CoronaBinnenland

Studie Amsterdam UMC over plotselinge hartstilstand sporters gefileerd: ‘Het is nog erger dan ik dacht’

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Uit onderzoek van sportcardiologen van het Amsterdam UMC zou blijken dat er geen verband is tussen coronavaccinatie en plotselinge hartstilstand bij sporters.

Neuroloog Jan Bonte heeft de hand weten te leggen op het artikel en stelt vast: “Het is nog erger dan ik al dacht.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het zou een literatuurstudie zijn, maar in werkelijkheid hebben auteurs Harald Jorstad en Joelle Daems vier termen ingevoerd in PubMed, te weten: ‘vaccine’, ‘SARS-CoV-2’, ‘athlete’ en ‘(peri)myocarditis’.

Vooringenomenheid

De onderzoekers kregen negen treffers, waaronder drie dubbele hits. Zes treffers dus. De Australische studie met gegevens over vier miljoen mensen die helemaal niet over sporters ging, is er door Daems en Jorstad met de haren bijgesleept omdat die goed in hun straatje paste, aldus Bonte.

Hij merkt op dat ze vele andere studies over de relatie tussen vaccinatie en cardiale morbiditeit en mortaliteit gemakshalve buiten beschouwing laten.

Jorstad en Daems stellen dat er geen studies zijn die kunnen uitsluiten of vaststellen of er inderdaad een relatie is tussen vaccinatie en acute hartdood. En dus werd de Australische studie erbij gehaald die hun vooringenomenheid bevestigde, zegt de neuroloog.

Misleidende kop

Hij benadrukt dat er afwezigheid van bewijs is, en niet bewijs van afwezigheid. Het Amsterdam UMC maakt daarvan: ‘Geen verband tussen vaccinatie en plotselinge hartstilstand atleten’.

“Dat lijkt me toch op zijn minst een misleidende kop. Want het is niet dat er geen verband is. Er zijn simpelweg geen studies beschikbaar die dat verband kunnen aantonen of uitsluiten,” schrijft Bonte.

Uitstekend gefileerd

Ironisch genoeg staan in de kop van de studie de woorden ‘evidence’ en ‘misinformation’, oftewel bewijs en misinformatie.

Emeritus hoogleraar Herman Pieterse reageert: “Uitstekend gefileerd.”

4.8 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jammer
Jammer
6 maanden geleden

Die lui eten allemaal uit de zelfde staatsruif, en wiens brood men eet wiens mening men deelt.

Geurtje.
Geurtje.
6 maanden geleden

Leugentjes om bestwil?
Zo lust ik er nog wel een paar.

Greet Resist
Greet Resist
6 maanden geleden

ik zie een parallel met de klimaatdwaallichten die gemakshalve de invloed van de zon negeren

tray de pum
tray de pum
6 maanden geleden

Goochelen met gezondscijfers,ik denk dat dit niet voor niks is,de Pharmacie en de overheden over de hele wereld,moeten dit wel zo aanpakken,de claims het gezichtsverlies etc etc,de wereld stort in een pandemie van list ,bedrog ,dolarrrrs,en verborgen agenda,over en met deze “openbaring” is geen rekening gehouden…….

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x