Binnenland

Stikstofbeleid verder op scherp: ‘Gebouwd op drijfzand en fantasiemodellen’

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!

De stikstofuitstoot van een veebedrijf kan tot maximaal 500 meter afstand worden toegerekend aan deze individuele bron. Dat heeft het RIVM via metingen bepaald, laat stikstofminister Christianne van der Wal weten.

De absolute depositiebijdrage van een bron neemt snel af naarmate de afstand tot de bron groter wordt en de emissies over een steeds groter oppervlak worden verspreid, schrijft de minister.

De positie van veebedrijven rondom kwetsbare natuurgebieden komt hiermee in een heel ander daglicht te staan. Ook op andere punten lijkt Van der Wal minder stellig te worden in haar uitingen over de landbouw.

Einde van de onteigeningen

“Heb ik altijd al gezegd: ‘De stikstofemissie van een veebedrijf of andere emissiebron kan tot maximaal 500 meter afstand worden toegerekend aan deze individuele bron’,” reageert ondernemer Rutger van den Noort. “Het einde van de onteigeningen.”

“500 meter. Hierom moeten duizenden boeren in de wijde omtrek van Natura 2000 worden uitgekocht. Dit is precies wat ook Han Lindeboom vorig jaar stelde. Zijn onderzoek mocht van D66 niet verder worden verspreid. Dit zet het stikstofbeleid verder op scherp,” schrijft BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Drijfzand en fantasiemodellen

Columnist Marianne Zwagerman stelt: “Dat hele stikstofbeleid is gebouwd op drijfzand. Drijfzand en fantasiemodellen.”

Ook zij verwijst naar Lindeboom, die zijn bevindingen van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot niet naar buiten mocht brengen. ‘Dat is koren op de molen van Baudet’, aldus De Groot.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Allemaal dikke komedie in de aanloop naar verkiezingen, geloof deze huichelaars niet meer want éénmaal terug aan de macht drijven ze hun plannen verder door. Tijd voor grote veranderingen in het politieke landschap van Nederland!

H.A. Mol
H.A. Mol
1 maand geleden

Het wordt tijd dat dit kabinet met zijn onkundige bewindslieden opstapt en het hele stikstofbeleid naar de prullenbak gaat.

Theo Claassen
Theo Claassen
1 maand geleden

zie een artikel in het komende (maart) nummer van het tijdschrift Spiegelbeeld.

Anton
Anton
1 maand geleden

FVD krijgt elke dag WEER een stuk meer gelijk. OPRUTTE met de rest.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x