CoronaBinnenland

Rechter oordeelt dat 2 coronademonstraties onrechtmatig zijn beëindigd: ‘Zeldzaam vonnis, bom onder OM’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Coronademonstraties die op 8 en 10 oktober 2020 hebben plaatsgevonden in Den Haag, zijn onrechtmatig verboden. Dat heeft de rechter geoordeeld.

De betogingen tegen de coronamaatregelen werden gehouden op het Plein in Den Haag. De burgemeester heeft opdracht gegeven de betogingen te beëindigen ‘ter bescherming van de gezondheid’ en ‘ter voorkoming van wanordelijkheden’. De kantonrechter oordeelt dat onvoldoende is gebleken dat beëindiging van de betogingen noodzakelijk was.

Tijdens de betogingen werd een vrouw aangehouden, aan wie in september vorig jaar een strafbeschikking is uitgevaardigd. Ze werd ervan verdacht ‘geen gevolg te hebben gegeven aan opdrachten van de burgemeester om die betogingen te beëindigen’.

Lichter middel

De kantonrechter zei niet te kunnen vaststellen hoe reëel de kans was op wanordelijkheden op 8 en 10 oktober 2020. Evenmin is vast te stellen of er op 8 en 10 oktober gevaar dreigde voor de gezondheid. Ook blijkt niet dat op 8 en 10 oktober niet eerst een lichter middel had kunnen worden ingezet, zoals het geven van aanwijzingen aan de betogers, aldus de rechter.

Naar het oordeel van de kantonrechter blijkt uit de besluitvorming van de burgemeester dan ook niet dat het belang van de bescherming van de gezondheid en het belang van de voorkoming van wanordelijkheden de beëindiging van de betogingen noodzakelijk maakten.

Niet bevoegd gegeven

De beëindigingsopdrachten van 8 en 10 oktober 2020 zijn dus niet bevoegd gegeven, oordeelt de rechter. De vrouw werd ook aangehouden tijdens een coronademonstratie op 25 mei 2021. De betogers moesten van de politie het Plein verlaten. De vrouw verklaarde dat zij heeft geprobeerd het Plein te verlaten, maar daarbij juist werd tegengehouden door de politie. Ze heeft daar beelden van gemaakt en toonde die in de rechtbank.

De beelden laten zien dat de vrouw door de politie wordt tegengehouden en wordt teruggestuurd het Plein op. De vrouw is vrijgesproken.

“Een zeldzaam vonnis, een rechter die de wet volgt!” reageert Viruswaarheid-voorman Willem Engel. “Dit is een bom onder het OM. De poging om demonstranten te criminaliseren is hiermee voor een deel onschadelijk gemaakt.”

4.9 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 maand geleden

Ik hoop dat de Rechtspraak in gaat zien dat ze de burger moet beschermen …. dat is hun taak !!!!

Peter
Peter
1 maand geleden

De Rechtspraak hoort de grondwet te toetsen en de burger beschermen tegen regering en ambtenaren die bewust de grondwet naar hun hand willen zetten

Ik begon het vertrouwen in de Rechtspraak echt te verliezen.

eautiful nature
eautiful nature
1 maand geleden

Blij met deze uitspraak!👍🌷

Peters
Peters
1 maand geleden

Die rechter zal spoedig op het matje groepen worden denk ik, dat is toch niet helemaal de bedoeling ,een rechter die recht spreekt….in Nederland ? het moet niet gekker worden. dat kan niet hoor..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x