Mens en Dier

Verstrikte dolfijn roept duiker om hulp en wordt gered (video)

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een dolfijn die voor de kust van Hawaï verstrikt was geraakt in een visserslijn riep een duiker om hulp.

De bijzondere reddingsactie werd op 11 januari jongstleden vastgelegd op video. Het zoogdier accepteerde gewillig de hulp van duiker Keller Laros.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Laros leidde voor de kust van Kona International Airport op het Grote Eiland juist een groep snorkelaars naar het leefgebied van de mantarog.

Verstrikt

“Door de manier waarop het dier op me afkwam en zich tegen me aandrukte was het voor mij duidelijk dat de dolfijn hulp nodig had,” legde de duiker uit.

De snorkelaars genoten van het uitzicht toen ze plotseling een roep hoorden waarna de tuimelaar in hun richting zwom. Laros zag al snel dat de dolfijn zich niet goed kon bewegen omdat het dier verstrikt zat in een visserslijn.

Vishaak

“Ik probeerde de lijn los te trekken en de vishaak uit zijn borstvin te trekken,” zei Laros. “Er kwam een lijn uit zijn bek. Omdat de lijn om zijn vin was gewikkeld had het dier voor en achter verwondingen opgelopen.”

De duiker zei dat het dier geduldig en kalm wachtte terwijl hij de lijn verwijderde. “Tuimelaars benaderen me wel vaker,” zei de scuba-leraar. “Het zijn hele slimme dieren.”

Bron: Kitv.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nella
nella
11 jaren geleden

Ontroerend Dolfijnen hebben iets met mensen,zou gerespecteerd moeten worden…

diamond
diamond
11 jaren geleden

Krijg er een warm gevoel van als ik zoiets zie, god zij dank hebben ze dit fantastisch mooie dier weten te helpen…
kudos..

Rukkie
Rukkie
11 jaren geleden

Erg Mooi. Dit is in mijn beleving, een mooie reflectie van de Eenheid die wij zijn.. Ware Broederschap. Ongeacht in welke vorm of kleur.

Andries
Andries
11 jaren geleden

Toen ik afgelopen september in de onderwaterbasis van Inanna was, zag ik haar daar met een dolfijn telepathisch communiceren. De dolfijn kwam uit een ronde vijver, een sluis, uit het water en bleef op de kant op zijn buik liggen, terwijl Inanna met het dier praatte. Ze keek de dolfijn daarbij heel indringend aan. De Abzu is een plaats onder water, zonder muren. Het is een soort dome, maar dan enkel van water. Prachtig mooi.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x