Archeologie

Kroatische archeologen ontdekken 3500 jaar oude verzonken stad

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kroatische archeologen hebben onlangs bekendgemaakt dat ze een 3500 jaar oude verzonken stad en een haven hebben ontdekt in de Adriatische Zee.

“We hebben afgelopen jaar de resten van een grote nederzetting en een haven gevonden tussen de eilanden Ricula en Galesnjak in het Pasmankanaal,” zei archeoloog Mato Ilkic van de Universiteit van Zadar. “We schatten dat de stad rond 1500 voor Christus is gebouwd.”

Onbekend volk

Er is inmiddels een klein deel van de nederzetting onderzocht, aldus Ilkic. Er zijn onder meer zeer zeldzame houten objecten gevonden die meer dan 3500 jaar oud zijn.

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat de stad en de haven gebouwd zijn in de Midden-Bronstijd, zei Ilkic. De verzonken stad is gesticht door een nog onbekend volk dat langs het Pasmankanaal leefde.

Tentoonstelling

Afgelopen jaar ontdekten de archeologen aan de hand van satellietbeelden en luchtfoto’s een enorme, door mensen gemaakte formatie op drie meter diepte. Onderwaterarcheologen troffen er stukken aardewerk en houten voorwerpen aan.

Er zijn ook grote hoeveelheden botten van schapen en geiten, een stenen bijl en olijvenpitten gevonden. “Het gaat volgens ons om de oudste olijvenpitten die in het noorden van Dalmatië en mogelijks zelfs in het hele Adriatische Zeegebied zijn gevonden,” voegde Ilkic toe.

Waarschijnlijk komt er in de nabije toekomst een tentoonstelling over de archeologische vondst.

[Xinhua]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ben
ben
6 jaren geleden

zouden dat dezelfde lui zijn als die van die bosnische pyramiden.? waar ondertussen ook niet veel nieuws meer vandaan komt trouwens..
en tof dat we weer normaal berichties achter kunnen laten

Rico
Rico
6 jaren geleden

Klopt

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x