Binnenland

Steun voor harde acties tegen overheid groeit: ‘2024 wordt het jaar van de ommekeer!’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Er is meer steun voor harde acties tegen de overheid bij mensen die weinig vertrouwen hebben in de politiek en vinden dat de politiek niet naar hen luistert.

Bijna één op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat de overheid zo slecht functioneert, dat het hele systeem maar het beste omvergeworpen kan worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Dat mensen harde acties steunen, betekent niet dat ze ook zelf in actie komen. Dat doen de meeste mensen niet. Verreweg de meeste Nederlanders steunen het recht om te demonstreren, maar keuren geweld of ordeverstoringen bij demonstraties en protest af. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Hardere actie

Bijna één op de drie Nederlanders geeft aan dat er hardere actie nodig is tegen de overheid als ze keer op keer niet luistert. Zes procent geeft aan dat de overheid het verdient om hard (desnoods met geweld) aangepakt te worden.

Auteur en spreker Hans van Tellingen vindt het logisch dat de onvrede bij de burger groot is. “Met name de kabinetten Rutte 3 en 4 (Kaag 1 en 2) dienden niet de burger, maar streefden naar een internationale orde die ingaat tegen elke vorm van menselijke maat, medemenselijkheid en soevereiniteit van Nederland,” stelt hij.

Ook publicist Maaike van Charante is niet verbaasd over het resultaat van dit onderzoek. “Het establishment oogst eindelijk de lang gezaaide onvrede.”

Het jaar van de ommekeer

Ze ziet het onderzoek als een belangrijk signaal: als het establishment democratisch geuite onvrede blijft negeren, kan het fout lopen. “Het is dus niet alleen uit moreel oogpunt, maar ook uit praktisch oogpunt belangrijk om de onvrede te adresseren.”

Schrijver en oud-topambtenaar Hans Siepel voorspelt dat 2024 het jaar van de ommekeer wordt. “Tenminste, als de AIVD, NCTV, burgemeesters en MSM nu eindelijk eens de ogen openen en durven in te zien dat de institutionele betonrot, met grote negatieve maatschappelijke gevolgen, in het politiek-bestuurlijke huis te vinden is.”

Totalitaire WEF-plannen

“Miljoenen wakkere burgers hebben in coronatijd ervaren dat de politiek-bestuurlijke elites hun deughand niet omdraaien voor misdaden tegen de democratie, rechtstaat, vrijheid van meningsuiting en de mensheid. Dat liegen en bedriegen hun eerste natuur is,” merkt hij op.

Hij wijst er verder op dat miljoenen burgers inmiddels ook weten welke totalitaire WEF-plannen door de Nederlandse elite in uitvoering zijn genomen. “En ze gruwen ervan en zullen zich blijven verzetten tegen het politiek-bestuurlijk systeem dat deze duistere plannen – wederom met leugens, bedrog en censuur – erdoor wil jassen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
6 maanden geleden

Hier ben ik erg blij mee. Dat wef moet weg. En deze “regering ” ook . Zo snel mogelijk. Ik hoop dat het echt gebeurt. Ben er totaal klaar mee. 👍👍👍👍👍👍

André Breems
André Breems
6 maanden geleden

En sinds de anti corona maatregelen demonstraties die met keiharde geweld door de smerissen uiteen werden geslagen heb ik aan alle overheden een bloedhekel gekregen.
En van mij mag er wel een opstand komen.

Gosse
Gosse
6 maanden geleden

In 1 woord: gewoon OPRUTTEN, allemaal. Ik ben die misdadigers spuug en spuug zat. Het leven van miljoenen onschuldige burgers wordt gewoon verwoest.

roro 237
roro 237
6 maanden geleden

OVERHEID = WEF

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x