Binnenland

Staat voor rechter gesleept om ‘gevaarlijke’ 5G-straling. ‘Help ons de uitrol van 5G te stoppen!’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een stichting sleept de overheid voor de rechter, in de hoop dat die opdracht geeft om de uitrol van 5G te stoppen. Stichting Stop5G zegt dat 5G-signalen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren.

Het kort geding tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dient op 21 april.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De stichting is van mening dat de uitrol van 5G onrechtmatig is omdat burgers onvoldoende worden beschermd tegen de risico’s van mobiele straling.

Zeer urgent

In de dagvaarding valt te lezen dat ‘door of namens de Staat onvoldoende (deugdelijk) wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de (schadelijke) gezondheidseffecten, terwijl uit vele onafhankelijke wetenschappelijke studies overtuigende aanwijzingen blijken voor ernstige en blijvende gezondheidsschade’.

Het kort geding gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. De zaak is aangemerkt als zeer urgent.

In verband met het coronavirus is de zitting wel afgelast en zal de procedure schriftelijk worden gevoerd.

Op haar website schrijft Stop5G:

Er is tot op heden nauwelijks onderzoek gedaan naar de potentiële gezondheidsrisico’s van blootstelling aan 5G. De Gezondheidsraad bevestigt dit en geeft in een uitzending op RTL Z op 9 september jl. aan dat er veel zakelijke belangen liggen om 5G uit te rollen, zonder dat er goed is onderzocht wat de consequenties zullen zijn. Het onderzoek dat er ligt toont aan dat permanente schade kan optreden.

252 wetenschappers die de noodklok luiden

De Nederlandse staat negeert 252 wetenschappers uit 43 landen die allen onderzoek hebben gedaan naar de schadelijke effecten van elektromagnetische velden op mens, dier en milieu en die waarschuwen voor de schadelijke gevolgen ervan. Zij doen in het EMF Scientist Appeal een dringend beroep op de lidstaten van de VN – waaronder ook Nederland – om een betere bescherming van de gezondheid bij blootstelling aan EMV. Dit omdat volgens de wetenschappers de enorme verdichting van antennes bij 5G zal leiden tot toenemende gezondheidsrisico’s en tot een wereldwijde crisis.

Uitrol van 5G moet gestopt worden!

Het is bijzonder urgent dat 5G gestopt gaat worden. Met 5G zal er namelijk een enorme toename zijn van antennes. Gesproken wordt over 5 tot 10 keer meer antennes, wel elke 100 meter. De verwachting is dat de stralingsbelasting met een factor 10 tot 100 omhooggaat. De antennes zullen dicht in de woonwijken en op huizen en gebouwen geplaatst worden en zullen veel hogere frequenties gebruiken.

Doneren kan hier.

[Stop5GNL]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
4 jaren geleden

Ik heb me al aangemeld bij de bond tegen overheidszaken die ook een rechtszaak aan gaat spannen. Helaas kun je je niet meer aanmelden doch wel steunen.

https://www.bondoverheidszaken.nl/5G_Aansprakelijkheid.html

René
René
4 jaren geleden

De vraag, naast de gezondheidsvraag, is óók nog: Waarom zouden de burgers van NL uberhaupt 5G willen hebben?

Is het huidige Internet met op steeds meer plaatsen glasvezel (en ook nog eens 4G) niet voldoende snel?
Is er echt behoefte aan nieuwe ontwikkelingen zoals een zelfrijdende auto, een koelkast die zelf de bestelling plaatst bij de AH en Google assistenten die nog meer data en beelden van een huishouding gaan vergaren?

Of zijn die vernieuwingen alleen gedreven om de heilige graal van de economische groei te blijven stimuleren? Waarvan de gemiddelde mens al lang weet dat al die (in modellen bedachte) economische groei in de praktijk helemaal niet leidt tot een beter leven. Sterker nog, slechts tot meer stress en onzinnige bezigheden.

Wat mij betreft wordt de slogan sowieso: 5G, weg ermee.

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Deze periode met de gekweekte corona hype, toont eens te meer aan, dat al dat doordrammen op velerlei gebied bullshit is.

Er zijn is deze periode, kladblokken vol met gewone mensen problemen, niets is meer normaal.

Iets simpels als het mondkapje.

Maar ook wie telt de personen, die aan de ons zo bekende griep zijn gestorven.?
Wie durft de aantallen weg gesaneerde verpleeghulpen te benoemen, in deze Rutte tijd.?
Wie durft het aantal ziekenhuizen te benoemen, die zijn gesloten in deze Rutte tijd.?
Wie durft het aantal verzorgingshuizen voor ouderen te benoemen, die zijn gesloten in deze Rutte tijd.?

Wie.?

rop
rop
4 jaren geleden

In ieder geval kan het ook weer een groot gezondheids risico vormen,
de nu heersende corona zal straks weer gouw vergeten zijn, de doden zijn begraven en ook deze zullen langzaam vergeten worden, met af en toe een bloemetje op het graf neerleggen even erbij stil staan ,wat gebruikelijk is
de economie weer op volle toeren zodat de mensheid weer met zn vervuiling van natuur en zichzelf gewoon zijn oude gewoonte ermee oppakt,
daarbij komt deze G5 die ook een gezondheid risico vormt van een te hoge straling er ook nog eens bij kijken en dan gaat men gewoon er gebruik van maken ondanks zijn sputterende tegenstand ertegen van vele, weer bezig aan de door gedraaide molen van de economie zullen deelnemen,met deze in de toekomst te hoge frequentie energie erbij,die volgens vele de gezondheid gaat schaden,
alle mensen die er tegen zijn blijven gewoon hun telefoon en laptop gebruiken en dat is het dan.. niemand zal zeggen ik stop ermee met het gebruik ervan, dan treed er een verveling op omdat ze deze niet meer gebruiken, wat ook schadelijk is, of het is de verveling die dan ook een ziekte veroorzaakt gaat opleveren ,of het is de straling ervan.
nee hoor, het gedrag van de mens om zich aan te passen aan het gebruik en luxe erin en ermee niet meer te kunnen spelen, zal zwaarder zijn dan de kwaal die ermee en erbij komt kijken, men protesteert wel, maar dat is een soort angst erachter, het gebruik ervan is hun Heilig en alles wat heilig moet verdedigt worden.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x