Gezondheid

Stevia effectiever tegen ziekte van Lyme dan antibiotica

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is steeds moeilijker om ziekte van Lyme te behandelen. Antibiotica blijken op de lange termijn vaak geen goed geneesmiddel. Kan de steviaplant wellicht uitkomst bieden?

Uit een nieuwe studie blijkt dat een extract van de plant de strijd aangaat met Borrelia burgdorferi, de bacterie die verantwoordelijk is voor de ziekte. De onderzoekers ontdekten dat het extract effectief was tegen alle vormen van B. burgdorferi.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Hiervan krijgen er ongeveer 17.000 een scherp afgetekende rode ring rond de plaats van de beet.

Ingebouwde verdedigingssystemen

Onderzoek toonde in 2014 aan dat het aantal teken in Nederland en België toeneemt. Het percentage besmette teken neemt ook toe. Omdat B. burgdorferi in verschillende vormen kan bestaan is de bacterie moeilijk te bestrijden.

De nieuwe studie is gepubliceerd in het European Journal of Microbiology & Immunology en uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van New Haven in Connecticut.

Stevia wordt normaal gesproken niet gezien als een antibacterieel middel, maar alle planten hebben ingebouwde verdedigingssystemen die hen beschermen tegen infecties. Door die planten te consumeren kunnen wij daar ook van profiteren.

Natuurlijk product

De wetenschappers vergeleken stevia met drie (combinaties van) antibiotica die vaak worden gebruikt bij de behandeling van lymeziekte: doxycycline, cefoperazone en daptomycine. Het stevia-extract bleek effectiever te werken tegen de bacterie dan de antibiotica.

De onderzoekers concluderen dat een natuurlijk product zoals stevia een effectief middel kan zijn tegen B. burgdorferi. Er zijn weinig tot geen aanwijzingen dat stevia schadelijk kan zijn.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Als er iets van puur natuur goed blijkt te werken worden onmiddellijk alle registers open getrokken om het te verbieden of weg te moffelen

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit is het bedrijf http://www.groenestevia.nl/ binnen gevallen en het namens Brussel als illegaal heeft bestempeld.

Aspartaam en sucralose, die bewezen nadelige effecten kunnen hebben voor de gezondheid, zijn wel goedgekeurd. Platgeraffineerde witte stevia mag ook, maar de onbewerkte groene stevia mag dus niet langer over de toonbank gaan.

Om deze zaak in Brussel aan te vechten, zal GroeneStevia.nl een aantal goede advocaten en een paar ton moeten meebrengen. Omdat ze deze middelen niet hebben, is het doek dus gevallen.

Aldus Juglen Zwaan

realitycheck
realitycheck
8 jaren geleden

Hoge doses vit. C geneest ook de ziekte van Lyme. Dit uit eigen ervaring.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Er zijn wel meer planten daarvoor. De plant piper. Of veel citroen/lemon eten. Als je lemon in een schaaltje doet en je stopt er een insect bij, dan gaat ie dood.(laatst gezien in natuurprogramma, dieren gebruiken dit ook tegen insectenbeten/infecties enz.) Dus heeft ook effect als je dit eet. Stevia is weer iets wat gemaakt is vanuit geld verdienen systeem. De oplossingen liggen in de natuur bij goedkopere producten zoals planten, vruchten enz. Zoek je medische hulp, dan moet je naar Duitsland gaan. Die zijn verder in hun kennis over teken/lyme, dan hier.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Erg fijn om te weten. 🙂

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x