Binnenland

Stikstofbeleid verder op scherp: ‘Gebouwd op drijfzand en fantasiemodellen’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

De stikstofuitstoot van een veebedrijf kan tot maximaal 500 meter afstand worden toegerekend aan deze individuele bron. Dat heeft het RIVM via metingen bepaald, laat stikstofminister Christianne van der Wal weten.

De absolute depositiebijdrage van een bron neemt snel af naarmate de afstand tot de bron groter wordt en de emissies over een steeds groter oppervlak worden verspreid, schrijft de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De positie van veebedrijven rondom kwetsbare natuurgebieden komt hiermee in een heel ander daglicht te staan. Ook op andere punten lijkt Van der Wal minder stellig te worden in haar uitingen over de landbouw.

Einde van de onteigeningen

“Heb ik altijd al gezegd: ‘De stikstofemissie van een veebedrijf of andere emissiebron kan tot maximaal 500 meter afstand worden toegerekend aan deze individuele bron’,” reageert ondernemer Rutger van den Noort. “Het einde van de onteigeningen.”

“500 meter. Hierom moeten duizenden boeren in de wijde omtrek van Natura 2000 worden uitgekocht. Dit is precies wat ook Han Lindeboom vorig jaar stelde. Zijn onderzoek mocht van D66 niet verder worden verspreid. Dit zet het stikstofbeleid verder op scherp,” schrijft BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Drijfzand en fantasiemodellen

Columnist Marianne Zwagerman stelt: “Dat hele stikstofbeleid is gebouwd op drijfzand. Drijfzand en fantasiemodellen.”

Ook zij verwijst naar Lindeboom, die zijn bevindingen van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot niet naar buiten mocht brengen. ‘Dat is koren op de molen van Baudet’, aldus De Groot.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Allemaal dikke komedie in de aanloop naar verkiezingen, geloof deze huichelaars niet meer want éénmaal terug aan de macht drijven ze hun plannen verder door. Tijd voor grote veranderingen in het politieke landschap van Nederland!

H.A. Mol
H.A. Mol
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat dit kabinet met zijn onkundige bewindslieden opstapt en het hele stikstofbeleid naar de prullenbak gaat.

Theo Claassen
Theo Claassen
1 jaar geleden

zie een artikel in het komende (maart) nummer van het tijdschrift Spiegelbeeld.

Anton
Anton
1 jaar geleden

FVD krijgt elke dag WEER een stuk meer gelijk. OPRUTTE met de rest.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x