Binnenland

Ongehoord Nieuws dreigt na 10 shows te moeten STOPPEN: ‘Ongelofelijk!’

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De NPO, die jaarlijks ruim een miljard aan overheidsgeld incasseert, heeft omroep Ongehoord Nederland eenzijdig opgelegd dat zij elke twee maanden moet rapporteren aan de NPO over de inhoud van haar programma’s.

Als ON! niet voldoet aan deze ‘verplichting’ moet het programma Ongehoord Nieuws dit najaar na 10 uitzendingen stoppen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ongehoord Nederland vindt de eis die NPO-voorzitter Frederieke Leeflang aan de omroep stelt onrechtmatig en onbehoorlijk.

Chilling effect

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan en Leeflang dreigt een oppositie-omroep de mond te snoeren die nimmer door een rechter is veroordeeld of een ander strafbaar feit heeft gepleegd, zegt ON!-voorzitter Arnold Karskens.

ON! moet blijkbaar verdwijnen omdat de omroep onwelgevallige opinies verspreidt over massa-immigratie, klimaathysterie en communistisch woke, meningen die worden gedeeld door miljoenen Nederlanders, aldus Karskens.

De handelwijze van het NPO-bestuur valt onder het ‘chilling effect’ en is ongekend in onze moderne mediageschiedenis, benadrukt hij.

Persvrijheid iemand?

“Hilversum blijft ons dwarszitten. Met nu zelfs de dreiging dat Ongehoord Nieuws na 10 shows van de buis moet,” schrijft mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix. “Persvrijheid iemand? En een publieke omroep voor iedereen?”

ON!-verslaggever Jonathan Krispijn reageert: “Ongelofelijk!”

D66

Het blad Gezond Verstand wijst erop dat Margo Smit de luidruchtigste vijand van ON! is. Zij is een vertrouwelinge van Shula Rijxman (D66), die de hoogste baas was van de NPO, tot haar overstap naar het Amsterdams stadsbestuur.

“In 2017 werd Smit benoemd tot ombudsman van de NPO. Ze onderzocht een VPRO-uitzending, vlak voor de verkiezingen in 2021, waarin Rijxman een dubbelrol speelde door haar onbeschaamde propaganda voor Sigrid Kaag (D66). Een storm van verontwaardiging stak op. Maar Margo, de ombudsman, concludeerde namens de NPO dat er niets mis was. Vanzelfsprekend beweert Margo dat er bij ON! wel van alles mis is. Het is alsof ze vooruitloopt op verwijdering van ON! uit het omroepbestel,” schrijft J. Verschoor in Gezond Verstand.

4.9 202 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Doenergensaanmee
Doenergensaanmee
7 maanden geleden

Welkom in de dictatuur BV Nederland

Ron
Ron
7 maanden geleden

De landverraders gaan gewoon door,maar gerechtigheid komt voor alle landverraders.

Paul Duizendstra
Paul Duizendstra
7 maanden geleden

Schandalig, is helaas de nieuwe wereld blijkbaar.

Theo
Theo
7 maanden geleden

Tja de waarheid mag niet meer gesproken worden en wordt dus verboden, wanne bet?

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x