Mens en Dier

‘Er moet een onderzoek komen naar het disfunctioneren van Bergkamp, niet naar het functioneren van Arib’

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

Woensdag bracht NRC naar buiten dat het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer een onderzoek instelt naar voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib. In twee anonieme klachtenbrieven zou onder andere staan dat zij een ‘schrikbewind’ voerde.

Ze peinst er niet over mee te werken aan het onderzoek, ‘omdat het een schijnonderzoek is’. Arib spreekt van een ‘politieke afrekening’. Het feit dat erover is gelekt, ervaart ze als een ‘politieke dolksteek’.

Op Twitter noemde ze het onderzoek ‘de lelijkste kant van de politiek’ en tegenover de NOS en De Telegraaf zei ze dat ze door Vera Bergkamp, de huidige voorzitter, ‘voor de bus is gegooid’. “Ik eis van Bergkamp een verklaring over deze werkwijze.”

Bergkamp vindt niet dat zij Arib ‘een mes in de rug steekt’ met het onderzoek. “Die aantijgingen werp ik verre van mij,” zei ze.

Onhoudbaar

Vanuit alle hoeken klinkt er flinke kritiek op de D66-voorzitter. “Een Kamervoorzitter die (om wel of niet goede redenen) een onderzoek laat instellen naar haar voorganger, maar dit niet eerst met haar bespreekt en ordentelijk uitlegt, heeft een heel groot probleem en is in feite onhoudbaar. Wat de oorzaak van het lek ook is,” stelt onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk.

“Wat een ongelooflijke bende. Het clubje van Kamervoorzitter Bergkamp lekt valselijk een stuk over oud-Kamervoorzitter Arib. Die gooit vervolgens zes spreekwoordelijke messen terug naar Bergkamp. Als dat de mensen zijn die als voorzitter de orde moeten bewaken, kunnen we de tent beter sluiten,” zegt PVV-leider Geert Wilders.

Functie elders

Presentatrice van Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn merkt op: “Toevallig dat Arib precies nu die klachten aan haar broek krijgt, nét nu het functioneren van Bergkamp ernstig onder druk staat.”

“Lijkt me goed dat Vera Bergkamp een functie elders krijgt. Graag Martin Bosma voorzitter maken. Dat wordt een verademing en een investering in de kwaliteit en orde van het debat,” twittert ondernemer Dirk-Jan de Jeu.

Foutje

Volgens juridisch adviseur Roger Vleugels maakt Bergkamp een foutje. “Er moet inderdaad een onderzoek komen, maar niet naar het functioneren van Arib, maar naar het disfunctioneren van Bergkamp,” vindt hij.

“Knap hoe D66 steeds maar weer wegen weet te vinden om zichzelf te beschadigen. Je gaat bijna denken: moet de aandacht ergens van afgeleid worden?” voegt Vleugels toe.

Saillant: Arib is voorzitter van de commissie die de parlementaire enquête over corona moet voorbereiden. Ook FVD neemt deel aan die commissie.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Psa
Psa
2 maanden geleden

Deze hele toestand is gecreëerd om het Corona onderzoek le laten mislukken. Dit mag nooit gebeuren. De waarheid zal winnen.

Kees
Kees
2 maanden geleden

Dit parlement kiest haar voorzitter, kiest dadelijk voor de coronapas, de permanente coronawet etc.

Corona = NEP. >> wef manipulatie
Voorzitter=NEP >> wef manipulatie
Parlement=NEP >> wef manipulatie

H.J.
H.J.
2 maanden geleden

Smerige politiek wat deze groepering zich D’66 noemend bedrijft.
Let op ze gaan andere mensen misbruiken om hun eigen falen te verbergen.
D’66 een hele enge gevaarlijke club.

Ronald
Ronald
2 maanden geleden

Vera heeft een klap van een molen wiek gehad. Arib functioneerde perfect.
Die vrouw moet onderzocht worden in een gesticht. Laat Bosma maar voorzitten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x