Homepagina » Gezondheid » Stevia effectiever tegen ziekte van Lyme dan antibiotica
Stevia effectiever tegen ziekte van Lyme dan antibiotica

Stevia effectiever tegen ziekte van Lyme dan antibiotica

Het is steeds moeilijker om ziekte van Lyme te behandelen. Antibiotica blijken op de lange termijn vaak geen goed geneesmiddel. Kan de steviaplant wellicht uitkomst bieden?

Uit een nieuwe studie blijkt dat een extract van de plant de strijd aangaat met Borrelia burgdorferi, de bacterie die verantwoordelijk is voor de ziekte. De onderzoekers ontdekten dat het extract effectief was tegen alle vormen van B. burgdorferi.

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Hiervan krijgen er ongeveer 17.000 een scherp afgetekende rode ring rond de plaats van de beet.

Ingebouwde verdedigingssystemen

Onderzoek toonde in 2014 aan dat het aantal teken in Nederland en België toeneemt. Het percentage besmette teken neemt ook toe. Omdat B. burgdorferi in verschillende vormen kan bestaan is de bacterie moeilijk te bestrijden.

De nieuwe studie is gepubliceerd in het European Journal of Microbiology & Immunology en uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van New Haven in Connecticut.

Stevia wordt normaal gesproken niet gezien als een antibacterieel middel, maar alle planten hebben ingebouwde verdedigingssystemen die hen beschermen tegen infecties. Door die planten te consumeren kunnen wij daar ook van profiteren.

Natuurlijk product

De wetenschappers vergeleken stevia met drie (combinaties van) antibiotica die vaak worden gebruikt bij de behandeling van lymeziekte: doxycycline, cefoperazone en daptomycine. Het stevia-extract bleek effectiever te werken tegen de bacterie dan de antibiotica.

De onderzoekers concluderen dat een natuurlijk product zoals stevia een effectief middel kan zijn tegen B. burgdorferi. Er zijn weinig tot geen aanwijzingen dat stevia schadelijk kan zijn.

[GreenMedInfo]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Als er iets van puur natuur goed blijkt te werken worden onmiddellijk alle registers open getrokken om het te verbieden of weg te moffelen

  De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit is het bedrijf http://www.groenestevia.nl/ binnen gevallen en het namens Brussel als illegaal heeft bestempeld.

  Aspartaam en sucralose, die bewezen nadelige effecten kunnen hebben voor de gezondheid, zijn wel goedgekeurd. Platgeraffineerde witte stevia mag ook, maar de onbewerkte groene stevia mag dus niet langer over de toonbank gaan.

  Om deze zaak in Brussel aan te vechten, zal GroeneStevia.nl een aantal goede advocaten en een paar ton moeten meebrengen. Omdat ze deze middelen niet hebben, is het doek dus gevallen.

  Aldus Juglen Zwaan

  23 likes
  • Ik begin steeds meer te denken dat Brussel er vooral zit voor het belang van de farmacie en de multinationals en daarmee zichzelf in plaats van het belang en de gezondheid van de Europese burger.

   12 likes
   • Aspartaam bewezen nadelige effecten? Kun je daar een wetenschappelijk artikel bij vinden? Tot zover ik weet is er één artikel te vinden, en die kopieert iedereen. De andere 200 artikelen waarbij aspartaam ONschadelijk blijkt, negeert iedereen.

    2 likes
 2. Hoge doses vit. C geneest ook de ziekte van Lyme. Dit uit eigen ervaring.

  18 likes
  • Inderdaad hoge dosis vit C , zorgt er voor dat je lichaam beter de indringers kan bestrijden. Met MMS heb ik ook goede ervaring. Enne Geertje, inderdaad ervaring van 1 persoon is geen wetenschappenlijk onderbouwing maar wel een ervaring en dat heeft ook waarde. Ik dank god op mijn blote knieen nadat ik achterhaald heb wat de oorzaak was van mijn autoimmumziekte nl vaccinatieschade dat ik de moed heb gevonden om af te gaan van een enkel ervaring van 1 persoon. Was chronisch ziek en zat aan zware medicijnenen die de boel onderdrukte maar als bij effect dat ik dichtgroeide met de bijkomende risico’s. Nu dankzij de ervaring van 1 enkel persoon iets uitgeprobeerd en ben nu 2 jaar helemaal medicijn vrij 26 kilo kwijt , geen klachten meer en nog nooit zo fit geweest. Lang leve de alternatieve media.

   13 likes
  • Omdat jij bent genezen, geneest iedereen? Hoe weet je überhaupt dat het komt door de hoge doses vitamine C? Ga a.u.b. geen onzin verkopen dat 1 op 1 door minder kritische medemensen wordt overgenomen. Als je iets beweert, komt dan met achtergrond/een bron, en jij als enige persoon (n=1) is natuurlijk geen goede bron.

   4 likes
 3. Er zijn wel meer planten daarvoor. De plant piper. Of veel citroen/lemon eten. Als je lemon in een schaaltje doet en je stopt er een insect bij, dan gaat ie dood.(laatst gezien in natuurprogramma, dieren gebruiken dit ook tegen insectenbeten/infecties enz.) Dus heeft ook effect als je dit eet. Stevia is weer iets wat gemaakt is vanuit geld verdienen systeem. De oplossingen liggen in de natuur bij goedkopere producten zoals planten, vruchten enz. Zoek je medische hulp, dan moet je naar Duitsland gaan. Die zijn verder in hun kennis over teken/lyme, dan hier.

  12 likes
  • Dus ALLE insecten gaan dood bij een schaaltje ‘lemon’? En als je dat eet heeft dat hetzelfde effect? Wat heeft dat in hemelsnaam voor nut voor de BACTERIE die een teek achterlaat? Je wetenschappelijke achtergrond is ver te zoeken. Laat dan zulke reacties, die voor waar kunnen worden aangenomen, achterwegen.

   5 likes
 4. Erg fijn om te weten. 🙂

  2 likes
 5. Ga naar een goede kliniek, bijv Walborg. Vaak is de combinatie regulier en kruiden de beste manier om deze ziekte te begeleiden. Vooral als er sprake is dat de mensen op een zijspoor zijn gezet en jarenlang met deze ziekte rondlopen met de verkeerde en schadelijke medicatie . Enkele kruiden die ook goede zaken doen zijn de kaardenbol en de cats claw.

  2 likes
 6. Bij een Teken beet maakt het menselijk lichaam afweer, daarvoor is tijd nodig. Als ik naar de dokter ga schrijft hij medicijnen voor dat mijn eigen afweer tegen houd, dat is fout. Als ik weer gebeten wordt kan het lichaam het aan.
  Elk jaar komen er meer teken omdat er niets tegen gedaan wodt. Het gecontroleerd verbranben van stuiken biedt een oplossing.

  1 likes
 7. Een eerder bericht over het plantje Stevia zegt dat het toch niet zo goed voor je is…..
  https://www.ninefornews.nl/video-werd-stevia-overwogen-als-middel-om-de-bevolkingsgroei-terug-te-dringen/

  1 likes
 8. Je kunt stevia plant hier in Nederland ook gewoon kopen. Bij de Intratuin bijvoorbeeld

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuster

We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Een Armeense vrouw die kristallen huilt in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.