Homepagina » Wereld » De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?
De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek komt langzaam maar zeker het volk de straat op. Het einde van het kapitalisme is volgens politiek wetenschapper Kees van der Pijl in zicht.

In tal van landen in alle werelddelen is het onrustig. In Europa zijn er massale protestacties.

De radicale marktpolitiek, onder het motto ‘gezonde economie’, leidt zichtbaar tot een enorme maatschappelijke ontwrichting.

Kantelen

Als voorbeeld noemt Van der Pijl Zuid-Amerika. Dertig procent van de Argentijnen leeft onder de armoedegrens; er wordt honger geleden.

In Chili gingen 1,5 miljoen mensen de straat op, waarna de president al zijn ministers wegstuurde.

In Bolivia zijn er aanhoudende protesten tegen de regering. Ook in andere landen is het onrustig. Zuid-Amerika staat op kantelen.

Boventoon

Er heerst volgens Van der Pijl een vorm van kapitalisme waarin geen enkel klassecompromis meer opgesloten is.

Het is een type kapitalisme dat de boventoon voert en in staat is om de hele maatschappij in te richten naar haar evenbeeld.

Belastingfraude

Het is speculatief kapitalisme, gebaseerd op de jacht naar het snelle geld, de criminele geldstromen en belastingfraude en -ontwijking.

Dat alles wordt ‘bijgevoerd’ met de kwantitatieve geldverruiming door de centrale banken.

Bekijk het gesprek tussen Van der Pijl en Peter Vlemmix hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jargon schreef:

  Kapitalisme krijgt onterecht de schuld. Het kapitalisme, de vrije markt, deed het goed, totdat het corporatisme zijn intrede deed en daarmee het kapitalisme verdween in een gemanipuleerde en van bovenaf breed gecontroleerde markt. Vrijheid en de gezonde marktwerking werden zo omgeruild in een totalitaire (monetaire) economie.

  21 likes
  • Barry schreef:

   Het is maar net voor wie de z.g. vrije markt goed werkt. In ieder geval niet voor de hard werkende middenstand. Zij zijn zo goed als verdwenen door deze vorm van z.g. eerlijke marktwerking.

   18 likes
   • IIS schreef:

    @Barry

    Een probleem wat over decennia is genegeerd dat de politiek bewust de middenstand heeft uitgezogen, kapot gemaakt en deze met disrespect heeft behandeld. Ben het roerend met je eens en dat de vrije markt nooit zijn werk heeft kunnen doen en de overheid stelselmatig de grote spelers heeft bevoorrecht ten koste van de middenstand.

    20 likes
  • Mike schreef:

   Sorry hoor, maar al de gehele geschiedenis van de mensheid heeft het gewone volk geen vreten. Heeft allemaal te maken met ARISTOCRATIE. Zij hebben alles bepaald en ingevoerd waaronder het altijd al CRIMINELE geldsysteem. En nou blijkt ook dat ze de gehele geschiedenis kinderen verkrachten, martelen en offeren. Iedereen moet NU opstaan hiertegen, zwijgen is instemmen

   18 likes
  • Elise schreef:

   idd oa door dubieuze sancties/handelsverdragen of constructies waarbij winst in eigen zakken word/werd gestoken en het verlies altijd door de gewone man moet/moest worden opgehoest. Het dubbel leegtrekken. Bij energie werden handelingen opgedeeld in meerdere bedrijven, waardoor de gewone man aan meerdere bedrijven moest gaan betalen en dat is natuurlijk altijd duurder, want elk bedrijf moet er aan verdienen. Tel daarbij de vele belastingen bij op.
   Voorbeeldje van een andere dubieuze constructie: Mac Donalds als restaurant(bedrijf/maakt kinderen ziek) en Ronald Mac Donald(stichting) als opvanghuis bij ziekenhuis voor zieken/ouders. Bij die laatste kun je ongestoord geld binnenhalen. Of te wel mee sjoemelen, waardoor je het bedrijf omhoog kan houden. De bazen zijn van geloofsinstituten. Zelf verkondigen ze dat je sober moet leven en ondertussen vullen ze hun eigen zakken met donaties.
   Het gaat allang niet meer over een product zelf. Die werd bijzaak/misbruikt. Veel producten zijn daardoor van slechte kwaliteit. En maar klagen over het milieu. Dat de gebruiker de vervuiler is. Ja, een pan die snel stuk is(bv de anti bak laag bladert) die kun je niet meer gebruiken en die gaat de prullenbak in.(ook bij de duurdere merken). Of al die sanitair producten die van chroom zijn gemaakt. Die zijn snel stuk. Weer iets voor de kliko. Ook de woonbedrijven gebruiken die zooi.
   Bij echte vrije handel draait het om het product. Is het van goede kwaliteit en de prijs is redelijk, dan verkoopt het vanzelf. Heb je niet eens reclame nodig. Wij als consument bepalen zelf niet meer of een product goed is. Je koopt vaak gewoon rotzooi. In die zin is het kapitalisme ook ziek.

   10 likes
  • René schreef:

   Het zijn de menselijke eigenschappen die een (kapitalistisch) systeem bedenken en in stand houden.
   En weer vernietigen en dan komt Napoleon II.

   1 likes
   • René schreef:

    En wie heeft het geld en het bankensysteem bedacht?
    Juist ja, de mensen met hun eigenschappen als hebzucht, wantrouwen etcetera

    De mens bedenkt ‘het systeem’, niet andersom.

    2 likes
   • Rob schreef:

    @Rene, dat zie je verkeerd. Menselijke eigenschappen gaan over het leven, niet over geld. Geld is macht en dat is het altijd geweest in een wereld gebaseerd op macht. Het is nooit (echt) om het leven gegaan. De wereld is altijd gebaseerd geweest op macht en geld is één van de grootste machtsmiddelen. Zeker de afgelopen eeuw, toen een financieel systeem in het leven werd geroepen dat gebaseerd is op schulden. Dat via het bankensysteem va de afgelopen eeuw. Maar buiten dat om is kapitalisme altijd de heersende macht geweest. Het leven zelf is nooit de belangrijke factor geweest.

    1 likes
 • salvar schreef:

  zorg en huur 1000 euro van de 1600 (aow) en dan wordt er niet gepraat over andere rekeningen.
  verzekeringen 60 euro per maand , energie 160 euro per maand etc.
  oke je (de mensen) krijgen huurtoeslag en zorgtoeslag maar het is voor de regering een fluitje van een cent om die kraan af te sluiten.
  ze willen al beginnen om te gaan korten?
  je moet eens raden hoeveel mensen op dat moment in de moeilijkheden komen.
  armoede , armoede , amoede.
  o even vergeten er moet ook nog gegeten worden.

  neem maar van mij aan dat de val zo meteen dichtklapt.

  19 likes
 • IIS schreef:

  Het idee dat de vrije markt, het kapitalisme, schuld heeft is te idioot voor woorden en lijkt deze hersenspoelerij zo uit de koker te komen van de voormalige communistische USSR. Dit alles is koren op de molen van de linkse kerk.

  4 likes
  • Elise schreef:

   De elite(wereld) is niet links, niet rechts. Het is een ideologie(geloof) om de mensheid te reduceren. Stop met verdeeldheid te creëren onder de gewone man.
   Wij moeten echt gaan samenspannen om dit te voorkomen. Het draait letterlijk om ieders leven/de mensheid zelf.

   6 likes
   • IIS schreef:

    @Elise

    De vrije markt of noem het kapitalisme is niets anders dan dat er geen bemoeienis is van hogere machten, geen bemoeienis van grote bedrijven, overheden, politiek en wetgeving. De voormalige communistische USSR die voortdurend wees met het vingertje op het westerse kapitalisme en zelf geen haar beter was of zelfs minder, had het gewoon fout, er was namelijk helemaal geen kapitalisme in de zin van een vrije markt, maar uiteindelijk was ook het Westen, net als communistische landen en de zogenaamde ‘ vrije westerse markt’ onder controle van de machthebbers. Het Westen leek ten opzichte van de communisten vrijer, maar was dat naar nu blijkt, helemaal niet.

    1 likes
 • rop schreef:

  Verdeel en Heerst, twee tegenover elkaar, een verdeling is veelal een beheersing van wat verdeelt word, het heeft gewerkt, maar tijden veranderen,juist door het mediatieve word het wereldwijd gezien ,daarmee word het weerspiegeld van het ene land naar het ander land,wat hier gebeurt in Nederland,word gezien in andere landen en andersom ook, het wekt veel ontevredenheid op ,omdat het in andere Land ieder op zijn eigenwijze manier de problemen van een hun Land veelal overeenkomsten heeft, en dat is dan de weg van demonstraties opgewekt door het mediatieve media programma, het spiegeltjes effect, het kapitaal zal een weg moeten zoeken naar een beteren verdeling , niet gebaseerd meer op dikke winsten en er mee Heersen,maar gebaseerd op beheersen en de verdeling ervan ook de armoe in de wereld te beheersen zodat de wrevel die nu heers bij vele volkeren meer een evenwichtige gewicht krijgt en de ergernis ervan wegneemt, een leider zal veel meer voor zijn volk moeten doen, niet meer gebaseerd op de macht van het kapitaal ,maar meer op de beheersing van het kapitaal zodat elk onderdeel van ervan niet tekort schiet, maar dat zal niet meer lukken,het stelsel geldomloop de uitgaven en de inkomsten worden nu niet meer echt beheerst, het is aan het sterven. nu heeft zich weer als een nieuw fenomeen een winkel bestorming zich voor gedaan met vele mensen die eraan meedoen, dat kan zomaar massaal wereldwijd uitgroeien ,het begin is er al,zodat meer winkels straks hun deuren sluiten wat nu ook al het geval is omdat het financieel niet meer kan, nee het stelsel zal totaal op de schop moeten, een totale verandering is nodig het begin van vele demonstraties is het eind van het kapitaal overheersende geldstelsel waaraan een ieder deelneemt, deze chaotische toestanden zal steeds meer in te zien zijn, en erg lang gaan duren net zoals in Hongkong
  begint het eigen volk [leger/politie]al op zijn eigen volk te schieten, er is een Heel groot probleem aan de Gang, het stelsel geld heeft zijn onmenselijkheid met elkaar en aan elkaar laten zien, Het geld heeft een niet al te goede uitwerking meer, en zal naar een heel ander stelsel moet vloeien de stroming ervan stagneert in volle omvang er staat de mensheid nog heel wat te verwachten..de uitkomst is onzeker.
  maar misschien het begin van een nieuw gebeuren, alleen kan het niet zijn fundamenten meer hebben op heersen en verdeel..

  6 likes
 • Jelled schreef:

  Altijd maar ‘meer’ met ‘minder’. Mensen worden een speelbal. Doelbewust opzij geschoven. Ben je oud en reeds lang in dienst dan wordt je te duur en wordt je uit de weg geruimd.
  Ze zetten je er gewoon uit… Talent gaat verloren en dienen nergens nog toe. Geld is het enige wat nog telt.

  Mensen raken opgebrand en uitgeblust. Leuke tijd waarin we leven. Dit krijg je wanneer geld voor menselijkheid wordt geplaatst.
  En het ergste is nog dat het niemand iets kan schelen. Voorlopig dan toch…

  6 likes
 • Elise schreef:

  WAARSCHUWING: zonder een tastbaar ruilmiddel worden wij allemaal helemaal vastgeketend aan het systeem.(totale controle).

  6 likes
 • Elise schreef:

  De belastingdienst deugt zelf niet eens meer. Zie toestanden kinderopvangtoeslag.

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Jargon een vrije markt bestaat niet alles is verdeeld onder de elite en als je niet tot dat groepje behoort ben je niets.

  5 likes
 • Lumi schreef:

  De rode draad is niet het kapitalisme, maar overal waar het socialisme teveel macht krijgt komt het volk niet kort daarna in opstand

  5 likes
  • Rob schreef:

   Het kapitalisme beheerst de wereld, socialisme is lokaal in eigen land. Je kunt dan ook stellen dat socialisme uiteindelijk leidt tot een opstand. Een opstand is een moment waarop mensen massaal opstaan (ma altijd stil gezeten te hebben) omdat ze het kapitalisme niet langer dulden. Als steeds meer mensen in de problemen komen dan heb je het socialisme misschien niet eens nodig. Mensen staan dan gewoon op voor hun rechten die het kapitalisme om zeep helpt.

   0 likes
 • TACP schreef:

  Het kapitalisme werk gewoon zoals het bedoeld was, het is een systeem wat net zoals alle andere economische moddelen gebaseerd is op oorlog, onderdrukking, uitbuiting, (politieke, wetenschappelijke, educatieve etc) corruptie, propaganda etc etc. Die korte groei periode van het plebs na WO II heeft niets te maken met het sprookje dat onze opa’s en oma’s Nederland en andere eerste wereld landen weer opgebouwd hebben. Na twee wereld oorlogen moest de wereld weer opgebouw worden, en inmiddels is men er alweer aardig ingeslaagd om alles weer af te pakken. Net zoals de geschiedekundige periode van voor WO II heeft het klootjes volk geen moer te vertellen. Grotendeels is dit nog gebeurd met de volledige medewerking van de bevolking door propaganda, maar ook omdat het de meeste mensen geen moer kon schelen wat de politek en het grote bedrijgsleven uitspookte.

  Waar denken de mensen die terug verlangen naar die goede oude tijden waar het kapitaal vandaan kwam om de eerste wereld weer op te bouwen, het was geen toeval dat alleen de opbouw van de eerste wereld serieus werd aangepakt. Hetzelfde geldt voor die zogenaamde onafhankelijkheid van de voormalige kolonieen, want als je die verdragen goed bestuurdeerd komt je er al heel snel achter dat die zogenaamde onafhankelijkheid niets meer dan window dressing was. De elitie hield vermomd als de eerste wereld nog steeds volledig de controle over alle natuurlijke bronnen en grondstoffen van die landen, en breek me de bek niet open over “ontwikkelingshulp” wat geen hulp is maar gewoon een wapen is. Wanneer je naar de voorwaarden kijkt van die zogenaamde hulp, heeft dat weinig te maken met het zogenaamd echt willen helpen van minder bedeelden (die je zelf daarvoor al tig jaren uitgebuit had).

  Zo’n beetje alle economische, politieke en gewapende conflicten zijn ver van te voren gepland, voor de simpele reden dat wanneer het fout gaat de mensen die het in gang hebben gezet al te oud zijn of overleden zijn. Zodat het lijkt alsof een bepaalde gebeurtenis uit het niets kwamen, maar ook omdat er op deze manier niemand meer is om te vervolgen of te onderzoeken. Die korte periode van groei van het plebs in de eerste was niets meer dan een tijdelijke nood gedwongen cosmetische ingreep van de powers that be.

  3 likes
 • Henk Azie schreef:

  Opstanden worden gecreeerd, spoedig zal overal de noodtoestand worden afgeroepen en dat is precies waar de elite op zit te wachten, want dan hebben ze bevolking helemaal in de klem.
  Het schorem in uniform denken nu nog dat ze aan de goede kant staan, maar ook zij komen in hun eigen val te zitten.
  Het is niet vijf voor twaalf maar half een! Emoties moeten worden weggezet en koel denken zal eerder een uitweg vinden.

  5 likes
 • vladi schreef:

  zolang de machthebbers in het bezit zijn het gewelsmonopolie (politie en het leger) gebeurd er niets positiefs.
  de rest is een informatie oorlog om ons bezig te houden.

  en bezig zijn we…….op inter(net) en het www (world wide (web)).

  heel soms is het gewoonweg lachwekkend.

  fff

  4 likes
 • Bataaf schreef:

  Dan maar communisme zeker.dit roepen alleen lui die er niets vanaf weten.alleen t westen moet bloeden.gepland en zorgvuldig uitgevoerd.kapitalisme is in haar puurste vorm is het beste voor ons allen.tijd voor de guillotine voor al die verraders in de politiek en bedrijfsleven.daar zit de ziekte daar zit het kwaad.

  3 likes
 • Rene schreef:

  Nee Socialisme communisme dat is lekker, wat meer dan 100 miljoen doden op zijn geweten heeft. Kapitalisme is doorgeschoten er is teveel ego geen collectief denken meer. Bernie Sanders running for president United states wants socialism and he no democrat with his tree big mansions

  3 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik hoop het wel maar dan moet nog veel meer gebeuren wil jedie kapitalistische schoften wegkrijgen.

  2 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  De wereld vertegenwoordigt door o.a. grotendeels het kapitalisme en de vrije marktkrachten en welke inmiddels veel te commercieel zijn geworden en wat nog erger is dan een atoombom, de wereld staat daardoor nu ook wel in brand en moet de mensheid als geheel daardoor wel wakker worden. Op o.a. internet kan je dan wel ook veel organisaties vinden die zich ernstig zorgen maken, wel weer agenda’s volgen en diverse acties ondernemen om vanuit deze kritische fase en waarin de mensheid zich nu bevind een transit te gaan maken naar wel weer een betere wereld. We staan met ons allen dan ook duidelijk in een eind tijd en die moet leiden naar een meer wetenschappelijker innovatieve tijd.

  2 likes
 • Tante Maart schreef:

  Wat we nu beleven is creepy kapitalisme. Denk maar aan journalisten die in stukken worden gesneden wanneer zij een ambassade betreden. Denk aan de tirannie die uitgaat van de EU. Rutte kruipt voor de bankiers want het blijft natuurlijk wel een lafaard. De bankiers gaan slaven van ons maken. Er is niets dat hen tegen gaat houden.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Terwijl men het kastensysteem in India terecht veroordeeld, heeft men hier een onaantastbare bovenlaag gecreëerd die alles kan maken en iedereen kan breken. Veel erger dan in India.

  2 likes
 • Joop schreef:

  Binnenkort begint ww3 opzettelijk zodat de brugers weer makke lammetjes worden er zullen een berg slachtoffers volgen en wederopbouw gaat weer erg lang duren en de elite regeert weer opnieuw herhaalt zicht altijd in de geschiedenis.

  0 likes
 • Joop schreef:

  Binnenkort begint ww3 opzettelijk zodat de burgers weer makke lammetjes worden. Er zullen een berg slachtoffers volgen en de wederopbouw zal erna weer erg lang duren en dan erna regeert de elite weer opnieuw want het herhaalt zich altijd in de geschiedenis op de zelfde manier.

  0 likes
 • Silvio schreef:

  Uit deze chaos zal de nieuwe (wereld)orde ontstaan

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  europa

  Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

  Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft ...

  >