CoronaBinnenland

Van Haga clasht met minister Yesilgöz: ‘Dit is echt totale onzin, dit is echt weerzinwekkend’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Het zogeheten Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), een onderdeel van de krijgsmacht, deed op grote schaal aan onrechtmatige burgersurveillance. “Het was onwettig en het heeft allerlei dingen gedaan die het licht niet kunnen verdragen,” zei Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Hij wil weten waarom deze organisatie al voor de coronacrisis in Nederland begon, werd opgericht, zoals blijkt uit Wob-documenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij stelde deze vraag aan minister van Justitie Yesilgöz en kreeg te horen dat het LIMC in maart 2020 is opgericht. Dat terwijl er in een Wob-document valt te lezen dat ‘vanwege mogelijke onduidelijkheden over het wettelijke kader van de modus operandi van twee nieuwe JISTARC-onderdelen is besloten geen publiciteit te geven aan de symbolische oprichting op dinsdag 3 december 2019 van het LIMC’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Liegt de minister nu?

“Wanneer is het LIMC nu opgericht? Was dat op 3 december 2019 of, zoals de minister mij heeft geantwoord op mijn schriftelijke vragen, in maart 2020?” vroeg Van Haga. Ze antwoordde dat ze daar niet op kan ingaan als minister van Justitie en Veiligheid in een debat over corona. “Dat moet u echt aan mijn collega vragen.”

“Dat is echt totale onzin,” beet Van Haga haar toe. “Liegt de minister nu of liegt de minister in haar schriftelijke beantwoording?” Yesilgöz zei dat hij het aan de minister van Defensie moet vragen.

Dat klopt niet

Van Haga herhaalde: “Uit de Wob-verzoeken blijkt dat op 3 december 2019 het LIMC is opgericht. Het zal inderdaad onder de minister van Defensie vallen, maar ik vraag het nu aan de minister van Justitie en zij heeft mij geantwoord: nee hoor, in maart 2020. En dat klopt niet! Kan de minister dat tenminste toegeven?”

Hij kreeg opnieuw geen antwoord. “Dit is echt weerzinwekkend,” fulmineerde het Kamerlid. Yesilgöz zei de vraag te zullen doorgeleiden naar Defensie. “Succes ermee.” Voorzitter Vera Bergkamp sprong in de bres voor de minister: “We stoppen met deze discussie.”

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Wybren van Haga stelt de volgende vraag aan minister van Justitie Dilan Yesilgöz: WANNEER is het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) opgericht en krijgt een duidelijk antwoord: op dinsdag 3 december 2019.

Op dat moment waren WIJ allemaal nog in zalige onwetendheid over de vreselijke shitstorm die zo’n beetje 3 maanden later zou beginnen.

Voor MIJ is duidelijk, dat een groot aantal ministers, waaronder uiteraard Dilan Yesilgöz op de hoogte waren van wat er op ons af zou komen.

Wat vind ik het toch allemaal ongelooflijk kinderachtig, maar ook uiterst kwaadaardig gedrag van nota bene ministers.

In feite kun je simpelweg vaststellen, dat onze regeringsleiders, maakt eigenlijk niet uit over WIE het gaat, totale minachting hebben voor volksvertegenwoordigers zoals Wybren van Haga.

Wybren stelt ook de vraag aan de minister: Liegt de minister nu? IK zal daar maar even antwoord op geven: JA!

En in deze bananenrepubliek KAN dat ook zo maar, want de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, heeft alleen nog maar één taak: het beschermen van ministers en staatssecretarissen tegen het, in HUN ogen, rapaille, namelijk de leden van de Tweede Kamer.

Ik heb bewondering voor Wybren, want in feite is, wat hij doet, vechten tegen de bierkaai.

Psa
Psa
1 jaar geleden

Liegen tijdens het liegen

Jan
Jan
1 jaar geleden

Wie had er iets anders verwacht van het partijkartel van leugens, desinformatie, oplichting en Nazi praktijken ?

King of light
King of light
1 jaar geleden

Is het besmettelijk dat het zowat hele kabinet uit notoire leugenaars bestaat?
Zelfs hun eigen leugens proberen ze te verbloemen. Wederom met een beetje hulp van Tweede Kamer dictatoriaal voorzitster V. Bergkamp.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x