Buitenland

Redacteur Maui Times: ‘Overheid liegt over bosbranden Hawaï’

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Het aantal dodelijke slachtoffers van de bosbranden op het eiland Maui is opgelopen tot 93. De branden zijn daarmee de dodelijkste in de Verenigde Staten in ruim 100 jaar.

De verwachting is dat het dodental verder zal stijgen. Het vuur is nog altijd niet geblust en legde onder meer de historische badplaats Lahaina grotendeels in de as. Meer dan 2200 gebouwen zijn verwoest of beschadigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ashley Probst werkt als redacteur voor Maui Times. Haar familie uit Lahaina raakte alles kwijt tijdens de bosbranden. “Mijn geboorteplaats is weg. We zijn er kapot van,” zegt ze in een filmpje op TikTok.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Toegang geweigerd

Probst reageert op iemand die beweert dat de media liegen over de bosbranden. De afgelopen dagen heeft ze geprobeerd om informatie los te peuteren bij Maui County en de politie van Maui. Ze hebben niet gereageerd op haar telefoontjes en e-mails.

Ze sprak daarnaast met politieagenten in Lahaina en die weigerden haar toegang tot de plaats. Ook wilden ze haar geen informatie geven. Tot zover de persvrijheid.

Dwaalspoor

De agenten zetten haar zelfs op een dwaalspoor. Ze zeiden dat ze op zoek moest gaan naar de mediacoördinator. Die bleek ’toevallig’ niet aanwezig te zijn die dag.

“Niet de media, maar de overheidsinstanties liegen tegen je,” benadrukte Probst, toevoegende dat ze zich proberen in te dekken.

4.7 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
charlie
charlie
8 maanden geleden

yep d.e.w market 2022-2027

Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

Net als in Canada opzettelijke brand???

Jantina
Jantina
8 maanden geleden

RIP 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹😢

Margie
Margie
8 maanden geleden

Dat had ik direct wel door. Dit is niet normaal. Het is daar zelden droog. Elke dag valt daar wel regen. En dan dit vuur!!!!!!! Dit is aangestoken. 💯 procent zeker.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x