Universum

Star Trek-achtig onzichtbaar schild ontdekt op duizenden kilometers boven de aarde

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op ongeveer 11.000 kilometer boven de aarde bevindt zich een onzichtbaar ‘schild’ dat elektronen tegenhoudt die met bijna de snelheid van het licht langs onze planeet suizen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Colorado in Boulder ontdekt.

Deze zogeheten ‘killer-elektronen’, die vrijkomen bij krachtige uitbarstingen op de zon, vormen een bedreiging voor ruimtestations, satellieten en astronauten. Het Star Trek-achtige schild is gevonden aan de binnenkant van één van de twee Van Allen-gordels, donutvormige ringen om de aarde die zijn gevuld met elektronen en protonen.

De killer-elektronen botsen op 11.000 kilometer boven de aarde op een soort glazen muur in de ruimte. “Het lijkt alsof de elektronen op een glazen muur stuiten,” zei hoofdonderzoeker Daniel Baker. “Dit fenomeen doet denken aan het schild dat in Star Trek wordt gebruikt om de Enterprise te beschermen. Het is een bijzonder fenomeen.”

De wetenschappers hebben nog geen eenduidige verklaring kunnen bedenken voor het bestaan van het schild. Wel denken ze dat de heftigste uitbarstingen aan het zonneoppervlak het schild tijdelijk kunnen doorbreken.

Het is mogelijk dat de plasmasfeer van de aarde iets met het onzichtbare schild te maken heeft. Dit is een wolk bestaande uit koud, elektrisch geladen gas die zich uitstrekt tot vele duizenden kilometers in de ruimte. Dit gebied van de aardse magnetosfeer bestaat uit laagenergetisch plasma.

Het onderzoek is verschenen in vakblad Nature.

Foto: Andy Kale, University of Alberta

[Alles Over Sterrenkunde]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tim
Tim
7 jaren geleden

Dat is toch het werk van de magnetosfeer, om al die deeltjes tegen te houden?
De Van Allen gordels laten wel een beetje door, vandaar dat je het poollicht kunt zien.

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

In mijn jeugd waren de boekjes van Perry Rhodan de jaren 70/80 erg populair bij mij.

De schrijver van deze oude science fictions serie begint zo langzamerhand ziener kwaliteiten te hebben.

blwy
blwy
7 jaren geleden

er zit zoveel meer achter. het blijft prachtig hoe ze iedere keer weer nieuwe dingen vinden 🙂
daarom moet je een open mind houden om al deze mooie bevindingen te kunnen en willen accepteren.
al die docmentaires die je hebt over het ontstaan en werking van planeten zijn gemaakt met de kennis die we toen hadden. maar wellicht tasten ze pas het oppervlakte van een zoveel dieper gaande werkelijkheid die we telkens stukje bij beetje weten te ontdekken en bevatten 🙂
blijf vragen stellen sluit niets zomaar uit en blijf experimenteren ten goede van de natuur en het volk.
ik kan niet wachten wat de volgende bevinding zal zijn

john.
john.
7 jaren geleden

enorme moederschepen (12 tot 15.000 KM) in doorsnede) zitten rond 15.000 km boven de aarde en die ufo’s wat men hier zien zijn verkenningsschepen. Dat ze niet dichterbij kunnen komen heeft te maken met de aantrekkingskracht van de aarde..Ze hebben dat wel eens geprobeerd maar dan hoorde je op aarde enkele knallen die men hier niet kon verklaren. Dit om de aarde, de belangrijkste en mooiste (tot nu nog toe) van het universum te beschermen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x