Universum

Ruimtesonde ontdekt poollicht en mysterieuze wolk rond Mars

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet alleen de aarde, maar ook Mars heeft een poollicht. Dat ontdekte de Amerikaanse satelliet Maven, zo maakte ruimtevaartorganisatie NASA bekend.

Vlak voor 25 december nam Maven vijf dagen lang een felle, ultraviolette aurora waar boven het noordelijk halfrond van de rode planeet. Mars is daarmee de vierde planeet met aurora’s. De aarde, Jupiter en Saturnus kennen het verschijnsel ook.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het ‘kerstlicht’ zoals de wetenschappers het noemden, is niet de enige onverwachte ontdekking van Maven. De satelliet, die sinds september vorig jaar de dampkring van Mars bestudeert, kwam ook een mysterieuze stofwolk tegen in de atmosfeer, op een hoogte tussen de 150 en 300 kilometer.

Wat voor stof het precies is, weet NASA nog niet. “Als het stof afkomstig is uit de atmosfeer van Mars, kan dat betekenen dat we een fundamenteel proces in de atmosfeer van Mars missen,” zei Laila Anderson van de Universiteit van Colorado.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Goh wat toevallig allemaal. Toevallig ontdekken ze steeds meer bij Mars, goh.
En straks na een tijdje zien we ineens buitenaardse wezentjes in de vorm van reptielen ofzo en die doen zich dan ineens voor als hele fijne gezellige buitenaardse wezentjes die ons wel even komen helpen.
Terwijl deze zelfde wezentjes op dit moment de wereld aan het vergallen zijn en de schuld in de schoenen schuiven van de zogenaamde illuminati. En dan hebben deze blije gezellige buitenaardse wezentjes ons gered en als dank daarvoor heten we ze van harte welkom in onze samenleving en zodra we ze de toestemming gegeven hebben met onze eigen vrije wil, dan laten ze hun ware gezicht zien en sluiten ze ons allemaal op en eindigen we allemaal op de vleesmarkt van de aliens. Om maar even een scenario op te noemen heh.

Niks is er toeval meer mensen, alles is onderdeel van een strak scenario. Achter onze ruggen zijn ze allemaal stiekeme dingen met ons van plan. Iedereen heeft het in de gaten, dus geloof helemaal niks wat ze zeggen op TV of in de krant, ook niet van wetenschappers, die staan allemaal onder controle van het duistere en stiekeme kliekje.

Volg jouw eigen gevoel en denk er alleen het jouwe over. Neem niks klakkeloos aan wat een ander zegt, dus ook niet van mij 😉

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x