kalium uit het lichaam. Aspirine ontdoet het lichaam bovendien van calcium, foliumzuur, ijzer, kalium, vitamine B en C.

Aan het begin van de 20e eeuw at men voedsel dat eerst in water met klei werd gedoopt om voedselvergiftiging te voorkomen. Twee soorten klei worden vandaag de dag verkocht als voedingssupplement: bentoniet en montmorilloniet. Klei absorbeert toxines, zware metalen, bacteriën, virussen en schimmels. Klei zelf wordt niet geabsorbeerd door het lichaam.

Muterende virussen

Wist je dat onschuldige virussen kunnen muteren als gevolg van een voedingsdeficiëntie? Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA nadat het had ontdekt hoe een onschuldig virus in een gevaarlijk pathogeen veranderde nadat ratten een dieet kregen zonder het essentiële element seleen.

Daarmee geeft het ministerie te kennen dat voedingsdeficiënties mutaties veroorzaken. Dezelfde resultaten worden verwacht bij onderzoek naar vitamine E omdat vitamine E en seleen in het lichaam beide werkzaam zijn als antioxidant. De overheid erkent daarmee dat vrije radicalen en oxidatieve stress de pathogenen beïnvloeden en superbacteriën creëren.

Ons arsenaal tegen virussen dient te bestaan uit seleen en alfa-liponzuur (ALA). Dit is belangrijk om het glutathiongehalte in het lichaam op peil te houden en kwik te neutraliseren. Kwik biedt de ideale omgeving voor virussen, bacteriën, schimmels en gisten. Alhoewel de meeste mensen het ontkennen hebben we als beschaving te maken met kwikvergiftiging omdat het in de lucht, in water, voedsel, vaccins, amalgaam en cosmetica zit.

Het is belangrijk onze kijk op infecties aan te passen en het oude paradigma achter ons te laten. Kijk naar natuurlijke remedies met antibacteriële eigenschappen zoals colloïdaal zilver of knoflook. Of kies voor jodium.

Indammen antibiotica

Vanwege de toenemende problemen met antibioticaresistentie wil de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA het preventief gebruik van derde en vierde generatie antibiotica verbieden.

In de VS wordt het gebruik van bepaalde typen antibiotica als groeibevorderaar nog steeds toegestaan. Per 5 april 2012 wil de FDA het preventieve gebruik en andere niet erkende toepassingen van derde en vierde generatie cefalosporines officieel verbieden in de varkens-, pluimvee- en rundveehouderij.

Bronnen: Thewatchers.adorraeli.com via Naturalnews.com en Newscientist.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.