Innovatie

Huizen bouwen van hennep

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hennephout vormt een uitstekend ecologisch alternatief voor beton. Het materiaal is volledig duurzaam en geheel recyclebaar.

De warmte-, koude- en geluidsisolerende eigenschappen van de hennepvezel worden algemeen erkend en steeds vaker toegepast als ecologisch alternatief voor het conventionele isolatiemateriaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In combinatie met maïszetmeel is hennepvezel een schoon, stofarm, huidvriendelijk product dat vochtregulerend is en geen chemische bestanddelen heeft. Om het brandwerend te maken wordt er natuursoda een toegevoegd. Conventioneel isolatiemateriaal bestaat daarentegen uit kunststofvezels of mineraal materiaal dat met chemische stoffen wordt bewerkt.

Duurzame brandstoffen

Hennep wordt al volop toegepast in de auto-industrie, de bouw, de cosmeticabranche, de levensmiddelenindustrie en ook wordt er onderzoek gedaan om uit hennep duurzame brandstoffen te produceren.

Hennep groeit zeer snel en neemt daarbij CO2 op. Al na 14 weken levert een hectare hennep voldoende materiaal op om een huis van te bouwen. De plant kan op iedere ondergrond en in ieder klimaat worden verbouwd, er zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig, de plant weert onkruid en is bestand tegen ziektes.

Primeur

Een woning gemaakt van hennep houdt warmte en kou buiten, geeft weinig tot geen onderhoud en regelt zelf het binnenklimaat. Albert Dun uit Oude Pekela had vorig jaar de primeur: hij bouwde het eerste Nederlandse huis van hennep. Dun verbouwt op zijn land 750 hectare hennep.

Het binnenste van de stengel wordt gebruikt voor de woningen. Hennep zuigt zich vol met water waardoor er geen problemen ontstaan als het regent. Het water komt niet door de muren heen, aldus Dun.

Tot voor kort kregen boeren die hennep verbouwden een Europese subsidie, maar die werd stopgezet. Dun legt uit dat een hennep-woning evenveel kost als een normale woning. Een hennep-woning heeft echter als voordeel dat het binnenklimaat prettiger is, er minder installaties nodig zijn en minder onderhoud nodig is.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Hennepolie als brandstof voor auto’s werd voorheen ook toegepast. Het duurt niet lang meer dan wordt het weer een algemeen geaccepteerd goedje. Gelukkig. Al ben ik wel bang dat de Multinationals er toch weer een slaatje uit weten te slaan waardoor het alsnog praktisch onbetaalbaar wordt voor de gewone burger.

m&m
m&m
11 jaren geleden

@vonzie:onbetaalbaar wordt voor de gewone burger.
je hebt volkomen gelijk,zodra ze geld gaan missen gaat de hennep via hen lopen.
je zal maar eens een voordeel hebben.

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Je huis zou afbranden…
blijf je er wel relaxt onder!

henk
henk
11 jaren geleden

Jullie hebben het altijd over boze mensen die het om het geld doen, maar dat is onzin en ook onderdeel van mindcontrol..
Dit soort dingen, vrije energie, en noem maar wat wat voor zelfvoorziening zorgt is ook allemaal onderdeel van mind control.. (schaarsheid!) als die zooi publieke kennis word zijn mensen niet meer afhankelijk. het gaat niet om geld het gaat om macht en uiteindelijk gaat het om een paar man die God willen worden op aarde.. al die publieke personen worden nog harder gemindfucked, van voor hun geboorte aan toe.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x