Homepagina » Gezondheid » “De situatie is onhoudbaar”: Hoe Big Pharma de ADHD-epidemie creëerde
"De situatie is onhoudbaar": Hoe Big Pharma de ADHD-epidemie creëerde

“De situatie is onhoudbaar”: Hoe Big Pharma de ADHD-epidemie creëerde

Onderzoeksjournalist Alan Schwarz legt in zijn pas verschenen boek ADHD Nation uit hoe wijdverbreid het gebruik van ADHD-medicatie is en hoe krachtig de lobby.

Wachtkamers liggen vol folders. De stoornis wordt actief gepromoot, ten koste van het volk en ten faveure van de industrie. Hij wijst op de slachtoffers, de gebruikers met psychoses, soms met zelfmoord tot gevolg.

Talloze kinderen worden ten onrechte gediagnosticeerd met ADHD en behandeld met medicijnen, legt Schwarz uit.

Gedragstherapie

In de VS heeft 15 procent van de kinderen de diagnose ADHD. Zij krijgen Adderall en Ritalin voorgeschreven om zich te kunnen concentreren.

In twee derde van de gevallen krijgt het kind een verkeerde diagnose, aldus Schwarz. Dat betekent dat miljoenen kinderen medicijnen slikken die ze niet nodig hebben en niet zouden moeten krijgen.

“Miljoenen kinderen krijgen te horen dat er iets mis is met hun brein terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet zo is,” zegt Schwarz.

Ook als kinderen wel ADHD hebben, is medicatie misschien toch niet de behandeling die ze nodig hebben. Schwarz wijst erop dat er veel te weinig aandacht is voor cognitieve gedragstherapie.

Niet waar

“Gedragstherapie is duur en het is moeilijk om iemand te vinden die het kan geven, en dus is het veel makkelijker om maar een pilletje te geven,” zegt Schwarz.

“Het medisch establishment vertelt ouders dat uit studies is gebleken dat medicatie het beste werkt, maar dat is gewoonweg niet waar,” voegt hij toe.

Hij wijst erop dat farmaceutische bedrijven het door middel van succesvolle marketingcampagnes voor elkaar hebben gekregen dat nu ook relatief normaal gedrag onder de noemer ADHD valt.

Onhoudbaar

Daarnaast overdrijft Big Pharma de voordelen van de pillen, zegt hij.

“De situatie is onhoudbaar. Je geeft een kind met longontsteking toch ook geen chemotherapie? Waarom geef je dan wel amfetamine aan kinderen die geen ADHD hebben?”

“Het slaat nergens op,” besluit Schwarz. “En toch blijven de autoriteiten volhouden dat er geen vuiltje aan de lucht is.”

Onderstaande video is gemaakt door Schwarz:

[Scientific American]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

op de aarde moet toch 2 x 1/3 van de bevolking opgeruimd worden! Wie zei dat ook al weer? De Bijbel of Bil Gates

Michaël
Michaël
5 jaren geleden

Bij toedienen van deze medicijnen rilatine en dgl zal het etherisch lichaam van het dat normaal aan 7 / 8 jaar moet volledig ontwikkeld zijn dat niet zijn , de hersenen beginnen dan te groeien en zullen verkeerd groeien . Deze kinderen mogen helemaal niet deze concentratie oefeningen doen die zij dmv de rilatine dwangmatig hoeven te doen , want h t medicijn werkt dwangmatig . Ze zijn VERMINKT VOOR DE REST VAN HUN LEVEN door Bigfarma , en vele problemen op neurologisch gebied zullen in de loop van hun leven(s) aandienen dit is bewezen en gezien door de geestesetenschapers .

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Big pharma is corrupt.

Maarten
Maarten
5 jaren geleden

het valt mij steeds meer op: De wereld om mij heen is totaal los geslagen.
Ik: Hartritme stoornis. Drie Ablatie’s (hart operaties) 31 cardioversies, pace maker en een berg pillen waar je, letterlijk, eng van word en nog steeds zijn mijn klachten het zelfde, het heeft niets geholpen. Dreigen van: Ja maar, hart falen enz., maar niet zoeken naar een oorzaak, slechts bestrijden van sympthomen. Wel ‘medicatie’, waardoor ik rond loop als een zombie, promoten.
Nu ben ik bij een homeopaat krijg vit D en B12 en meer ( het MEER is belangrijk maar ik hou het ff kort) : Ik knap op!. In het reguliere ZH word dat TOTAAL genegeerd, pillen anders hel en verdoemenis!
Dit, ADHD-medicatie, is het zelfde als het bestrijden van de ondernemingslust van een kind iets wat doodnormaal is in mijn ogen.

x

Check Also

israël

‘Prikkampioen’ Israël: er overlijden momenteel meer mensen dan in 2020

De afgelopen maanden kregen we steeds te ...

vvd

Rompertje in VVD-webshop wekt afschuw: ‘Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen’

Op social media is consternatie ontstaan over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x