Buitenland

Amerikaanse staatssenator onthult banden tussen Washington en Islamitische Staat

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Washington heeft banden met Islamitische Staat (IS). Dat zegt de Amerikaanse staatssenator Richard Hayden Black, die de ‘echte as van het kwaad’ in het Midden-Oosten ontmaskert.

De Amerikaanse politicus zei in een interview dat de oorlog in Syrië al voorbij had kunnen zijn als de VS zich zou hebben teruggetrokken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Als de VS zich er niet mee had bemoeid, zou de oorlog nu voorbij zijn, zouden mensen zijn begonnen met de wederopbouw en zouden vluchtelingen weer naar Syrië terugkeren,” zei hij.

Nauw verweven

“Maar in plaats daarvan leverde de VS antitankraketten aan zogenaamde gematigde rebellen, die ze weer doorgeven aan Al Qaida,” merkte hij op.

Volgens de staatssenator is er geen verschil tussen gematigde rebellen en terroristen die tegen het regime van president Bashar al-Assad strijden. De twee groepen zijn ‘nauw met elkaar verweven’.

Amerikaanse senator onthult banden tussen Washington en Islamitische Staat
Black brengt een bezoek aan Homs (SANA)

Black wees op een onderzoek van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst uit 2013 waaruit volgens hem blijkt dat Washington banden heeft met IS.

Illegaal

“We leveren indirect wapens aan IS en Al Qaida omdat het illegaal is om ze rechtstreeks te leveren,” zei hij, toevoegende dat de VS ‘extreem gewelddadige organisaties’ niet op de terreurlijst plaatst omdat ze Amerikaanse wapens krijgen.

Presidentskandidaat Donald Trump zei onlangs dat Rusland en Iran worden afgeschilderd als de slechteriken terwijl het de enige landen zijn die in Syrië het terrorisme bestrijden.

Volgens Black begrijpt Trump goed wat er in dat land gebeurt. “Ik ken een aantal van zijn adviseurs en zij zeggen dat onze vastbeslotenheid om het regime in Syrië omver te werpen suïcidaal is,” zei hij.

Huurlingen

De staatssenator merkte op dat drie kwart van de Syrische rebellen niet eens Syrisch is. “Het zijn huurlingen die zijn gerekruteerd door Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië,” legde hij uit.

Black hekelt ook de nauwe banden tussen Washington en Saoedi-Arabië, waar vrouwen nog niet eens zonder toestemming van hun man de krant uit de brievenbus mogen halen.

In veel westerse landen worden toppolitici betaald met Saoedisch geld, merkte hij tot slot op.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Tijd voor de wereldleraar.

web met ons
web met ons
7 jaren geleden

Hij had het bijna goed, toen hij zei dat de oorlog met Syrië dan allang over was geweest. Als de zionistisch geregeerde VS zich in eerste instantie helemaal nergens mee had bemoeid en zich niet had opgeworpen als ‘grote bevrijder’ van de wereld en als ongevraagde gast zijn stinkende achterwerk nergens in had gedraaid en niet onder valse voorwendselen oorlogen had gestart, dan was er nog vrede geweest in de wereld en ook in Syrië.

En hadden we, even los van de maffia wapenleveranciers van dit moment die ook in de EU bloeien, een optimale en gezond draaiende reële economie gehad, met geen crisis op crisis, geen gecontroleerde media, geen dwang en onderdrukking, geen corrupt politiek stelsel, geen zionistisch Goldman Sachs centrale bank, geen schuldenberg die elk moment heel Nederland om zeep gaat helpen, geen kapot gemaakte sociaal stelsel, geen bewust waardeloos gemaakte valuta, geen sociale onrust, waarbij we op zeker met landen in het MO tot aan Rusland en de rest van de wereld heel bonafide en gedegen zaken hadden kunnen (blijven) doen.

De VS, die nog enigszins een soort van ironische respect verdient door het feit dat ze zo open en bloot en monsterlijk recht in het gezicht van andere landen het durven wagen als de perfecte nazi en als ongecontroleerde wilde alles aus zu radieren wat ze voor de voeten komt, waar ze al decennia lang mee wegkomen en zelfs de hemel voor in worden geprezen of zelfs op handen voor worden gedragen alsof het de lieve GOD himself betreft, hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat er ruimte kon ontstaan in het MO voor de meest uiteenlopende moordende idioten, waardoor allerlei groeperingen die helemaal en tot op heden rustig los kunnen gaan en voor totaal niets wijken alsof het een kudde losgeslagen motorisch gestoorde olifanten van een andere planeet betreft. De VS heeft zo de perfecte moordmachines geschapen waarmee het hele militaire industrieel complex en andere aanverwante maffia ondernemingen voor decennia lang voldoende krachtvoer voor de psychopathische elite kunnen generen.

Geen enkel land in de wereld kan en mag zich ‘zaken’ veroorloven zoals de VS dat doet, geen land in de wereld die zo diep in de krochten van de hel zijn doorgedrongen als de VS. Onbegrijpelijk, dat de VS, wat een prachtig land had kunnen zijn en worden en vriend en grote partner en voorbeeld op allerlei gebieden, van o.a. innovatieve producten tot aan nul punt energie had de VS een scala aan zaken kunnen leveren tot op het gebied van duurzaamheid en vooruitgang, maar heeft uiteindelijk de weg gekozen van vernietiging en zelfdestructie, wat uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van het complete Westen.

frans
frans
7 jaren geleden

De wereld leraar zit in jezelf.
Als je Hem hebt gevonden zie je Hem ook in je omgeving!.
Herkenning is het motto.

frans
frans
7 jaren geleden

Als je je niet laat verdelen en dus bij jezelf blijft dan heeft de duister zaak niet anders te doen dan in het licht te treden.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x