Archeologie

Kroatische archeologen ontdekken 3500 jaar oude verzonken stad

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kroatische archeologen hebben onlangs bekendgemaakt dat ze een 3500 jaar oude verzonken stad en een haven hebben ontdekt in de Adriatische Zee.

“We hebben afgelopen jaar de resten van een grote nederzetting en een haven gevonden tussen de eilanden Ricula en Galesnjak in het Pasmankanaal,” zei archeoloog Mato Ilkic van de Universiteit van Zadar. “We schatten dat de stad rond 1500 voor Christus is gebouwd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Onbekend volk

Er is inmiddels een klein deel van de nederzetting onderzocht, aldus Ilkic. Er zijn onder meer zeer zeldzame houten objecten gevonden die meer dan 3500 jaar oud zijn.

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat de stad en de haven gebouwd zijn in de Midden-Bronstijd, zei Ilkic. De verzonken stad is gesticht door een nog onbekend volk dat langs het Pasmankanaal leefde.

Tentoonstelling

Afgelopen jaar ontdekten de archeologen aan de hand van satellietbeelden en luchtfoto’s een enorme, door mensen gemaakte formatie op drie meter diepte. Onderwaterarcheologen troffen er stukken aardewerk en houten voorwerpen aan.

Er zijn ook grote hoeveelheden botten van schapen en geiten, een stenen bijl en olijvenpitten gevonden. “Het gaat volgens ons om de oudste olijvenpitten die in het noorden van Dalmatië en mogelijks zelfs in het hele Adriatische Zeegebied zijn gevonden,” voegde Ilkic toe.

Waarschijnlijk komt er in de nabije toekomst een tentoonstelling over de archeologische vondst.

[Xinhua]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ben
ben
8 jaren geleden

zouden dat dezelfde lui zijn als die van die bosnische pyramiden.? waar ondertussen ook niet veel nieuws meer vandaan komt trouwens..
en tof dat we weer normaal berichties achter kunnen laten

Rico
Rico
8 jaren geleden

Klopt

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x