Homepagina » Financieel » “Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te redden”
"Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te redden"

“Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te redden”

De onderzoekscommissie die de Griekse schulden heeft geanalyseerd, presenteerde afgelopen maand zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden,” zei commissielid Renaud Vivien.

In april werd besloten een waarheidscommissie op te richten om de Griekse schulden te onderzoeken. Het gaat om de eerste in zijn soort in de Europese Unie.

Een aantal internationale experts waren daarbij betrokken. De commissie staat onder leiding van de historicus Eric Toussaint. Hij deed in 2005 onderzoek naar de schuldenlast van Ecuador, wat ertoe heeft geleid dat de schuldeisers een groot deel van hun schulden moesten intrekken wegens de onwettelijkheid van de opgedrongen contracten en betalingsvoorwaarden.

“We hebben de aard en omvang van de schuld geanalyseerd die de Griekse staat had opgelopen voor 2010,” aldus Vivien. “De overheidsschuld was weliswaar aanzienlijk, maar verschilde niet wezenlijk van de schuldenlast van andere EU-lidstaten. Het probleem zat bij de Duitse, Franse en Nederlandse banken die volledig roekeloos leningen waren aangegaan met Griekse banken.”

“Daarna hebben we de leningen geanalyseerd die werden aangegaan in de periode tot januari 2015,” ging hij verder. “De nieuwe schuldeisers waren het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB), de European Financial Stability Facility (EFSF) en een aantal EU-lidstaten.”

Groot deel Griekse schuld is onhoudbaar, onwettig, illegitiem en kwaadaardig

“Vanaf 2010 werd de schuld volledig verschoven naar de Griekse overheid,” zei Vivien. “Daarmee werden de Duitse, Franse en Nederlandse banken gered die in de problemen kwamen omdat de Griekse banken hun schulden niet langer konden betalen. De schuld werd volledig verschoven naar de bevolking. Met andere woorden: de ‘oplossing’ die Griekenland werd opgedrongen had als enige bedoeling de privéschuldeisers in Duitsland, Frankrijk en Nederland te redden.”

Vivien zei dat de voorwaarden voor de leningen meerdere internationale verdragen overtreden waar Griekenland lid van is. Daarnaast schenden ze de Griekse grondwet, het Verdrag van Lissabon en meerdere mensenrechtenverdragen.

Dominique Strauss-Kahn, toenmalig voorzitter van het IMF, heeft interne reglementen aangepast om de leningen aan Griekenland er door te drukken met de bedoeling om de Franse en Duitse banken te redden. De leningen van het IMF zijn met andere woorden onwettig en illegitiem, aldus Vivien.

De voorwaarden zijn bovendien kwaadaardig omdat het IMF wist dat ze tot een ineenstorting van Griekenland zouden leiden. Het was nooit de bedoeling om iets te doen aan de Griekse staatsschuld. Men wilde alleen de privébanken redden.

Het onderzoek van de commissie is nog niet klaar, maar er is nu al genoeg bewijs dat een groot deel van de Griekse schuld onhoudbaar, onwettig, illegitiem en kwaadaardig is. Via een juridische procedure kan Griekenland de opschorting van betaling van de schuld opeisen.

Bikkelharde, eenzijdige mediacampagne

Dit is geen financiële operatie, maar een ideologische, aldus Vivien. De zwakkere EU-lidstaten worden in het gareel gehouden ten dienste van de banken en EU-lidstaten met meer macht. Het is bovendien een aanval op de sociale rechten van de bevolking.

Om de publieke opinie voor te bereiden op het einde van de sociale welvaartsstaat en uiteindelijk het einde van de democratie wordt al jaren een bikkelharde, eenzijdige mediacampagne gevoerd, waarbij het mantra ‘Griekenland en Griekenland alleen is schuldig’ voortdurend wordt herhaald met allerlei voorbeelden, besloot Vivien.

[De Wereld Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mammon schreef:

  – ODIOUS DEBT –

  Tja, ik denk dat ze exact de vinger op de zere plek leggen….

  Na een -NEE- kunnen de rechtzaken tegen de Elite en Banksters van start.
  Hopelijk met doodstraffen tot gevolg. Dit gespuis moet voor eens en voor altijd
  gestopt worden.

  En beste Grieken, kom de pensioenpotten in NL maar leegroven als jullie hier recht op
  hebben en de laat de achterlijk massa in NL die werkelijk -ALLE- leugens geloven maar de
  rekening betalen.

  Jullie weer normalen pensioenen en uitkeringen en 2 tot 3 generaties in NL korten
  tot 60% op de pensioenen. Oog om oog, tand om tand.
  Tja, de NL massa wil de grieken zien creperen, laat ze zelf maar creperen! Honden!

  31 likes
  • Alfred E. Neuman schreef:

   Hoe kom je erbij dat het NL volk wil dat de Grieken creperen? Het NL volk is jarenlang voorgelogen door de staats tv en onze politici, ik kan me het begin van deze ellende nog goed voor me halen, de gewone Griek “Janos Modalis” werd door de NOS afgeschilderd als een luie, onbetrouwbare belastingontduiker.
   Het spelletje van de banken, politici en IMF werd niet genoemd.

   Waarom zou de Griekse bevolking recht hebben op onze pensioenen? Wij worden net zo hard genaaid door de boven ons gestelden.

   Jouw voorstel om dan maar de NL bevolking financieel te plunderen ten gunste van de Grieken is precies datgeen wat je de NL bevolking nu verwijt de Grieken te hebben aangedaan…vreemde redenatie.

   Overigens ben ik van mening dat NL ook nog wel aan de beurt komt, niet zozeer vanwege onze staatsfinancien maar vanwege onze private schulden, welke zo ongeveer de hoogste van europa zijn. Omdat wij het jarenlang normaal hebben gevonden dat elke boerenlul met een euro op zak een hypotheek van 200K af kon sluiten. Waarschijnlijk zal er dan wel een soort van waarborgfonds worden opgezet waaruit de hypotheekschulden worden afbetaald…dit uiteraard gefinancieerd door mensen die nooit een euro schuld hebben gemaakt want van een kale kip kan je geen veren plukken.

   47 likes
   • huisheks schreef:

    Als we het toch over schulden hebben; kijk nu eens naar onze studenten, opgezadeld met een schuld vanaf moment 1 start studie. Ook klassenongelijkheid, want diegenen met een rijke papa of mama hoeven niks te lenen, maar de anderen zitten voor jaren vastgeketend; zo kweek je moderne slaven. En die zijn allemaal monddood gemaakt, want als je een stap verkeerd zet… owee. Dus wat Griekenland……., hier is t hetzelfde, andere poppetjes, dezelfde methoden. Het geld moet naar de banken en die sluizen het gewoon weer naar de Bilderberg piepeltjes. De griekse banken hebben een buffer van 1 miljard, dus hoezo crisis ???
    Als we wat willen veranderen zullen wij in zijn totaliteit van het geldsysteem af moeten, inclusief RENTE. Dat is natuurlijk niet wat Zwetselbloem wil, uiteraard niet…. vraagje….. wat schuift het voor hem en zn maatjes ?? Hoeveel strijken zij op. Ik denk dat ik het niet eens wil weten. Bah, wat n soort……

    28 likes
    • Jer schreef:

     Nu je daar over begint, ik zit nu zelf met overige studieschuld die ik moet terug betalen. Zelf betaalde ik het altijd in termijnen. Ze denken geld groeit op onze rug als je je studie hebt stop gezet. En wanneer je hun verteld dat je het niet kan betalen, dan verwachten ze alsnog dat je het betaald. Ook als je je studenten OV op tijd stop zet, gaan ze alsnog beweren dat je het te laat hebt stop gezet. Ze willen alsnog geld van je zien en willen ze alsnog dat je het betaald. Ik heb het helemaal gehad met DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Soms denk ik bij mezelf, steek dat hoofdkantoor in Groningen in brand. Natuurlijk zit het hoofdkantoor helemaal in Groningen, om klachten te voorkomen in grote steden zoals hier in de Randstad. DUO is ook slecht georganiseerd en heeft slechte service en zijn nalatig. En wat kunnen ze goed dreigen. Als je je studieschuld niet op tijd betaald, schakelen we een deurwaarder in en moet je deurwaarderskosten betalen met rente. Ik ben dit zo spuugzat nu. Hopen dat dit geldsysteem zo snel mogelijk verdwijnt.

     8 likes
     • Govern the mente schreef:

      Ja precies, gore oplichters zijn het, ik expres mijn OV kaart niet op gehaald, maar ik krijg toch gewoon de rekening. En er was mij verzekerd dat je het eerste jaar niet terug hoefde te betalen als je dat succesvol had afgerond, weer een kat in de zak.
      Ik denk dat we de schulden die DUO incasseert ook maar moeten aanmerken als onzuivere schulden en de ijs intrekken.

      1 likes
     • Jer schreef:

      @Govern the menta,

      Oud klasgenoot van mijn had, dat zij haar OV kaart op tijd heeft stop gezet, kreeg ze dat bericht met te laat stop gezet. Zij heeft zo vaak terug gebeld klacht ingediend en volgehouden dat ze het op tijd heeft stop gezet, kreeg ze alsnog boete. Het hielp gewoon niet wat ze deed.

      Het is inderdaad om aan te merken als onzuivere schulden en de ijs intrekken. Ze zijn net als die bankiers. Ze willen gewoon een schuldengeneratie opbouwen.

      0 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    NL is al lang aan de beurt… Een kale AOW trekker met een paar Euris op de bank voor de tandarts moet nu ook de volle mep waterschaps en gemeente belasting betalen in Den Haag. Den Haag is failliet en maar congressen organiseren. volleyballen en dat soort ongein, de straat openbreken om dat er een tegel scheef ligt. Etc etc etc. En die rukker van Aarsen maar in zijn glimmende blauwe streepjes pak maar rondfietsen in de hoeren buurt om te laten zien hoe dicht de opgeblazen kikker bij het volk staat.

    11 likes
  • piet schreef:

   Mammon,
   Ik weet niet van welke planeet je komt en wat je niveau is, maar dit lijkt erg op bordenlijn gedrag alleen de super rijken hebben nergens last van, dus ga nou niet zeggen dat ze ons maar moeten straffen voor iets waar we part nog deel aan hebben, en als het je hier niet bevalt in Holland ga dan ergens anders heen.

   10 likes
  • diab schreef:

   als je zo redeneerd dan ben je net zo slecht als die geldschrapers beter is het om zoveel mogenlijk mensen te mobiliseren hun hersens te gebruiken en eindelijk is van dat brood en spelen af te zien

   1 likes
 • Sean schreef:

  Als dit allemaal werkelijk waar is vind ik het raar dat dit nog (steeds) niet als super hot ‘Breaking News’ bekend is geworden.
  Misschien weer doofpot gedoe? Ligt Dijsselbloem aan de ketting of zo? Is er weer gedreigd met represailles of anderzins? Is er nog iemand die we kunnen geloven?
  Wederom weet ik eigenlijk wel zeker dat de gewone man nooit iets, maar dan ook werkelijk helemaal niets van de échte waarheid te weten zal komen.
  Het zijn ook altijd weer dezelfde kl**tzakken die aan de dod en verderf zaaiende touwtjes trekken!!!!!

  Take care,
  Sean.

  16 likes
  • JC schreef:

   Eén van de problemen die wij hebben in Nederland is dat wij geen politici hebben die duidelijke taal durven te spreken. Zeg gewoon dat de banken er een zooi van hebben gemaakt en neem maatregelen. De huidige politici zitten hun tijd uit om te zorgen dat ze straks ergens een mooi baantje krijgen.

   Griekenland heeft duidelijk een probleem maar daar hoeft Jan met de pet niet voor op te draaien. Wij hebben in Nederland meer dan genoeg problemen en zou een groot voorstander zijn van een exit uit de Euro. Dan meteen het ziekenfonds terug en uit eindelijk ook de gulden weer invoeren 🙂 Weet dat dit niet mogelijk is maar zou wel een mooie gedachte zijn.

   11 likes
  • Raj schreef:

   “Ligt Dijsselbloem aan de ketting of zo?”

   Grappig dat u dat vraagt. Ik keek vandaag naar de staatsomroep en bij Eenvandaag was er een Griekse cartoonist die Dijsselbloem had getekend als hond inclusief leiband om zijn nek. Natuurlijk hebben we hier keihard om gelachen.

   Iedere Griek kent Jeroen en twee van de personen die geïnterviewd werden, vonden hem de grootste ass***e van Europa.

   Meer info over hoe de Grieken zijn “genept” (netjes uitgedrukt) is hier te vinden:

   http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/06/pers-en-politiek-vijf-jaar-liegen-over-griekenland/

   7 likes
 • Ray Ban schreef:

  En? Wie leent moet terug betalen. Hoe slechter je terugbetaald, hoe slechter de voorwaarden. Eigen schuld dike bult. Ik leen ook niets, ik spaar (behalve voor mijn huis dan)

  1 likes
  • Elles schreef:

   RayBan Jij hebt de laatste tijd geen enkele docu bekeken, goeie site of iets detgelijks gelezen anders zou je dit niet schrijven, denk na.

   6 likes
  • Raj schreef:

   Ik ben het eens met Elles. Neem even de tijd om wat te lezen en niet domweg iets te roepen. Zie mijn comment hierboven van 4 juli 2015 00:57 op 00:57

   1 likes
 • Elles schreef:

  Frankrijk wilde Grieken erbij hebben omdat hun staatshuishouding ook niet aan de norm voldeet, met wat creatief boekhouden van Goldman Sacks, kwam Gr. In EU, om hun positie te verstevigen toen het mis dreigde te gaan werden er 3 stromannen neergezet in Griekenl., Italy en EU. Men wist dat het gewone volk voor de door hun veroorzaakte ellende zou opdraaien. De europese grondwet waar 66% van de Nederl. tegen gestemd hebben is er doorheen geramd. Het ESM gebied lidstaten, om zonder tegenspraak, als zij dat willen een forse som geld binnen korte tijd over te maken. De ESM is niet democratisch gekozen en heeft alleenrecht. Tja moet ik nog verder gaan? De EU is er niet voor de burgers, maar voor de multinationals en de banken.

  7 likes
 • ferrimassi schreef:

  Waarom kunnen we afrikaanse landen om de 10 jaar miljarden kwijtschelden/afschrijven en de grieken niet? Ik hoop dat we dat kunnen doen en de grieken een toekomst kunnen geven vrij van de EU. Zodat er toch in ieder geval 1 land in europa zijn democratie en identiteit kan behouden. Een vrij griekenland met een eigen munt is de oplossing en de enige eerlijke oplossing voor de gewone griek. Dat geld wat we dan kwijt zijn hebben we aan ons eigen domme stemgedrag te danken denk ik dan maar. Griekenland vernietigen voor een paar elitaire fatcats is een misdaad.

  1 likes
  • Elles schreef:

   Inderdaad, ik begrijp niet waarom schuldeisers (banken, aandeelhouders) niet op de blaren moeten zit. problemen los je daar waar z ontstaan zijn, men leert niet als een ander (doorsnee Griek, EUlid moet bloeden.

   1 likes
   • Elles schreef:

    Na de WO1 kon Dtsl ook niet betalen, na WO2 zijn 90 % van de schulden kwijtgescholden,, zie link van ED. Dtsl is 8 x falliet gegaan in verleden, hebben ze een grote mond. Ik vind het een misdaad tegen de mensheid dat er kinderen en volwassenen sterven, geen scholing kunnen krijgen, geen enz, enz.

    3 likes
    • ferrimassi schreef:

     Klopt helemaal. Dit gaat dan ook al helemaal niet meer over de terugbetaling van schulden. Maar het financieel en cultureel onderwerpen van de griekse bevolking. Zoals dat hier ook gebeurt is. Ben benieuw of het referendum daar wel gerespecteerd gaat worden. Wie weet werkt de democratie daar wel naar behoren.

     2 likes
 • Jolien schreef:

  Het wordt toch steeds gekker! Zie mensen om me heen die jarenlang geleefd hebben in overdaad en nooit een cent opzij gezet hebben in de tijd dat ze het riant hadden. Vervolgens raken ze in de schuldsanering en na 3 jaar op een houtje bijten, worden alle schulden kwijt gescholden en men begint gewoon weer van voren af aan….. Daar draaien wij ook voor op. Het wordt tijd dat de gewone werkende mens, die altijd braaf zijn verplichtingen voldoet en zijn premies betaalt eindelijk eens krijgt waar hij recht op heeft!

  6 likes
 • Elles schreef:

  Wat ik absoluut niet begrijp is dat er ook op tv goede docu’s zijn uitgezonden die het “Griekse” probleem uitgebreid uit de doeken hebben gedaan en de duistere rol van De banken en EU, met name Frankrijk hebben blootgelegd, in de discussie komt daar bar weinig van terug, veel mensen weten nog steeds niet hoe het zit ondanks alle info

  3 likes
 • jenne schreef:

  Ach vandaag zij, en morgen wij, wij zijn de optimale. gebruiks voorwerpen om geld mee te verdienen.
  Lees over Varoufakis the bankers choice, ”waynemadsenreport.com/forum/21/, god mensen wat worden wij misbruikt !

  5 likes
 • Solaris schreef:

  Het klopt dat het geld dat aan Griekenland is geleend grotendeels is gebruikt om buitenlandse (niet-Griekse) banken schadeloos te stellen, maar dat is niet de enige kant van het verhaal. Het gaat hier immers uiteindelijk gewoon om de Griekse staatsschuld. Daar zijn de banken in Duitsland, Frankrijk en Nederland niet schuldig aan. Het is de Griekse overheid zelf die deze schuld is aangegaan, gesteund door een bevolking die tientallen jarenland op dezelfde partijen is blijven stemmen die niets deden om de financiën en concurrentiepositie op orde te krijgen. Een bevolking die zelf niet zo hard meedeed met het op alle mogelijke manieren ontduiken van belasting.

  En ja, nu is het bijltjesdag. Natuurlijk komt Griekenland er niet bovenop met enorme bezuinigingen en lastenverzwaringen. Natuurlijk moet er flink worden kwijtgescholden. Echter, dat geldt net zo goed voor de andere landen. Een meer algehele Europa-wijde reset is nodig en daarna zal Griekenland zich toch echt aan moeten passen op het gebied van belastingmoraal, efficiëncy, innovatie en verantwoording nemen voor je eigen daden. Dit land is de afgelopen 200 jaar 6x failliet gegaan en de heeft de helft van de tijd in staat van faillissement verkeerd. Dan moet je eens bij jezelf te rade gaan in plaats van te roeptoeteren dat het de schuld van Duitsland is.

  2 likes
 • Richard schreef:

  En een flinke Duim voor het Griekse volk vanavond!!!

  2 likes
  • Richard schreef:

   Da’s dan weer jammer.
   Alweer bedonderd.
   Wanneer houdt het eindelijk eens op!!!

   Stukje uit : https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/07/05/griekenland-referendum-georganiseerd-door-de-amerikanen/

   Dankzij de input van enkele wakkere lezers en lezeressen, ben ik gaan zoeken naar de achtergronden van het naar mijn idee protocollaire referendum. Voorkomen moet worden dat we te snel conclusies trekken. Het enige dat we moeten doen is het opsporen van zaken die eigenlijk maar nauwelijks geheim kunnen blijven, maar waarover in de gecontroleerde pers absoluut niets wordt gezegd, laat staan onderzocht. Bijvoorbeeld hoe het komt dat in Griekenland zo snel een referendum kan worden geregeld en wie daarvoor verantwoordelijk is. Terwijl we weten dat premier Tsipras allang aan alle voorwaarden van de bazen in Brussel heeft voldaan. De belangrijkste twee vragen proberen we te beantwoorden:

   [1] Hoe kan het dat op zo’n korte termijn een betrouwbaar referendum kan worden georganiseerd;

   [2] Wie organiseert de logistiek en door wie wordt die betaald.

   In december 2014 werd min of meer duidelijk dat het o.a. door George Soros gefinancierde Syriza de macht in Griekenland zou overnemen.

   De Amerikaanse laagdrempelige investeerder KKR (Kohlberg, Kravis, Roberts & Co.) kocht op dat moment het Griekse SingularLogic van MIG. SingularLogic is een bedrijf wat “verkiezingen organiseert” en in opdracht snel referenda kan regelen voor de Griekse overheid. Eén van hun “producten”omschrijven deze in Engeland en Amerika opgeleide illusionisten:

   “Election results: collection, processing & presentation

   SingularLogic has been consistently working with the Ministry of Interior since 1981 and processing the results of all elections, be they national, European, or regional & municipal.”

   Gekker kun je het niet bedenken. Dit referendum is een regelrechte farce, fake, illusie, fraude…..

   0 likes
 • JC schreef:

  Ik blijf erbij, uit de EU, gulden terug en allemaal in het ziekenfonds 🙂

  2 likes
 • Mic schreef:

  Ik mis vooral het stuk dat Griekland zelf ook een verantwoordelijkheid heeft en dat ze daarin flink nalatig zijn geweest dat zij deze problemen grotendeels aan zichzelf te danken heeft. Ik heb het over het regeringsbeleid zoals: pensioenregelingen, teveel uitgaven en het aangaan van nieuwe overheidsleningen. De regering daar heeft het land in de problemen geholpen, niet Europa.

  Waarschijnlijk worden er ook wel een aantal leningen kwijtgescholden maar de Grieken moeten nu ook aan de bak om een aantal niet populaire maatregellngen te nemen en het lijkt wel of deze links regering daar helemaal geen zin in heeft. Europa (niet Griekland) wordt juist sterker op de langere termijn wanneer zij een beslissing kunnen nemen om zonder een bepaald land door te gaan. Maar… aan de andere kant is de economie van Griekland maar 4% van het totaal en zou Europa gemakkelijk er voor op kunnen draaien. De rekening zou bij een Grexit best wel eens voor Europa hoog kunnen zijn omdat er wel een vorm komt van barmhartigheid en uiteindelijk ook geld daar naar toe zal gaan.

  Dus de Grexit gaat ons waarschijnlijk ook veel kosten. Misschien toch beter om de motor van hun economie een zwengel te geven?

  0 likes
  • Elles schreef:

   Mic, je vergeet dat Frankrijk Grieken erbij wilde hebben omdat hun staatshuishouding ook niet aan de norm voldeet, met wat creatief boekhouden van Goldman Sacks, kwam Gr. In EU, om hun positie te verstevigen toen het mis dreigde te gaan werden er 3 stromannen neergezet in Griekenl., Italy en EU. Men wist dat het gewone volk voor de door hun veroorzaakte ellende zou opdraaien

   2 likes
 • ubunti schreef:

  nou mooi is dit!

  1 likes
 • Richard schreef:

  Zij stelen, wij morren, maar betalen,
  zij stelen weer, wij moorden, en betalen.
  En dan stelen zij weer…

  1 likes
 • […] 03 07 – ninefornews.nl – “Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te red… […]

 • Fiji Nees schreef:

  Het zijn vooral de Amerikaanse grootbanken en politici die er schuldig aan zijn. Griekenland moest en zou de Euro in gaan, maar mocht geen schulden hebben. De oplichters van Goldman Sachs hielpen graag, als er maar een miljardenbonus uit kwam.

  Het best is om de toenmalige politici aan te klagen op persoonlijke titel, en Goldman Sachs aansprakelijk te stellen voor 100-en miljarden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  koning

  Koning Willem-Alexander viert vakantie op peperdure boot: ‘Your tax euros at work’

  Koning Willem-Alexander – ‘Hou vol’ – viert ...

  wit-rusland

  Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

  Het is al geruime tijd onrustig in ...

  >