UFO

Stasi op UFO-jacht

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de winter van 1985 waren vijf agenten van de Duitse volkspolitie getuige van een ongeïdentificeerd vliegend object boven de Oost-Duitse stad Halle. Dat meldt de Mitteldeutsche Zeitung.

Het ministerie voor Staatsveiligheid (Stasi) vreesde dat de vijand een verbond had gesloten met de buitenaardsen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het object kwam uit zuidelijke richting en had een oplichtende staart. Alle vijf getuigen namen op 3 februari 1985 vlak voor middernacht hetzelfde waar. Uit documenten die zijn opgediept uit de Stasi-archieven blijkt dat de melding werd doorgestuurd naar toenmalig minister van Staatssicherheit Erich Mielke en hoofd buitenlandafdeling van de Oost-Duitse geheime dienst Markus Wolf.

Hersenspinsel

Eén van de agenten sprak van een lichtverschijnsel, een andere deed melding van een sigaarvormig object en een derde agent beschreef een langwerpig vierkant object.

Er werd een onderzoek ingesteld, maar de herkomst van het object bleef onduidelijk. Twee jaar daarvoor, in 1983, waren grenssoldaten bij Groß Glienicke ook getuige van een UFO. Daarnaast zijn in de archieven documenten gevonden over de 16-jarige Norbert Haase, die in de winter van 1962 tijdens het schaatsen zou zijn meegenomen door een UFO. Het voorval werd door de Stasi later bestempeld als een ‘hersenspinsel’.

In de stukken komt ook ene Oskar Linke voor die naar het westen was gevlucht en kort daarop werd opgepakt en verhoord. Hij verklaarde dat hij op een opening in het bos was gestuit, waar hij een ‘enorme vliegende braadpan’ had zien landen.

Slimme trucs

Volgens het document 00-W-23682, daterend van 23 augustus 1952, was de CIA erg geïnteresseerd in bovengenoemde getuigeverklaring. Evenals de NSA, het Pentagon en de FBI, beschikte de CIA over een archief met vele duizenden UFO-meldingen. De Amerikaase luchtmacht heeft tijdens Project Blue Book alleen al 12.618 UFO-waarnemingen gedocumenteerd.

De Stasi was niet zozeer geïnteresseerd in het bovennatuurlijke. De grootste veiligheids- en inlichtingendienst van de DDR was ook niet bang voor buitenaardsen, maar interpreteerde de UFO’s rond militaire installaties meestal als slimme trucs van het westen in plaats van bezoekers van Venus of Mars.

De Stasi hield tot besluit ook de West-Duitse kranten nauwlettend in de gaten. Veel berichten over oranjegele lichtbollen en oplichtende objecten werden keurig netjes uitgeknipt en toegevoegd aan het archief.

Bron: Mz-web.de Foto: CIA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zeg Stasi, en je hoort nazi,en ziet de gedragingen er nog van ook!!De Stasi de macht, die het volk het zwijgen oplegde.En net als de Amerikanen met UFO,s dachten met de Russen van doen te hebben, was het andersom ook van toepassing.It,s a shame!!We hebben de zelfde biologische samenstelling als de Russen hoor!En in vrede met elkaar leven willen de Mensen allemaal.Dus Rusland kom maar met je verhaal, de onze zijn dezelfde.EN TOEN BLEEK HET PLOTS OM IETS BUITENAARDS TE GAAN!!!Door de stasie verhuld, maar al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel.

lauke
lauke
11 jaren geleden

de waarheid de waarheid en nog eens de waarheid,, te diep te groot is het allemaal en het komt nooit boven drijven,, meer complot tot het nog ongeloofwaardiger word,, mensen weten niet meer wat ze wel en niet moeten geloven

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

[quote name=”lauke”]de waarheid de waarheid en nog eens de waarheid,, te diep te groot is het allemaal en het komt nooit boven drijven,, meer complot tot het nog ongeloofwaardiger word,, mensen weten niet meer wat ze wel en niet moeten geloven[/quote]
alles komt nu boven drijven,letterlijk en figuurlijk,het probleem is de slapende massa,voorbeeldje CO 2 uitstoot terug dringen !de tuinders gebruiken co2 kannonnen om de bloemen en planten sneller te laten groeien, een vulkaan spuit in een keer,waar de mensheid 200 jaar voor nodig heeft co2 uit, en nog iets anders de eerste DRONE is in regio amersfoort gesignaleerd.zo genaamd voor onze veiligheid ,dus wie houd wie nu voor de gek.!!!!

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Geen wonder dat ook de stasi zich met buitenaards leven bezig hield. Dat buitenaardse leven is er overal en het heelal is zo reusachtig groot. Oneindig groot zelfs.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x