Buitenland

Nieuwsuur fel bekritiseerd om ‘vreselijk’ item over Hunter Biden: ‘Noemen jullie dit echt journalistiek?’

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Nieuwsuur heeft een item gemaakt over de schimmige zaken van Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, in Oekraïne en China. Hij verdiende onder meer grof geld bij het Oekraïense energiebedrijf Burisma, zonder enige ervaring of expertise in de sector.

Als vicepresident oefende Joe Biden financiële druk uit op Kiev om een aanklager te ontslaan die corruptie bij Burisma aan de kaak wilde stellen. Nieuwsuur schrijft dat de aanklager naliet om corruptie in het land aan te pakken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Alleen maar complottheorieën

Nieuwsuur laat Lev Parnas, een van oorsprong Oekraïense Amerikaan, aan het woord, die in Oekraïne naar belastend bewijs zocht over Hunter en ‘alleen maar complottheorieën vond’.

“Ik ben medeschuldig aan de desinformatie,” zegt hij voor de camera.

Nieuwsuur citeert ook een journalist van Politico, die een biografie schreef over de familie Biden en beweert dat er geen bewijs voor corruptie op de laptop van Hunter Biden staat.

Hoewel er veel compromitterende privéfoto’s op de laptop staan, staat er niets in dat de beschuldigingen van de Republikeinen over Joe Biden onderbouwt, stelt de ‘journalist’.

Noemen jullie dit echt journalistiek?

Het item van Nieuwsuur leidt tot veel irritatie. “Knap hoe jullie in staat zijn het ontslag van Viktor Sjokin, de openbaar aanklager die op aandrang van Joe Biden door de president van Oekraïne op straat werd gezet, te presenteren als een voorbeeld van Joe’s strijd tegen corruptie,” merkt schrijver en columnist Leon de Winter op.

In een video zegt Sjokin zelf dat hij door zijn onderzoek naar corruptie bij Burisma werd ontslagen. Deze video is cruciaal voor het hele verhaal, maar is weggelaten uit het item.

“Ofwel: jullie framen het schandaal, laten feiten moedwillig weg, omdat jullie Joe willen beschermen. Waarom willen jullie Joe beschermen? Waarom nemen jullie, als nieuwsorganisatie, een dergelijk standpunt in? Noemen jullie dit echt journalistiek?” vraagt De Winter.

Wat een niveau

Uri van As, adjunct-hoofdredacteur van OpinieZ.com, voegt toe: “Vreselijk. Wat een niveau. Objectiviteit veinzen in een smeersaus van leugens, omissies en verdraaiingen. En dan te bedenken dat dit programma dient als journalistiek vlaggenschip van de NPO.”

“Jullie laten dingen weg, bagatelliseren wat je niet weg kunt laten en gebruiken Trump weer eens als afleidingsmanoeuvre,” stelt publiciste Maaike van Charante vast. “Dit is weer helemaal het narratief van de Democraten.”

Privacyexpert Bas Filippini vraagt zich af: “Is het tunnelvisie, domheid, angst voor ontslag of reputatieverlies, of betaalde journalistiek?”

4.8 196 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caso
Caso
8 maanden geleden

Ook zo mooi verhaal, 10jr geleden uit mijn hoofd. Hoofd anti corruptie bureau in Roemenie was een nederlander. 3x raden wat (iig) destijds het meest corrupte private bedrijf was in het land. (hint: nederlandse scheepswerf met vestiging in Roemenie)

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
8 maanden geleden

Nieuwsuur! What else is new?

Greet Resist
Greet Resist
8 maanden geleden

het belangrijkste van de laptop is dat ie doelbewust meer dan een jaar door de fbi is achtergehouden tot na de verkiezingen die daardoor zijn beinvloed

snappie
snappie
8 maanden geleden

Door regering neer gezet programma, niets gehoord over zijn bemoeienis met de labs

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x