Mens en Dier

Kaag onder vuur: ‘Dit maakt voor velen Nederland tot armenhuis’

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!

De diepe zakken van de overheid lopen tegen hun grenzen aan, zei minister Kaag van Financiën (D66) in het tv-programma Buitenhof. “Het is echt een andere tijd en ik weet niet of dit de laatste bezuiniging is. Dit is een koerswijziging niet als doel op zich, zodat we het verstandige doen, maar niet op een onverstandige manier,” lichtte ze toe.

“De trend is de verkeerde kant op en daarom zeg ik ook: ik zeg niet dat dit de laatste keer is dat we bezuinigen. We moeten de discipline krijgen om keuzes te maken, altijd kiezen in schaarste, maar tegelijkertijd wel door de bril van welvaart en welzijn van mensen,” zei Kaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wel 28 miljard naar klimaatmaatregelen

De minister krijgt veel kritiek naar aanleiding van haar optreden in Buitenhof. “Voor de goede orde: er gaat 28 miljard naar klimaatmaatregelen die ‘geen zelfstandig effect’ hebben en waarvan het verwachte effect ‘niet plausibel’ is en ‘niet te valideren’ valt, aldus het PBL,” merkt Welmoed Vlieger, hoofd beleid van Groep Omtzigt, op.

Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke haakt hierop in: “En tegelijkertijd stoppen Kaag en Jetten 28 miljard in klimaatmaatregelen waarvan het effect hooguit nihil zal zijn. En ondertussen moeten alle andere sectoren uitgezonderd de asielinstroom bezuinigen…”

Armenhuis

“Mijn indruk: er is een politieke sekte aan de macht met roofbouw op de financiën van de overheid. De schulden gaan in korte tijd omhoog naar 55 procent van het bbp – met onhaalbaar en onbetaalbaar beleid. Dat maakt voor velen Nederland tot armenhuis,” stelt Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21).

4.8 205 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bezorgde burger
bezorgde burger
1 jaar geleden

Dat fascistische rot wijf moet opdonderen.

Elise
Elise
1 jaar geleden

En zo begon de wo2 ook. En we weten allemaal wie hier beter van gaan worden. Dezelfde kliek. Wie nu nog 5 mei viert, die spoort echt niet.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Demoncraten👿666 = n wef partij🐕‍🦺 & brengt ons👨‍👩‍👧‍👦naar de afgrond!👎

JollyJoker
JollyJoker
1 jaar geleden

Bezuinigen betekent bij iedereen minder uitgeven. Bij de (r)overheid betekend het: meer bij de burger vandaan roven zodat ze nog net zoveel in de bekende bodemloze putten kunnen smijten. Op naar verdere armoede!

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x