Buitenland

Status quo: dit is hoe bureaucraten in Washington president Trump op alle mogelijke manieren dwarsbomen

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Medewerkers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA blijven zeggen dat klimaatverandering echt is en door mensen is veroorzaakt.

Dat is verrassend aangezien president Trump heeft gezegd dat global warming een hoax is. Zijn mannetjes op het ministerie van Handel, dat de NOAA overziet, klaagden steen en been over de medewerkers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wat de NOAA publiceert komt niet overeen met de overtuigingen van deze regering,” zei David Schnare, een gepensioneerde advocaat die deel uitmaakte van Trumps overgangsteam en die sceptisch is over klimaatverandering.

Andere naam

Amerikaanse ambtenaren hebben allerlei manieren gevonden om hun nieuwe president te dwarsbomen, vertragen of simpelweg te negeren.

Medewerkers van beurswaakhond SEC publiceerden bijvoorbeeld een rapport dat indruiste tegen het standpunt van het Witte Huis over de negatieve effecten van bankreguleringen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken hield daarnaast programma’s uit het Obama-tijdperk in stand door ze simpelweg een andere naam te geven.

Enorme uitdaging

Medewerkers van het Pentagon weten het terugdraaien van het klimaatbeleid van Obama al lange tijd tegen te houden door maatregelen te dwarsbomen en tijd te rekken.

Het probleem is dat presidenten komen en gaan, terwijl de bureaucraten blijven. “Het is een enorme uitdaging voor een nieuwe president om invloed uit te oefenen op de bureaucratie,” zei David Lewis van de Vanderbilt University.

Veel verzet

Sinds 1990 zijn er in de VS talloze wetten aangenomen die betrekking hebben op klimaatverandering. Trump, die global warming herhaaldelijk heeft afgedaan als hoax, stuit dan ook op veel verzet.

“De bureaucratie zal zich over het algemeen verzetten, ongeacht wat je probeert te doen,” zei oud-minister van Defensie Leon Panetta in een interview.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
6 jaren geleden

Ik wil niets meer zien van hun, alleen maar ellende.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Volgens Al Gore hem zelf zijn er veel voorspellingen over klimaatverandering uitgekomen.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Het is in ieder geval duidelijk dat Trump op alle fronten tegen gewerkt wordt , het is zo kinderachtig en gênant dat Amerika zich zou moeten schamen, pesterijen maar dan op de hogere kleuterschool…… Bah, wat hebben de lui zich laten kennen……. Amerika glijdt wel af zo, de firma leugen en bedrog en daar hobbelen wij dan achteraan , de firma treurigheid ……… De Westerse Wereld anno 2017/18……….

AlbertV
AlbertV
6 jaren geleden

Trump is een hork, zonder twijfel, zo iemand wil je niet als baas hebben. Maar hij is op dit moment wel het beste voor de wereld. Hij schopt tegen zoveel gevoelige schenen aan dat iedereen wakker wordt geschud, zowel binnen de VS als daarbuiten. Al dat geschud zorgt ervoor dat links en rechts deksels van beerputten beginnen te schuiven.
Bewonderaars van Amerika, de Amerikaanse ‘democratie’, proberen tegen beter weten in nog te geloven in ’the American dream’ maar krijgen het steeds moeilijker, ze worden steeds vaker uitgelachen.
Zet ‘m op Oom Donald, je doet het goed, nog even en van het eens machtige Amerika is helemaal niets meer over, slechts wat rokende puinhopen en pruttelende beerputten.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x