Wereld

De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek komt langzaam maar zeker het volk de straat op. Het einde van het kapitalisme is volgens politiek wetenschapper Kees van der Pijl in zicht.

In tal van landen in alle werelddelen is het onrustig. In Europa zijn er massale protestacties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De radicale marktpolitiek, onder het motto ‘gezonde economie’, leidt zichtbaar tot een enorme maatschappelijke ontwrichting.

Kantelen

Als voorbeeld noemt Van der Pijl Zuid-Amerika. Dertig procent van de Argentijnen leeft onder de armoedegrens; er wordt honger geleden.

In Chili gingen 1,5 miljoen mensen de straat op, waarna de president al zijn ministers wegstuurde.

In Bolivia zijn er aanhoudende protesten tegen de regering. Ook in andere landen is het onrustig. Zuid-Amerika staat op kantelen.

Boventoon

Er heerst volgens Van der Pijl een vorm van kapitalisme waarin geen enkel klassecompromis meer opgesloten is.

Het is een type kapitalisme dat de boventoon voert en in staat is om de hele maatschappij in te richten naar haar evenbeeld.

Belastingfraude

Het is speculatief kapitalisme, gebaseerd op de jacht naar het snelle geld, de criminele geldstromen en belastingfraude en -ontwijking.

Dat alles wordt ‘bijgevoerd’ met de kwantitatieve geldverruiming door de centrale banken.

Bekijk het gesprek tussen Van der Pijl en Peter Vlemmix hieronder:

[Café Weltschmerz]

3.8 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jargon
Jargon
4 jaren geleden

Kapitalisme krijgt onterecht de schuld. Het kapitalisme, de vrije markt, deed het goed, totdat het corporatisme zijn intrede deed en daarmee het kapitalisme verdween in een gemanipuleerde en van bovenaf breed gecontroleerde markt. Vrijheid en de gezonde marktwerking werden zo omgeruild in een totalitaire (monetaire) economie.

rop
rop
4 jaren geleden

Verdeel en Heerst, twee tegenover elkaar, een verdeling is veelal een beheersing van wat verdeelt word, het heeft gewerkt, maar tijden veranderen,juist door het mediatieve word het wereldwijd gezien ,daarmee word het weerspiegeld van het ene land naar het ander land,wat hier gebeurt in Nederland,word gezien in andere landen en andersom ook, het wekt veel ontevredenheid op ,omdat het in andere Land ieder op zijn eigenwijze manier de problemen van een hun Land veelal overeenkomsten heeft, en dat is dan de weg van demonstraties opgewekt door het mediatieve media programma, het spiegeltjes effect, het kapitaal zal een weg moeten zoeken naar een beteren verdeling , niet gebaseerd meer op dikke winsten en er mee Heersen,maar gebaseerd op beheersen en de verdeling ervan ook de armoe in de wereld te beheersen zodat de wrevel die nu heers bij vele volkeren meer een evenwichtige gewicht krijgt en de ergernis ervan wegneemt, een leider zal veel meer voor zijn volk moeten doen, niet meer gebaseerd op de macht van het kapitaal ,maar meer op de beheersing van het kapitaal zodat elk onderdeel van ervan niet tekort schiet, maar dat zal niet meer lukken,het stelsel geldomloop de uitgaven en de inkomsten worden nu niet meer echt beheerst, het is aan het sterven. nu heeft zich weer als een nieuw fenomeen een winkel bestorming zich voor gedaan met vele mensen die eraan meedoen, dat kan zomaar massaal wereldwijd uitgroeien ,het begin is er al,zodat meer winkels straks hun deuren sluiten wat nu ook al het geval is omdat het financieel niet meer kan, nee het stelsel zal totaal op de schop moeten, een totale verandering is nodig het begin van vele demonstraties is het eind van het kapitaal overheersende geldstelsel waaraan een ieder deelneemt, deze chaotische toestanden zal steeds meer in te zien zijn, en erg lang gaan duren net zoals in Hongkong
begint het eigen volk [leger/politie]al op zijn eigen volk te schieten, er is een Heel groot probleem aan de Gang, het stelsel geld heeft zijn onmenselijkheid met elkaar en aan elkaar laten zien, Het geld heeft een niet al te goede uitwerking meer, en zal naar een heel ander stelsel moet vloeien de stroming ervan stagneert in volle omvang er staat de mensheid nog heel wat te verwachten..de uitkomst is onzeker.
maar misschien het begin van een nieuw gebeuren, alleen kan het niet zijn fundamenten meer hebben op heersen en verdeel..

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ik hoop het wel maar dan moet nog veel meer gebeuren wil jedie kapitalistische schoften wegkrijgen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Jargon een vrije markt bestaat niet alles is verdeeld onder de elite en als je niet tot dat groepje behoort ben je niets.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x