Archeologie

Nieuw DNA-onderzoek mysterieuze uitgerekte schedels verandert de geschiedenis

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2014 was er veel aandacht voor de uitgerekte schedels die in Paracas in Peru waren gevonden. Een geneticus trof in het DNA mutaties aan die nog nooit eerder bij mensen, primaten of dieren zijn gevonden.

Er is nu opnieuw DNA-onderzoek verricht en de resultaten daarvan zijn net zo intrigerend, schrijft nieuwsportaal Peru this Week. De schedels, die meer dan 2000 jaar oud zijn, zijn terug te leiden naar Europa en het Midden-Oosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Deze verrassende resultaten dwingen ons anders te kijken naar de manier waarop de Amerika’s werden bevolkt, aldus de site.

Indrukwekkende ontdekking

Het schiereiland Paracas bevindt zich in de provincie Pisco in het zuiden van Peru. In 1928 deed de Peruaanse archeoloog Julio Tello een indrukwekkende ontdekking: een enorme begraafplaats met tombes waarin de grootste uitgerekte schedels ter wereld werden gevonden.

Tello ontdekte in totaal ruim 300 van deze langgerekte schedels, waarvan sommige meer dan 3000 jaar oud zijn.

Lange tijd werd gedacht dat ze hun vreemde vorm hadden gekregen door ze af te binden, iets wat in meerdere culturen normaal gebruik was. Bij schedelvervorming treden echter geen DNA-mutaties op.

Mysterie

Schrijver en onderzoeker L.A. Marzulli stelt dat de schedels die in Paracas zijn gevonden beduidend anders zijn dan normale menselijke exemplaren.

“Het achterhoofdsgat bevindt zich boven aan de achterzijde van de schedels,” zegt hij. “Normaal gesproken bevindt het achterhoofdsgat zich dichter bij de kaaklijn.”

Het archeologisch museum in Paracas heeft wetenschappers onlangs monsters laten nemen van drie uitgerekte schedels. De monsters zullen in de VS worden geanalyseerd en getest.

Voor nu blijven de schedels een mysterie.

[Peru this Week]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
7 jaren geleden

Ariers, het goddelijke ras uit Atlantis .

Het opnieuw op laten leven van dit ras lijkt me een goeie zaak. Ow wacht….

Het uitroeien van dit ras lijkt me een slechte zaak. Oh wacht, hoofd doelwit van terreur de Indo-arier, en massa immigratie naar Duitsland Nederland en uk

Tempe
Tempe
7 jaren geleden

De monsters zullen in de VS worden geanalyseerd en getest.Nou dan weten we het al he, daar horen we niets meer van of er komt een onzin bericht.

Memento
Memento
7 jaren geleden

Ik vraag me af of het toeval is dat wanneer ik een keer iets zeg over reuzen en dat er daadwerkelijk botten en schedels zijn gevonden, veel mensen dan reageren als: Ach joh, doe niet zo idioot. Al die foto’s zijn photoshop. Ja en nee. Er was inderdaad een photoshop contest ter introductie van photoshop en ”toevallig” zitten er heel veel foto’s bij van opgegraven reuze skeletten.

Hoe weet ik dit? Ik heb is een keer Klaus Dona gekeken. The Hidden History of the Human Race. Echt een aanrader trouwens. En hierin heeft hij het inderdaad over de photoshop gevallen, maar ook over een aantal authentieke schedels en skeletten incl. het museum waar het te zien is.

Michaël
Michaël
7 jaren geleden

Lange schedels Zijn gevonden in Tibet Egypt en Peru , Akhenaten en Nefertiti ( 3 m ) en hun kinderen hadden ze ook en 2 en half m lange skelet van een jongetje in kistje is gevonden . Dit ware goddelijke wezens en stonden in kontakt met andere goden . De lange schedels zijn ontstaan en gegroeid uit hun etherisch lichaam ( been groeit uit de ether) en fungeerden als etherisch lichtorgaan om te communiceren met de Goden, die hun leiders waren oa Toth Alleen ingewijden en priesters van hogere klasse hadden zulke lange schedels farao s en dgl Ook Osiris is ermee afgebeeld . Dit lichtorgaan is ingekrompen tot de pijnappelklier , pas toen de hersenen zich begonnen zich te ontwikkelen .

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x