Homepagina » Buitenland » Status quo: dit is hoe bureaucraten in Washington president Trump op alle mogelijke manieren dwarsbomen
Status quo: dit is hoe bureaucraten in Washington president Trump op alle mogelijke manieren dwarsbomen

Status quo: dit is hoe bureaucraten in Washington president Trump op alle mogelijke manieren dwarsbomen

Medewerkers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA blijven zeggen dat klimaatverandering echt is en door mensen is veroorzaakt.

Dat is verrassend aangezien president Trump heeft gezegd dat global warming een hoax is. Zijn mannetjes op het ministerie van Handel, dat de NOAA overziet, klaagden steen en been over de medewerkers.

“Wat de NOAA publiceert komt niet overeen met de overtuigingen van deze regering,” zei David Schnare, een gepensioneerde advocaat die deel uitmaakte van Trumps overgangsteam en die sceptisch is over klimaatverandering.

Andere naam

Amerikaanse ambtenaren hebben allerlei manieren gevonden om hun nieuwe president te dwarsbomen, vertragen of simpelweg te negeren.

Medewerkers van beurswaakhond SEC publiceerden bijvoorbeeld een rapport dat indruiste tegen het standpunt van het Witte Huis over de negatieve effecten van bankreguleringen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken hield daarnaast programma’s uit het Obama-tijdperk in stand door ze simpelweg een andere naam te geven.

Enorme uitdaging

Medewerkers van het Pentagon weten het terugdraaien van het klimaatbeleid van Obama al lange tijd tegen te houden door maatregelen te dwarsbomen en tijd te rekken.

Het probleem is dat presidenten komen en gaan, terwijl de bureaucraten blijven. “Het is een enorme uitdaging voor een nieuwe president om invloed uit te oefenen op de bureaucratie,” zei David Lewis van de Vanderbilt University.

Veel verzet

Sinds 1990 zijn er in de VS talloze wetten aangenomen die betrekking hebben op klimaatverandering. Trump, die global warming herhaaldelijk heeft afgedaan als hoax, stuit dan ook op veel verzet.

“De bureaucratie zal zich over het algemeen verzetten, ongeacht wat je probeert te doen,” zei oud-minister van Defensie Leon Panetta in een interview.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Bloomberg]


Vind je deze info goed? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Trump is niets meer dan georganiseerd verzet om het nihilisme in Amerika af te ronden, iets wat we ook in Europa zien. De mensheid moet meer gedehumaniseerd worden, wat nodig is om een complete fascistische politiestaat te kunnen hebben. De pr stunt dat hij zogenaamd een “outsider” is, is helaas succesvol. Trump is geboren en getogen in de globalistische gemeenschap. Tijdens primaries heeft hij zelfs toegegeven dat hij en zijn bedrijven gretig gebruikt hebben gemaakt van al die globalistische wetgeving (en daar gewoon mee doorgaan) die Amerika en de rest van de wereld naar de afgrond hebben gebracht. Op de vraag of dit niet tegenstrijdig was ten opzichte van hetgeen hij verkondigde; zei hij dat het zakelijk was en mensen het los moesten zien van zijn politieke aspiraties.

  Vanaf het begin van zijn kandidaatstelling tot aan zijn presidentschap heeft hij zich omringd door Goldman Sachs, council For Foreign Relations en andere top globalisten. Ik snap serieus niet hoe mijn landgenoten (ik ben half Amerikaans) en velen anderen over de wereld; de façade die hij is niet zien. Hij maakt veel lawaai met afleid onderwerpen zoals we ook in Nederland zien, waardoor mensen niet verder kijken dan hun neus lang is wat betreft zijn beleid.

  – Hij heeft het aantal Amerikaanse troepen in Afghanistan, Irak en Syria flink uitgebreid. Het einde is nog lang niet in zicht.

  – Hij ziet Snowden nog steeds als een verrader.

  – Nog steeds heeft hij geen duidelijkheid gegeven omtrent 9/11, maar heeft hij ondertussen wel verschillende grote wapendeals met Saoedi Arabië en andere twijfelachtige staten goed gekeurd. In het geval van Bahrein hebben ze er zelfs op aangedrongen dat de humanitaire voorwaarden geschrapt worden.

  – Ook wat NAFTA betreft is hij veel milder geworden.

  – Zijn uitspraak dat hij “een nationalist is, maar tegelijkertijd ook een globalist”.

  – Zijn bewondering voor de “armed forces” is een lachertje; aangezien hij niet in dienst wilde, en net zoals vele globalisten hij door middel van dure advocaten niet in dienst is geweest.

  – Verder wilt hij nog meer in defensie investeren, terwijl de bevolking en het land nog steeds grote problemen kennen. Waar amper tot geen geld voor is.

  – Ook is hij pro FISA, en wil hij niets doen aan digitale privacy verbeteringen/bescherming. Steunt hij de vernieuwde Patriot Act I en II etc etc.

  – Ook is hij terug gekomen op het opbreken van de grote banken.

  – Op drie februari 2017, tekende hij een executive order om de “strikte” regelgeving voor de financiële wereld nog meer te dereguleren. Wat inhoud dat men de Dodd Frank law wilt “hervormen” of in zijn geheel wilt killen, toegeven het is een rommel werkje. Alleen er staan wel een aantal beschermingsmaatregelingen in waar de financiële sector erg graag vanaf wilt. Waardoor dus nu de “Volcker Act” wankelt. Dat is de wet die o.a. de financiële sector verbied om risico´s te nemen om dat vervolgens te dekken met belastinggeld. Iets waar de financiële sector heel graag vanaf wilt.

  – Ook wil hij af van de Consumer Financial Protection Bureau (uiteraard wilt de financiële sector dit ook).
  Ach, ik kan nog wel even doorgaan wat betreft deze wolf in schaapskleren. Hij zal er voor zorgen dat Amerika klaar is om de fascistische politiestaat te accepteren.

  16 likes
  • Vergeet niet dat Trump nog even moet zien te dealen met de deep state omdat de msm nog niet helemaal overgenomen is.
   Dat hij ”zijn” troepen flink heeft uitgebreid in Afghanistan, Syrie en Irak, klopt al niet, je doet net alsof er maar 1 Amerika is, hij heeft zijn troepen naar Afghanistan gestuurd om de troepen van de deep state, want er zijn 2 Amerika’s, het Amerika van Trump en het Amerika van de deep state, om de troepen van de deep state uit de Afghaanse poppy velden te verjagen.
   Want hoewel de deep state troepen nooit uitgenodigd zijn, ook niet in Syrie en Irak, die van Trump wel, en de deep state troepen al herhaaldelijk gesommeerd zijn te vertrekken, blijven ze hardnekkig zitten.
   Dus Trump’s troepen zijn aanwezig om de deep state troepen te verjagen.

   Het gaat me te veel tijd kosten om overal op in te gaan, om hier alles recht te trekken wat krom is, het is duidelijk dat je een msm fan bent dus je kan tikken tot je groen en geel ziet, ze willen het niet zien.
   Waarom anders volg je de msm nog op de voet?
   Dus ben je anti Trump, dus anti nieuw Amerika, anti genezing van de planeet, anti nieuwe wereld en pro kindermisbruik. Wordt genoteerd.
   Goed naar de msm blijven kijken, dan ga je een ommekeer meemaken die zijn weerga niet kent en ga ook jij, weliswaar met tegenzin, uiteindelijk de waarheid zien.

   3 likes
   • Trump heeft invoerrechten voor safari jacht trofeeen uit Afrika weer terug ingevoerd?
    Voor zijn zoontjes? Nog niets van gehoord.
    Weet je zeker dat het niet de deep state is die in Trump nog steeds de puppet zien en hem als dusdanig daarvoor gebruiken?
    Zoeken jullie eerst eens wat uit voordat jullie weer met ongefundeerde uitspraken komen.

    2 likes
    • Omdat je helemaal wild wordt en het niet zelf kan googlen, bij deze. Tjongejongejonge, ben je verliefd ofzo op die engerd.

     https://www.theguardian.com/us-news/2017/nov/16/trump-sons-us-lifts-import-ban-african-elephant-trophies

     3 likes
     • Je conclusie dat ik helemaal wild word, bepaal jij dat voor mij? want dat heb je zelf besloten, slaat ook nergens op.
      Als het om Wilders gaat ben ik wilder en reken maar dat ik daar niet verliefd op ben.

      1 likes
     • @ Faya

      Zoals gewoonlijk raaskal jij er maar op los, alles wat ik zei komt uit openbare bronnen die voor iedereen toegankelijk zijn. Zeker wat betreft wetgeving is er een hele hoop openbaar, waarvan ik zo goed als zeker weet dat jij je daar totaal niet in verdiept. Dat jij voor jezelf besluit dat te negeren, en jezelf zo voor schut te zetten moet jij zelf weten. Continue anderen beschuldigen dat ze beter hun huiswerk doen, terwijl jijzelf nooit inhoudelijk ergens op reageert is niet erg stek, maar vooral lachwekkend.

      Ook in het geval van Wilders weet ik zeker dat jij niet verder kijkt dan wat jij bij de msn ziet, of wat de PVV via hun eigen kanalen verspreid.

      Uiteraard weet ik niet alles, maar wat betreft de US armed forces weet ik wel zeker dat ik beter op de hoogte ben dan jij. Ik ben zelf een veteraan die 23 jaar in US navy en airforce gediend heeft (ben nu twee jaar uit dienst). Dat het troepen aantal verhoogd is in 2017 verhoogd is gewoon een feit. Bovenop de grofweg nog 11.000 troepen komen daar voor Afghanistan dit jaar nog 3000 bij. Op 21 ausustus vertelde Trump dit al tijdens eens speech, indezelfde speech riep hij de Britten en de andere Navo landen op hun inzet ook weer te verhogen. Op 18 september jongstleden bevestigde Mattis dit ook met volledige autorisatie van Trump.

      Ook heeft hij dit jaar nog toestemming gegeven om 400 extra troepen naar Syrië te sturen. Bovenop de al officieel bekendea aantal van 500 troepen; bestaande uit SOF en SF eenheden. Verder is men ook bezig met een plan om nog eens 1000 extra troepen te sturen. Sinds zijn aantreden heeft de oorlog in Syrië gewoon verdiept.

      Ook wilt hij alle nog bestaande restricties van drone attacks en raids opheffen. Wat het volgende betekend:

      – Nu is het officieel nog zo dat alleen maar hoog geplaatste terroristen getarged mogen worden. Daar wilt men dus van af.

      – Om een dronestrike te mogen uitvoeren moet er voldoende bewijs zijn dat die een high level target is, en een groot gevaar vormt. Hij wilt dat dronestrikes zonder “high level vetting” gewoon uitgevoerd mogen worden op low level leden van wat voor organisatie dan ook. Ja, ik weet dat er ook een hoop on officieel gebeurd, maar het gaat hier om het principe, het nog kleine beetje restricties die er zijn volledig af te schaffen.

      Dit maakt de weg vrij om ook achter terroristen aan te gaan in landen waar men tot nu toe (officieel) nog niet actief is. Zo makkelijk de al jaren bestaande “grey zone” uit te breiden.

      Ook is de wereld in veiligheid zones ingedeeld, per zone verschilt de mate van bescherming die mensen hebben wat betreft dronestrikes en raids. Het is al te gek voor woorden dat dit al jaren zo is, maar jou grote held wilt ook van die restricties af. Je hoeft geen rocked scientis te zijn om te weten wat dit inhoud.

      Verder weet ik dit ook omdat ik nog zat mensen ken die nog wel in dienst/uitgezonden zijn. LOL; en wat bedoel jij met zijn “troepen”. Ja; hij is de commander in chief, maar waar jij het vandaal haalt dat Amerikaanse troepen tegen elkaar vechten spant toch wel de kroon. Graag zou ik bewijs willen zien dat dit aan de gang is, aangezien jij altijd iedereen corrigeert neem ik aan aan dat jij hier over fatsoenlijk (in)direct bewijs beschikt.

      Ik zou het waarder als jij eens inhoudelijk ingaat op mijn punten, in plaats van maar te roepen dat er niets van klopt, of alleen maar tegens vragen te stellen (die vaak nog niet eens betrekking hebben over hetgeen ik schreef).

      Ondanks dat er hoop onzin in de MSN verschijnt is niet alles fake nieuws, net zoals niet al het nieuws bij de alternatieve nieuws media echt is.

      1 likes
     • Maar de Guardian is toch msm? Grappige afleiding weer, dat ik verliefd op hem zou zijn.

      0 likes
     • Ze liegen en fotoshoppen ook alles bij elkaar he? Hoe desperate moet je dan zijn.

      0 likes
  • Heel mooi om dit te lezen, en dan ook nog van een (half) Amerikaan. Petje af.

   6 likes
  • Hij heeft invoerrechten voor safari jacht troffeën uit afrika voor zijn zoontjes weer terug ingevoerd. Dit is een goorlap die trump een echte hypocriete goorlap.

   4 likes
 2. Trump is een hork, zonder twijfel, zo iemand wil je niet als baas hebben. Maar hij is op dit moment wel het beste voor de wereld. Hij schopt tegen zoveel gevoelige schenen aan dat iedereen wakker wordt geschud, zowel binnen de VS als daarbuiten. Al dat geschud zorgt ervoor dat links en rechts deksels van beerputten beginnen te schuiven.
  Bewonderaars van Amerika, de Amerikaanse ‘democratie’, proberen tegen beter weten in nog te geloven in ‘the American dream’ maar krijgen het steeds moeilijker, ze worden steeds vaker uitgelachen.
  Zet ‘m op Oom Donald, je doet het goed, nog even en van het eens machtige Amerika is helemaal niets meer over, slechts wat rokende puinhopen en pruttelende beerputten.

  11 likes
  • Van het eens machtige Amerika, dat van de 253 jaar dat ze bestaan slechts 2 jaar zonder oorlog zijn doorgekomen, zal zeker niets meer over zijn.
   Een nieuw Amerika, met nieuwe schone en gratis energieen, nieuwe mensen aan de top, geavanceerde manieren van reizen, een media die niet liegt, zomaar een greep uit wat ons te wachten staat, wat we al lang hadden kunnen hebben als die onderontwikkelde horken niet zo egoistisch en barbaars waren…. man man, ik kan haast niet wachten.
   Goed dat Trump is blijven zitten, hoewel ze alle zeilen hebben bijgezet om de mond te snoeren, en hij zal voorlopig ook niet gaan ook.

   11 likes
 3. Het is in ieder geval duidelijk dat Trump op alle fronten tegen gewerkt wordt , het is zo kinderachtig en gênant dat Amerika zich zou moeten schamen, pesterijen maar dan op de hogere kleuterschool…… Bah, wat hebben de lui zich laten kennen……. Amerika glijdt wel af zo, de firma leugen en bedrog en daar hobbelen wij dan achteraan , de firma treurigheid ……… De Westerse Wereld anno 2017/18……….

  16 likes
  • ik snap niet waarom trump hier altijd word gepresenteerd als iemand die tegen het systeem is of dat hij dingen wel even gaat rechtzetten en al helemaal als je zijn geschiedenis kent.

   hij heeft allemaal uitspraken gedaan en nadat hij is verkozen heeft hij per direct het tegenovergestelde gedaan.

   7 likes
  • LS…

   Trump heeft voor mij lang het voordeel van de twijfel gehad. Maar wie ben ik ! Maar nu blijkt toch uit alles dat hij een agent is van Israël maar daarbij zo compleet geschift dat hij het zelf misschien niet eens weet. In ieder geval Russia Gate is Israël Gate en zijn fijne schoonzoon speelt daar een hoofdrol in. Ook is het Amerikaanse leger of een deel daarvan bezig met het uitdelen van honderden misschien wel duizenden arrestatiebevelen tegen de leden van wat genoemd wordt the Khazarian Maffia.

   Nu zullen de punt en komma trollen van Rutte het niet met mij eens zijn maar die spelen liever met grote jongens met kleine pikkies ! HAHAHA

   2 likes
 4. Het grootste probleem is de algemeen overheersende perceptie en de krachten die daar vanuit de schaduw dagelijks invloed op uitoefenen.

  Nu blijkt dat demonen zoals George Soros al jaren gebruik maken van allerlei media, gecontroleerde politici en organisaties die zich laten betalen voor het opvoeren van ‘demon’straties of rellen is het steeds duidelijker dat er een oorlog gaande is tegen de mensheid. En George Soros is helaas niet de enige. Aan de ‘top’ krioelt het van dit ongedierte.

  We worden op allerlei manieren leeg gezogen en het “klimaatprobleem” is daar een onderdeel van. Een middel om ons niet alleen te beroven van onze bezittingen, maar ook van het leven als ze maar even de kans krijgen.

  Ondertussen maken ze al jaren gebruik van methodes om stormen te sturen / versterken, aardbevingen te veroorzaken, vulkanen te activeren, bosbranden te veroorzaken (met directed energy weapons), grote droogtes te veroorzaken door weersystemen uit de buurt te houden (met systemen zoals HAARP), de positie van straalstromen te verleggen (idem), zware regen-/ sneeuw- en hagelbuien te veroorzaken door enerzijds de atmosfeer te inoniseren en tegelijkertijd grote hoeveelheden chemicaliën vanuit vliegtuigen in de atmosfeer te dumpen. Grote zee zoogdieren worden eveneens kapot gemaakt met scalaire wapens en sonar.

  Hier horen we via de gecontroleerde MSM helemaal nooit iets over en krijgen overal de schuld van, zodat ze ons steeds meer geld afhandig kunnen maken. Trump is één van de weinige tegengeluiden, en daarom wordt hij zo gedwarsboomd door allerlei kruiperige moerasbewoners die zijn geinfiltreerd in organisaties zoals CIA, Pentagon, NSA, Mossad, politiek, bankensector, groot industriëlen, media, hollywood enz. ookwel de “Deep State”.

  12 likes
 5. Volgens Al Gore hem zelf zijn er veel voorspellingen over klimaatverandering uitgekomen.

  2 likes
 6. Bureaucraten en Trumpeanen, allemaal één pot nat. Alsof ze er voor ons zijn.

  6 likes
 7. Als er één instituut is dat vrijwel alles gehoorzaamt wat de president zegt, dan is het wel het Pentagon, de militairen.
  Als die dus gewoon doorgaan met het serieus nemen van climate change dan hebben die daar een verdomd goede reden voor. Want climate change kan en zal tot oorlog leiden over grond en vers water en die taak van het Pentagon gaat boven de bijgelovige geest van een president aan de leiband van baasje Putin. Wetenschap is geen mening.

  5 likes
 8. Ik wil niets meer zien van hun, alleen maar ellende.

  3 likes
 9. wellicht heeft Trump plannen om Jemen in te laten vallen.

  0 likes
 10. Allemaal voor de bühne. Trump, de Clintons, Putin en alle andere figuranten voeren perfect hun dansje uit. Links rechts, van voor naar achter. Links rechts, van voor naar achter….

  2 likes
 11. Als we nu allemaal eens in overweging nemen dat Trump een “uitvoerder is van bevelen” ? En dàn proberen door te denken …

  1 likes
 12. Al gore is een Hoax!
  Toen hij 2 kwartier President was was hij reeds de President-Hoax.
  Hiermee heeft hij over de hele globe leugens verteld.
  Klimaat verandering wordt veroorzaakt door geheime geoengeneering.
  De hevige bosbranden in Californie bv. worden veroorzaakt door een druk op de knop vanachter een bureau.
  De hele staat , staat in de brand.
  Er wordt voortdurend gif gestrooid boven onze hoofden die ons klimaat vernietigen.
  Overal worden mensen verjaagd tbv mijnbouw, die he taanzien van de aarde nog meer schade toebrengen! etc. etc.

  2 likes
 13. dna is er het dichtst bij, denk ik !

  1 likes
 14. Orwell,s boek 1984 zal voor vele hier een top advies zijn

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS slaat enorme flater: de waarheid over de aardverschuiving in Noorwegen

De NOS berichtte gisteren over een aardverschuiving ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...