Mens en Dier

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview met ic-arts Diederik Gommers in de Volkskrant. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) dwong hem eind maart te zeggen dat er voldoende ic-bedden waren zodat De Jonge zijn politieke hachje kon redden. Dat was de eerste keer dat Gommers zich er echt van bewust was dat hij in ‘het spel’ zat. “Ik stond perplex.”

Huisarts Glenn Mitrasing, die al eens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) trotseerde, loopt op Twitter leeg over De Jonge. “Fijn dat Diederik Gommers nu begrijpt wat Pechtold bedoelde dat politiek vies en vunzig is. Zorgprofessionals: laat u niet gebruiken door zo’n misselijke CDA-mafkees als Hugo de Jonge en andere soortgelijke figuren,” schrijft Mitrasing, beter bekend als de Vogelvrije Huisarts.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Gommers moest De Jonge beloven dat er 1600 ic-bedden beschikbaar zouden zijn. De arts dacht dat hij in de maling werd genomen. Hoewel hij geen invloed had op het aantal beschikbare ic-bedden dacht hij: ‘Het moet dan maar’. De Vogelvrije Huisarts: “Niet Hugo de Jonge, maar Gommers was dan to blame ondanks dat De Jonge nul feitelijke onderbouwing had.”

Rotzooi van 10 jaar Mark Rutte

Het was opmerkelijk dat de Volkskrant het interview pas publiceerde na de eerste ronde van de CDA-lijsttrekkersverkiezing. De huisarts reageert: “Tja, waarom is de Volkskrant vandaag pas met het verhaal van Gommers en de pikante details over Hugo de Jonge naar buiten gekomen? De hoofdredactie van de Volkskrant heeft wat uit te leggen.”

Hij komt op stoom: “Het CDA heeft Nederland ook de Irakoorlog ingeloodst op basis van leugens. Tot op de dag van vandaag zijn de negatieve gevolgen te voelen, exclusief de meer dan 1 miljoen doden.”

De huisarts nuanceert nog enigszins: “Hugo de Jonge heeft de rotzooi van 10 jaar Mark Rutte geërfd. Laten we dat ook vooral niet vergeten.”

Hij sluit af:

4.3 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
3 jaren geleden

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald het wel (toch). idd vertrekken de Jong.
Jan dijkgraaf (briefje van Jan) is wel positief over de Jong haha.

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

De hoofdredacteur van de volkskrant had al toegegeven dat hij en de ‘krant’ samenspannen met de politiek om maar één narratief in de hoofden van de burgers te stampen. Dat heer propaganda. Hugo Holocaust ziet er eng uit met zijn zwarte ogen.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Tja, kijk naar die kop. Wij horen niet op van dit soort praktijken. We hebben zelf de macht om het zooitje op te ruimen. De overheid schuwt de middelen niet, dus hoeven wij dat ook niet. Zelf ben ik doorgaans tegen fysiek geweld. Echter, nood breekt wet.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Tja, welkom in Bananenrepubliek der Nederlanden

Coalitie staat hoger dan ooit in de peilingen.
VVD 45 zetels!

De volkskrant? Was al bekend dat zij jegens de overheid geen kritiek meer uiten, is in een interview door de hoofdredacteur bekend gemaakt.

Het volk vindt het allemaal prima kennelijk.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x