Financieel

“Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te redden”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onderzoekscommissie die de Griekse schulden heeft geanalyseerd, presenteerde afgelopen maand zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden,” zei commissielid Renaud Vivien.

In april werd besloten een waarheidscommissie op te richten om de Griekse schulden te onderzoeken. Het gaat om de eerste in zijn soort in de Europese Unie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een aantal internationale experts waren daarbij betrokken. De commissie staat onder leiding van de historicus Eric Toussaint. Hij deed in 2005 onderzoek naar de schuldenlast van Ecuador, wat ertoe heeft geleid dat de schuldeisers een groot deel van hun schulden moesten intrekken wegens de onwettelijkheid van de opgedrongen contracten en betalingsvoorwaarden.

“We hebben de aard en omvang van de schuld geanalyseerd die de Griekse staat had opgelopen voor 2010,” aldus Vivien. “De overheidsschuld was weliswaar aanzienlijk, maar verschilde niet wezenlijk van de schuldenlast van andere EU-lidstaten. Het probleem zat bij de Duitse, Franse en Nederlandse banken die volledig roekeloos leningen waren aangegaan met Griekse banken.”

“Daarna hebben we de leningen geanalyseerd die werden aangegaan in de periode tot januari 2015,” ging hij verder. “De nieuwe schuldeisers waren het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB), de European Financial Stability Facility (EFSF) en een aantal EU-lidstaten.”

Groot deel Griekse schuld is onhoudbaar, onwettig, illegitiem en kwaadaardig

“Vanaf 2010 werd de schuld volledig verschoven naar de Griekse overheid,” zei Vivien. “Daarmee werden de Duitse, Franse en Nederlandse banken gered die in de problemen kwamen omdat de Griekse banken hun schulden niet langer konden betalen. De schuld werd volledig verschoven naar de bevolking. Met andere woorden: de ‘oplossing’ die Griekenland werd opgedrongen had als enige bedoeling de privéschuldeisers in Duitsland, Frankrijk en Nederland te redden.”

Vivien zei dat de voorwaarden voor de leningen meerdere internationale verdragen overtreden waar Griekenland lid van is. Daarnaast schenden ze de Griekse grondwet, het Verdrag van Lissabon en meerdere mensenrechtenverdragen.

Dominique Strauss-Kahn, toenmalig voorzitter van het IMF, heeft interne reglementen aangepast om de leningen aan Griekenland er door te drukken met de bedoeling om de Franse en Duitse banken te redden. De leningen van het IMF zijn met andere woorden onwettig en illegitiem, aldus Vivien.

De voorwaarden zijn bovendien kwaadaardig omdat het IMF wist dat ze tot een ineenstorting van Griekenland zouden leiden. Het was nooit de bedoeling om iets te doen aan de Griekse staatsschuld. Men wilde alleen de privébanken redden.

Het onderzoek van de commissie is nog niet klaar, maar er is nu al genoeg bewijs dat een groot deel van de Griekse schuld onhoudbaar, onwettig, illegitiem en kwaadaardig is. Via een juridische procedure kan Griekenland de opschorting van betaling van de schuld opeisen.

Bikkelharde, eenzijdige mediacampagne

Dit is geen financiële operatie, maar een ideologische, aldus Vivien. De zwakkere EU-lidstaten worden in het gareel gehouden ten dienste van de banken en EU-lidstaten met meer macht. Het is bovendien een aanval op de sociale rechten van de bevolking.

Om de publieke opinie voor te bereiden op het einde van de sociale welvaartsstaat en uiteindelijk het einde van de democratie wordt al jaren een bikkelharde, eenzijdige mediacampagne gevoerd, waarbij het mantra ‘Griekenland en Griekenland alleen is schuldig’ voortdurend wordt herhaald met allerlei voorbeelden, besloot Vivien.

[De Wereld Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
8 jaren geleden

– ODIOUS DEBT –

Tja, ik denk dat ze exact de vinger op de zere plek leggen….

Na een -NEE- kunnen de rechtzaken tegen de Elite en Banksters van start.
Hopelijk met doodstraffen tot gevolg. Dit gespuis moet voor eens en voor altijd
gestopt worden.

En beste Grieken, kom de pensioenpotten in NL maar leegroven als jullie hier recht op
hebben en de laat de achterlijk massa in NL die werkelijk -ALLE- leugens geloven maar de
rekening betalen.

Jullie weer normalen pensioenen en uitkeringen en 2 tot 3 generaties in NL korten
tot 60% op de pensioenen. Oog om oog, tand om tand.
Tja, de NL massa wil de grieken zien creperen, laat ze zelf maar creperen! Honden!

ubunti
ubunti
8 jaren geleden

nou mooi is dit!

jenne
jenne
8 jaren geleden

Ach vandaag zij, en morgen wij, wij zijn de optimale. gebruiks voorwerpen om geld mee te verdienen.
Lees over Varoufakis the bankers choice, ”waynemadsenreport.com/forum/21/, god mensen wat worden wij misbruikt !

Jolien
Jolien
8 jaren geleden

Het wordt toch steeds gekker! Zie mensen om me heen die jarenlang geleefd hebben in overdaad en nooit een cent opzij gezet hebben in de tijd dat ze het riant hadden. Vervolgens raken ze in de schuldsanering en na 3 jaar op een houtje bijten, worden alle schulden kwijt gescholden en men begint gewoon weer van voren af aan….. Daar draaien wij ook voor op. Het wordt tijd dat de gewone werkende mens, die altijd braaf zijn verplichtingen voldoet en zijn premies betaalt eindelijk eens krijgt waar hij recht op heeft!

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x