Financieel

Journalist waarschuwt: ‘Door het beleid van de ECB glijden we af naar een digitale dictatuur’

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

De regeringsleiders, waaronder onze eigen Rutte, verkopen een leugen. Dat zei financieel journalist Arno Wellens in het tv-programma Ongehoord Nieuws.

“Zij zeggen tegen hun kiezers: geen cent naar de Grieken, maar we gaan wel door met de euro,” zei hij. “Dat kan niet. Accepteer gewoon dat dat lidmaatschap van de euro hoge kosten met zich meebrengt. Dat durven die politieke leiders hun burgers maar niet te vertellen, want niemand wil dit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Giga-inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) zegt vervolgens: dan gaan wij de boel redden, en dan krijg je giga-inflatie, aldus Wellens. “Het is een munt die constant in crisis zit.

De journalist zei ‘absoluut meteen’ terug te willen naar de gulden. “De Europese Centrale Bank gaat afglijden naar een soort digitale dictatuur,” voorziet hij.

Autocratie

“Als je wilt voorkomen dat mensen vluchten naar geld, dan zul je dat contant geld moeten afschaffen. Dan komt er een central bank digital currency (CBDC) zoals dat heet. Dat is je digitale geld en om dat te bouwen, heb je een inlogsysteem nodig en dat is de Europese digitale identiteit,” legde Wellens uit.

Dan krijg je een overheid – een centrale bank is eigenlijk gewoon een overheid – die belasting kan heffen op jouw spaargeld, negatieve rente, zonder dat jij invloed hebt op het beleid en dat is een autocratie, waarschuwde de journalist.

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoeder
Hoeder
1 jaar geleden

We hadden NOOIT akkoord moeten gaan met de EU. Economische samenwerking zoals bij de EEG is prima, je identiteit opgeven voor een supranationale overheid als die corrupte EU is het slechtste wat je kunt bedenken. Dus…. NEXIT zsm.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Ja, dat verhaal klopt helemaal. Leugen na leugen na leugen stapelt zich op. De EU is zo goed voor Nederland. Oh, dus we krijgen belastingverlaging en BTW-verlaging?

Forget it!!

TEUWEN HARRY
TEUWEN HARRY
1 jaar geleden

the great recet is volop bezig. Spijtig genoeg hebben veel mensen dit niet in de smiezen

Roadrunner
Roadrunner
1 jaar geleden

oftewel pure diefstal !!!

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x