Homepagina » Mens en Dier » Pak de hooivorken en trek ten strijde tegen het establishment en de heersende ideeën. Hoogleraar pleit voor revolutie
hoogleraar

Pak de hooivorken en trek ten strijde tegen het establishment en de heersende ideeën. Hoogleraar pleit voor revolutie

De mondiale welvaart is gestegen, maar voor de meeste mensen op aarde is het leven er niet beter op geworden, merkt hoogleraar Ewald Engelen op in een opiniestuk voor Mondiaal Nieuws.

Ondertussen bestaat er voor machtigen en rijken een apart rechtstelsel, zijn hun paleizen onzichtbaar gemaakt op Google Maps en zijn zij er in zijn geslaagd onze democratische instituties te kapen, stelt hij.

“De oerleugen kwam niet uit een onbehouwen keelgat van een rechtse populist, maar uit de keurige mond van een sociaaldemocratische of christendemocratische politicus,” aldus Engelen.

40 jaar

Dat welvaart van de rijken door druppelt naar de portemonnee van de armen is een leugen die nu al 40 jaar door politici van de middenpartijen wordt herhaald, zegt hij.

Net als de leugen dat we groei nodig hebben om onze klimaatdoelstellingen te halen en de planeet te redden, vervolgt hij.

Ook pers en universiteit zijn gekocht door hetzelfde grootkapitaal dat de middenpartijen in haar zak heeft zitten, zegt Engelen.

Laat u niet langer afleiden

Redacteuren, hoogleraren, politici en directeuren praten elkaar na terwijl het grootkapitaal glimlachend toekijkt.

Burgers vliegen elkaar in de haren over futiliteiten en laten de aandeelhouder en zijn handlangers in de politiek ongemoeid, benadrukt hij.

Laat u niet langer afleiden, maar blijf de blik strak gericht houden op de gemeenschappelijke vijand, waarschuwt Engelen.

Trek ten strijde

“Ontwaakt, of u nu een geel, een rood of een groen hesje draagt,” zegt hij.

“Pak de hooivorken en trek ten strijde, tegen de status quo, het establishment, de gevestigde machten en de heersende ideeën,” spreekt Engelen.

“Er is geen tijd te verliezen,” besluit de hoogleraar.

[MO]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Hij heeft groot gelijk en dit had al veel eerder moeten gebeuren. En wel letterlijk.

René
René
1 jaar geleden

Wat lopen mensen toch te zanniken? Het gaat goed met de economie, hartstikke veel baantjes en nog steeds groeiende economie, NL staat op 1 in de EU. En het is ook nog best veilig in NL in zo’n onveilige wereld. Daarom is het ook een enorm gaaaf landje en moeten we trots zijn op Rutte en consorten.

vladi
vladi
1 jaar geleden

helemaal mee eens.
maar vergeet 1 ding nooit….tegenover ons staat het leger en politie die ook geinfiltreerd/gekocht zijn door het grootkapitaal en hebben natuurlijk ook trouw gezworen aan onze nepkoning/nepmonarchie/ordinaire maffia.
deze zullen keihard zonder emphatie terugslaan.

als een revolutie nodig is dan zal het bloederige worden met heel veel slachtoffers.

maar hey…..we worden nu ook al met de bosjes afgeslacht.

financieel vermoord
oorlogen
pedofilie
satanische rituelen
vaccinmoorden
false flag moorden
enz.

tijd om met harde hand terug te slaan.
hang ze aan palen,publiekelijk.

fff

André
André
1 jaar geleden

Alleen zal een revolutie precies diegenen in de kaart spelen waar hij zo tegen ageert. ‘Gewoon’ het spelletje niet meer meespelen als volk zijnde zal veel beter werken. Mensen moeten stoppen met kijken naar de politiek voor oplossingen en starten met samen een andere maatschappij te scheppen. Gooi het angstdeken van je af en laat je niet meer verdelen. Zie ook One Small town Will Change The World van Michael Tellinger. Zeer simpel en direct te doen!

x

Check Also

prik

Voorzitter Vereniging van Universiteiten wil dat alle studenten zich laten prikken: ‘Onthoud deze naam’

We moeten er vol op inzetten om ...

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x