CoronaBinnenland

Rechter oordeelt dat 2 coronademonstraties onrechtmatig zijn beëindigd: ‘Zeldzaam vonnis, bom onder OM’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Coronademonstraties die op 8 en 10 oktober 2020 hebben plaatsgevonden in Den Haag, zijn onrechtmatig verboden. Dat heeft de rechter geoordeeld.

De betogingen tegen de coronamaatregelen werden gehouden op het Plein in Den Haag. De burgemeester heeft opdracht gegeven de betogingen te beëindigen ‘ter bescherming van de gezondheid’ en ‘ter voorkoming van wanordelijkheden’. De kantonrechter oordeelt dat onvoldoende is gebleken dat beëindiging van de betogingen noodzakelijk was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens de betogingen werd een vrouw aangehouden, aan wie in september vorig jaar een strafbeschikking is uitgevaardigd. Ze werd ervan verdacht ‘geen gevolg te hebben gegeven aan opdrachten van de burgemeester om die betogingen te beëindigen’.

Lichter middel

De kantonrechter zei niet te kunnen vaststellen hoe reëel de kans was op wanordelijkheden op 8 en 10 oktober 2020. Evenmin is vast te stellen of er op 8 en 10 oktober gevaar dreigde voor de gezondheid. Ook blijkt niet dat op 8 en 10 oktober niet eerst een lichter middel had kunnen worden ingezet, zoals het geven van aanwijzingen aan de betogers, aldus de rechter.

Naar het oordeel van de kantonrechter blijkt uit de besluitvorming van de burgemeester dan ook niet dat het belang van de bescherming van de gezondheid en het belang van de voorkoming van wanordelijkheden de beëindiging van de betogingen noodzakelijk maakten.

Niet bevoegd gegeven

De beëindigingsopdrachten van 8 en 10 oktober 2020 zijn dus niet bevoegd gegeven, oordeelt de rechter. De vrouw werd ook aangehouden tijdens een coronademonstratie op 25 mei 2021. De betogers moesten van de politie het Plein verlaten. De vrouw verklaarde dat zij heeft geprobeerd het Plein te verlaten, maar daarbij juist werd tegengehouden door de politie. Ze heeft daar beelden van gemaakt en toonde die in de rechtbank.

De beelden laten zien dat de vrouw door de politie wordt tegengehouden en wordt teruggestuurd het Plein op. De vrouw is vrijgesproken.

“Een zeldzaam vonnis, een rechter die de wet volgt!” reageert Viruswaarheid-voorman Willem Engel. “Dit is een bom onder het OM. De poging om demonstranten te criminaliseren is hiermee voor een deel onschadelijk gemaakt.”

4.9 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 jaar geleden

Ik hoop dat de Rechtspraak in gaat zien dat ze de burger moet beschermen …. dat is hun taak !!!!

Peter
Peter
1 jaar geleden

De Rechtspraak hoort de grondwet te toetsen en de burger beschermen tegen regering en ambtenaren die bewust de grondwet naar hun hand willen zetten

Ik begon het vertrouwen in de Rechtspraak echt te verliezen.

eautiful nature
eautiful nature
1 jaar geleden

Blij met deze uitspraak!👍🌷

Peters
Peters
1 jaar geleden

Die rechter zal spoedig op het matje groepen worden denk ik, dat is toch niet helemaal de bedoeling ,een rechter die recht spreekt….in Nederland ? het moet niet gekker worden. dat kan niet hoor..

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x