Homepagina » Buitenland » In Zweden belanden steeds meer gevaccineerde mensen op de IC
gevaccineerd
Foto: AstraZeneca-vaccin (© Ajuntament de Sabadel CC BY 2.0)

In Zweden belanden steeds meer gevaccineerde mensen op de IC

Steeds meer Zweedse 65-plussers die op de IC belanden, zijn gevaccineerd. Sterker nog: de meeste 65-plussers die momenteel in het academisch ziekenhuis van Uppsala op de IC worden behandeld voor corona, hebben hun eerste prik al gehad, meldde P4 Uppland. Het nieuwsitem verspreidde zich als een lopend vuurtje op internet.

Hoofdarts Magnus von Seth zei tegen de krant Aftonbladet dat deze mensen nog niet hun tweede dosis hebben gehad en dus nog niet volledig beschermd zijn. Hij voegde toe dat zelfs mensen die gedeeltelijk zijn gevaccineerd ziek kunnen worden en op de IC kunnen belanden. Von Seth zei dat de situatie op andere IC-afdelingen in Zweden hetzelfde is: ook daar komen steeds meer coronapatiënten binnen die al gevaccineerd zijn.

Dat betekent dat je gewoon ziek kunt worden

Göran Karlström, hoofdarts van het belangrijkste ziekenhuis in Karlstad, zei dat in principe iedere Zweed boven de 65 jaar tenminste één prik heeft gekregen en dat het dus ‘niet verwonderlijk is’ dat de meerderheid van de 65-plussers die op de IC belanden, is gevaccineerd.

Hij voegde toe dat ‘geen enkel vaccin 100 procent effectief is’. Als een vaccin bijvoorbeeld 90 procent werkzaam is, betekent dit dat negen op de 10 beschermd zijn, maar één op de 10 niet en ‘dat betekent dat je gewoon ziek kunt worden’.

Geen idee

Artsen en onderzoekers hebben geen idee of het beloop van de ziekte er anders uitziet voor mensen die ondanks de vaccinatie op de IC worden opgenomen. Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat we daar iets over kunnen zeggen, aldus Karlström.

[Aftonbladet]
4.3 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
4 maanden geleden

Ik denk dat je een betere kans hebt als ongevaccineerde 76 plusser om NIET op de IC terecht te komen, dan wanneer je WEL gevaccineerd bent.
Het was allemaal bedoeld om die arme kwetsbare ouderen te beschermen. NU blijkt dat dat een wassen neus is. Ook het l*lverhaaltje dat iedereen zich maar moeten laten inspuiten met een experimenteel goedje om een heel klein groepje kwetsbaren te beschermen. De wereld op zijn kop. Je zorgt dat de kwetsbaren beschermd worden zonder dergelijke drastische maatregelen. Verder heb ik mij er steeds over verbaasd, dat gedurende jaren lang iedere winter en wel 10 tot 12.000 mensen overleden aan de griep. Dat was toen schijnbaar heel normaal. Niemand die een krimp gaf. Dat waren toch over het algemeen zeer oude mensen. En ja… je moet toch uiteindelijk ergens aan dood gaan?
Als je dus het hele verhaal nuchter gaat bekijken, dan is overduidelijk dat de hele Covid-19 misbruikt is om iets heel anders te bewerkstelligen. Dat hoef ik hier niet nog eens te vertellen, want dat weten de meeste lezers natuurlijk allang.

Karel V
Karel V
4 maanden geleden

Deze mensen moeten gered worden met HCQ of Ivermectine combinatieprotocol!

Karel V
Karel V
4 maanden geleden

Mag ik dat corrigeren? HCQ/IVMT alleen in eerste fase!
Deze mensen moeten gered worden met HCQ of Ivermectine combinatieprotocol!

Leon
Leon
4 maanden geleden

Deze week werden de schoonouders van mijn collega opgenomen op de ic. Leeftijd 76 en 79 en beide gevaccineerd met Astra. Ze waren er weliswaar dezelfde dag van de ic af , maar toch wonderlijk aangezien het partners betrof…, klopt het percentage van bescherming dan wel?

x

Check Also

schetters

Prof. Schetters: ‘Er klopt iets helemaal niet in dit hele verhaal, dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg’

Immunoloog en vaccinoloog Theo Schetters waarschuwt in ...

baudet

Baudet geeft toespraak op Malieveld: ‘Zet je schrap, het wordt nog zoveel erger’

In Den Haag hebben vandaag duizenden tegenstanders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x