Lezersbrieven

Pas op voor de hond! Heeft jouw huisdier een microchip?

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie een huisdier heeft en ook wettelijk in orde wil zijn moet dit dier laten chippen. Weinigen kijken hierbij verder dan hun neus lang is en beseffen dan ook niet dat deze microchips een groot gevaar inhouden. De puzzel is niet moeilijk, we weten al lang dat de overheid haar burgers op zoveel mogelijk manieren tracht te controleren. En welke manier is daarvoor beter dan het verplicht maken van microchips in de meeste huisdieren? Zo neemt een groot deel van de bevolking namelijk moedwillig een stuk elektronica bij zich in huis. Een stuk elektronica waarvan we bovendien eigenlijk niet goed weten wat het precies is.

In alle landen waar deze microchips verplicht zijn, heeft de overheid dus een oor in een enorm groot aantal huishoudens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Als we kijken hoe de chip in elkaar zit, lijkt deze vrij onschuldig. Hij is dan ook niet groter dan een rijstkorrel. De ‘officiële’ kanalen bevestigen ook dat de chip enkel kan gelezen worden door bijvoorbeeld dierenartsen, die daar de geschikte apparatuur voor hebben. Enig opzoekwerk leert ons echter dat er toch meer in zo’n microchip zit. Wie enige kennis heeft van elektronica en de elektronische schema’s van deze microchips bekijkt, zal al snel zien dat er in iedere chip een geïntegreerd circuit zit dat voortdurend informatie doorstuurt naar buiten toe.

Hoewel er over de reikwijdte van deze transmitters (ze zijn namelijk niet groot genoeg om signalen zeer ver uit te sturen) gediscussieerd kan worden, kan het bestaande netwerk van gsm-masten zodanig gebruikt worden dat de chips enerzijds van afstand van stroom worden voorzien en er anderzijds ook over kortere afstanden informatie doorgestuurd kan worden, voor analyse naar een centraal punt. Op deze manier lost de overheid een probleem op dat al tientallen jaren bestaat, want hoewel we vanaf het moment dat we onze voordeur buitenstappen uitgebreid gefilmd worden, bestond er tot voor kort nog geen goede manier om te weten wat de burger zegt en doet in zijn of haar huis.

De overheden zijn zich zeer bewust van het feit dat de burger een sceptische houding heeft tegenover het internet en de informatie die we op het internet over onszelf weggeven, het is dus geen verassing dat er een andere manier werd gezocht om te weten te komen waarmee we nu écht bezig zijn.

De microchips zijn, zoals eerder aangehaald, zo groot als een rijstkorrel. In eerste instantie lijkt het dus onwaarschijnlijk dat men in zo’n klein voorwerp zulke geavanceerde apparatuur kan wegstoppen. Er bestaan echter talrijke andere voorbeelden van overheden die technologische en wetenschappelijke vooruitgang voor het grote publiek verborgen houden. Dat er geavanceerde spionageapparatuur bestaat ter grootte van een rijstkorrel is dus op zich geen grote verrassing.

Via een bevriende student dierengeneeskunde kwam ik te weten dat er (minstens) twee soorten microchips bestaan. Deze zien er uiterlijk exact hetzelfde uit maar hebben wel een ander serienummer. Deze persoon (die uiteraard anoniem wil blijven om zijn toekomst in de sector niet in gevaar te brengen) meent dat er toch heel wat microchips in omloop zijn die werken zoals ze zouden moeten werken, en dus enkel informatie over het gechipte dier bevatten. De andere microchips bevatten minder onschuldige apparatuur.

Er lijkt een patroon te zitten in welke dieren welke chips ingeplant krijgen. Zo krijgen katten en honden in een asiel doorgaans de ‘gewone’ onschuldige chip. Rashonden en -katten krijgen consequent de spionagechips ingeplant. De reden hiervoor is duidelijk, deze laatste dieren zijn heel wat duurder dan hun soortgenoten die in een asiel terechtgekomen zijn. Ze gaan meestal naar huishoudens die het financieel iets beter hebben en waar bijgevolg ook voor de overheid interessantere informatie te vergaren valt.

Zoals je kan zien op talrijke afbeeldingen zitten de chips eigenlijk vrij complex in elkaar, wat in principe niet nodig zou zijn wanneer ze uitsluitend dienen voor het opslaan van enkele gegevens over een dier. Ook hier rekent men dus op de goedgelovigheid van de bevolking, hoe kan het anders dat men al jaren ongestoord spionageapparatuur in onze huisdieren plaatst.

Wat er uiteindelijk met de vergaarde informatie gebeurt is nog maar de vraag. We kunnen enkel hopen dat dit verhaal een insider bereikt die hierover wil getuigen.

Steven De B.
Antwerpen

1 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
luna
luna
6 jaren geleden

tja.. het begon met de honden en katten, slimme meters etc. etc. noem maar op, maar het uiteindelijke doel is om de mensen allemaal te chippen in de zeer ( enge ) nabije toekomst!
Neem ik een pil en heb ik een ” voltooid leven ” gehad.. NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT moeten we dit allemaal gewoon vinden , mensen wakker worden!!
Pas op voor de Hond die blaft en in den haag een mand heeft staan met talrijke ” puppies ” ( puppets) !

luna
luna
6 jaren geleden

ik kom er nog even op terug, zo een dikke 20 jaar geleden was een wens in vervulling gegaan, e gingen een hond kopen bij een erkend fokker die zijn honden uit zuid Afrika haalde, we waren verplicht de hond te laten chippen anders ging de deal niet door, dat was toen dus al een feit, iets zei ons dat dit niet goed kon zijn, ook niet voor het beest, maar we waren weg van haar en koste wat het kost wilden we deze lieve hond, dus.. zo gezegd, zo betaald voor een pracht hond met onwijs trouw en lieve karakter, super intelligent was ze
Helaas overleden na 7 jaar chippen aan kanker
ook dat speelt mee met de chipzooi, niet alleen het bespieden maar ook de ziekte die daar bij hoort !!
ik ben even heel emo nu weer hiervan, maar wat heb ik daar nu nog aan .. feit is dat er steeds meer 666 dingen aan komen in een rap tempo, we moeten collectief een muur vormen tegen de hele helse zooi anders is het echt verloren met alles wat leeft op deze prachtige planeet
( het is nog ( net ) n i e t te laat!! )

luistertip : Roger Waters / Amused to death

namaste

Willem H Janssen
Willem H Janssen
6 jaren geleden

Niet meer meedoen met de maatschappij die door de wat zich de “de overheid noemt” geregeerd wordt, zodra je jezelf beweegt begint de ellende al. Je hebt bij de “overheid ” ambtenaren die binnen het systeem een eigen koninkrijkje beginnen en hun macht voor alles en nog wat gebruiken, vooral voor zichzelf en de controlerende laag daar boven heeft er meestal geen notie van. Maar de Burger heeft daar veel last van ! Stemmen op een andere Partij helpt niet, omdat dit soort lui gewoon blijven zitten bij aflossing van de MACHT. Dit soort figuren verzinnen steeds meer regels en maken deze maat de maatschappij steeds meer onleefbaar. Geen derde macht maar een soort vierde macht.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x