Buitenaards

Zelfs Stephen Hawking denkt dat deze mysterieuze sigaarvormige asteroïde een buitenaards schip zou kunnen zijn

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wetenschappelijk instituut dat wordt gesteund door Stephen Hawking onderzoekt momenteel of een sigaarvormig object in ons zonnestelsel een buitenaards ruimteschip is.

Astronomen van de Universiteit van Hawaï ontdekten het mysterieuze hemellichaam in oktober, toen het de aarde passeerde.

Het is het eerste object in het zonnestelsel dat uit een ander deel van de Melkweg lijkt te komen.

Erg ongewoon

Oumuamua heeft een vreemde, langgerekte vorm, wat erg ongewoon is voor een asteroïde. De hoge snelheid, ruim 300.000 kilometer per uur, doet daarnaast vermoeden dat het niet om de zon draait en ons zonnestelsel op den duur weer zal verlaten.

Breakthrough Listen, een project dat wordt gesteund door de Britse natuurkundige Stephen Hawking en de Russische miljardair Joeri Milner, onderzoekt nu of Oumuamua mogelijk een buitenaards schip is.

Met een radiotelescoop in de VS is op woensdag ‘geluisterd’ naar het mysterieuze object, in een poging elektromagnetische signalen op te vangen die niet in de natuur kunnen worden gemaakt.

Geminimaliseerd

De detectie van zulke signalen kan erop wijzen dat het object geen interstellaire asteroïde, maar een buitenaards ruimteschip is.

“Onderzoekers die zich bezighouden met ruimtetransport hebben eerder gesuggereerd dat een interstellair ruimteschip hoogstwaarschijnlijk sigaar- of naaldvormig zal zijn, omdat hierdoor schade als gevolg van interstellair gas en stof wordt geminimaliseerd,” aldus Breakthrough Listen in een verklaring.

Belangrijke informatie

“Hoewel een natuurlijke oorsprong waarschijnlijker is, kunnen we op dit moment niet met zekerheid zeggen wat het is en Breakthrough Listen is goed in staat om te achterhalen of Oumuamua een artefact is,” vervolgde de organisatie.

Ook als er geen bewijs voor buitenaardse technologie wordt gevonden, kan de zoektocht nog altijd belangrijke informatie over gassen rond het object opleveren.

Voorlopig zijn er nog geen tekenen van buitenaards leven gevonden op Oumuamua.

Foto: Originalwana Wikimedia Commons

[Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Logica
Logica
5 jaren geleden

Omdat Stephen Hawkin het zegt moet het waar zijn.
Ongelofelijk wat men het mens dom allemaal wijs kan maken.
Een ieder weldenkend mens wat een beetje onderzoek heeft gedaan weet dat we belazerd worden aan alle kanten mbt de Science Fiction die ons wordt wijs gemaakt.
Science is Religie.

A good way to awaken peoples – STEPHEN HAWKING HOAX
https://www.youtube.com/watch?v=LDvgZKfUuoc

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

M´n vrouw had laatst het idee dat die kleine van mij ook wel een sigaarvormig buitenaards schip ZOU kunnen zijn 🙂

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

het komt pinokkio en gordon halen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x