Homepagina » Mens en Dier » Pak de hooivorken en trek ten strijde tegen het establishment en de heersende ideeën. Hoogleraar pleit voor revolutie
hoogleraar

Pak de hooivorken en trek ten strijde tegen het establishment en de heersende ideeën. Hoogleraar pleit voor revolutie

De mondiale welvaart is gestegen, maar voor de meeste mensen op aarde is het leven er niet beter op geworden, merkt hoogleraar Ewald Engelen op in een opiniestuk voor Mondiaal Nieuws.

Ondertussen bestaat er voor machtigen en rijken een apart rechtstelsel, zijn hun paleizen onzichtbaar gemaakt op Google Maps en zijn zij er in zijn geslaagd onze democratische instituties te kapen, stelt hij.

“De oerleugen kwam niet uit een onbehouwen keelgat van een rechtse populist, maar uit de keurige mond van een sociaaldemocratische of christendemocratische politicus,” aldus Engelen.

40 jaar

Dat welvaart van de rijken door druppelt naar de portemonnee van de armen is een leugen die nu al 40 jaar door politici van de middenpartijen wordt herhaald, zegt hij.

Net als de leugen dat we groei nodig hebben om onze klimaatdoelstellingen te halen en de planeet te redden, vervolgt hij.

Ook pers en universiteit zijn gekocht door hetzelfde grootkapitaal dat de middenpartijen in haar zak heeft zitten, zegt Engelen.

Laat u niet langer afleiden

Redacteuren, hoogleraren, politici en directeuren praten elkaar na terwijl het grootkapitaal glimlachend toekijkt.

Burgers vliegen elkaar in de haren over futiliteiten en laten de aandeelhouder en zijn handlangers in de politiek ongemoeid, benadrukt hij.

Laat u niet langer afleiden, maar blijf de blik strak gericht houden op de gemeenschappelijke vijand, waarschuwt Engelen.

Trek ten strijde

“Ontwaakt, of u nu een geel, een rood of een groen hesje draagt,” zegt hij.

“Pak de hooivorken en trek ten strijde, tegen de status quo, het establishment, de gevestigde machten en de heersende ideeën,” spreekt Engelen.

“Er is geen tijd te verliezen,” besluit de hoogleraar.

[MO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • vladi schreef:

  helemaal mee eens.
  maar vergeet 1 ding nooit….tegenover ons staat het leger en politie die ook geinfiltreerd/gekocht zijn door het grootkapitaal en hebben natuurlijk ook trouw gezworen aan onze nepkoning/nepmonarchie/ordinaire maffia.
  deze zullen keihard zonder emphatie terugslaan.

  als een revolutie nodig is dan zal het bloederige worden met heel veel slachtoffers.

  maar hey…..we worden nu ook al met de bosjes afgeslacht.

  financieel vermoord
  oorlogen
  pedofilie
  satanische rituelen
  vaccinmoorden
  false flag moorden
  enz.

  tijd om met harde hand terug te slaan.
  hang ze aan palen,publiekelijk.

  fff

  41 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Hij heeft groot gelijk en dit had al veel eerder moeten gebeuren. En wel letterlijk.

  21 likes
 • André schreef:

  Alleen zal een revolutie precies diegenen in de kaart spelen waar hij zo tegen ageert. ‘Gewoon’ het spelletje niet meer meespelen als volk zijnde zal veel beter werken. Mensen moeten stoppen met kijken naar de politiek voor oplossingen en starten met samen een andere maatschappij te scheppen. Gooi het angstdeken van je af en laat je niet meer verdelen. Zie ook One Small town Will Change The World van Michael Tellinger. Zeer simpel en direct te doen!

  17 likes
  • Rob schreef:

   @André, precies. Het is een macht spel en daar zijn altijd winnaars en verliezers. Dat werkt altijd vernietigend. De enige echte winst die te behalen is is het macht spel beëindigen door het niet meer mee te spelen. Wat niet wil zeggen dat je verder niets moet doen. Er is al vaker gesuggereerd dat we ons geld van de bank af moeten halen, door veel mensen en dat lees je soms ook in reacties. Sterker nog, er is zelfs al voor gewaarschuwd dat de banken onveilig zijn omdat het hele systeem op instorten staat. Er was ergens een bericht waarin eigenlijk wordt gezegd dat ze op jacht zijn naar ons geld. Wereldwijd zijn biljoenen aan cash verdwenen waar banken geen toezicht op hebben. Ze proberen dat terug in de banken te krijgen, uiteraard omdat die er nog nooit zo slecht hebben voor gestaan. maar een totale ineenstorting lijkt niet te voorkomen te zijn. Als je dan je geld op de bank hebt staan dan ben je het straks een keer kwijt. Volgens berichten zijn in China al vier banken daadwerkelijk ingestort en honderden staan flink te wankelen. In Amerika zijn diverse banken ook al een tijdje gesloten geweest zodat mensen geen loon geboekt kregen, niks konden betalen, niet konden pinnen enz. En in Europa is de Deutsche Bank ogenschijnlijk het middelpunt van een grote ineenstorting die elk moment kan plaats vinden. Als we iets willen doen dan is het misschien zaak om eindelijk eens massaal ons geld weg te halen. De complete welvaart en banken systeem brokkelen al een tijdje af. Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat er een grote crash plaats vindt en het uiteindelijk volledig instort. Dan kun je beter je eigen geld in eigen beheer hebben want dan heb je in ieder geval nog iets om contant mee te betalen. Het is ONS geld maar de heersende macht probeert steeds meer af te dwingen om het op de bank te laten staan. En intussen lopen de bankiers gewoon weg met ons geld. Dan is het beter om het volledig in te laten storten en opnieuw te beginnen. Er is volgens diverse bronnen al een nieuw kwantum financieel systeem beschikbaar waar de bankiers geen tussenpersonen meer in zijn zoals dat nu wel het geval is. Maar dan zal de mens wel ook moeten gaan veranderen want de wereld moet veranderen. Eén ding is 100% zeker, met het huidige systeem kan er nooit iets veranderen. Je eigen geld beheren is ook ‘het spelletje niet meer meespelen’. En vervolgens zullen we ons op het leven moeten gaan richten om er een betere wereld van te maken, niet meer met geld op de eerste plaats ,maar als middel om het leven zelf te verbeteren zonder de hebzucht.

   5 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Het feit, dat in Nederland de boeren de straat op gaan, zegt al genoeg.
  Van de miljonairs is 1 op de 5 boer.
  Er zijn mega-ondernemingen op het platteland, zoals varkensflats en pluimveebedrijven met tienduizenden dieren die ‘intensief’ worden gehouden.
  De romantische keuterboer met een paar koeien of luttele are bouwland is op een hand te tellen.
  Mensen die een laag arbeidsinkomen of uitkering krijgen, hebben meer reden om een volksprotest te laten horen en een revolutie tegen het grootkapitaal te ontketenen.

  2 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Modder fokkers !

  Te veel dorst vlegels ?
  Het halve land in de greep ?
  Of gaat er nog een beerput open ?

  Weer aan gang met die gangsterachtige gangstalkers van de inrichtingen diensten.
  En;
  Over hoe ze Mensen die ‘niet sporen’ soms weer op de rails weten te helpen….
  Slecht nieuws maar goed om te weten !
  Lees en huiver een anoniem relaas van een onbekend persoon.

  Wat is persoonsgerichte verstoring? | Het programma

  https://hetprogramma.wordpress.com › wat-is-persoonsgerichte-verstoring
  Persoonsgerichte verstoring is belaging door meerdere daders, om een langdurige belagings-campagne vorm te geven en het doelwit te beschadigen middels …

  B.S.

  1 likes
 • Sjazon schreef:

  Maar wie moet die revolutie dan gaan leiden? Er zijn geen leiders. Zodra een leider opstaat, verwikkelen ze hem/haar direct in een seksschandaal of een andere schandaal of kopen hem/haar om of bedreigen hem/haar/diens familie. Niemand heeft dan trek om zijn nek in de guillotineschaal te leggen. Alleen de Natuur is nog in staat om een nieuwe orde te vestigen door de reeds bestaande corrupte orde te vernietigen. Daarom zijn er wetenschappers aan het werk gesteld om alles te doen de Natuur te beheersen. Lukt dan niet, dan zal men uiteindelijk de Natuur proberen te vernietigen om een kunstmatige – via robots aangedreven – levenssfeer te creëren. Dat is dan de Walhalla.

  1 likes
 • Marc schreef:

  Hij heeft gelijk maar… er zijn meer dan genoeg wolven in schaapskleren die de ‘waarheid’ roepen vanuit hun ivoren torens…

  1 likes
 • René schreef:

  Wat lopen mensen toch te zanniken? Het gaat goed met de economie, hartstikke veel baantjes en nog steeds groeiende economie, NL staat op 1 in de EU. En het is ook nog best veilig in NL in zo’n onveilige wereld. Daarom is het ook een enorm gaaaf landje en moeten we trots zijn op Rutte en consorten.

  0 likes
 • dna schreef:

  Zo begonnen de “wereldoorlogen” idd. Boeren hebben ook geen schone handen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  >