Homepagina » Het Complot » Syrië: “Journalist James Foley al jaar dood”
Syrië: "Journalist James Foley al jaar dood"

Syrië: “Journalist James Foley al jaar dood”

Er is veel te doen rond het filmpje over de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley. Volgens Amerikaanse forensisch onderzoekers is de video, die voor veel ophef heeft gezorgd, waarschijnlijk in scène gezet. Een hooggeplaatste Syrische functionaris heeft nu gezegd dat Foley al een jaar niet meer in leven is.

De journalist werd gevangengenomen door het Vrije Syrische Leger en verkocht aan ISIS, aldus Bouthaina Shabaan, woordvoerster van de Syrische president Bashar al-Assad. Ze voegde toe dat de Islamitische Staat (IS) een ‘verlengstuk’ is van het Vrije Syrische Leger, een rebellengroep die wordt gesteund door het Westen en drie jaar geleden de opstand tegen Assad leidde.

Shabaan zei dat de Verenigde Naties ‘informatie’ hebben waaruit blijkt dat de Amerikaanse fotojournalist afgelopen jaar is gedood. “ISIS (dat zich inmiddels Islamitische Staat noemt) is slechts een verlengstuk van wat er vanaf de eerst dag in Syrië gebeurt,” zei ze. “James Foley is eerst gearresteerd door het Vrije Syrische Leger en vervolgens verkocht aan ISIS. Je kunt het navragen bij de VN.”

“James Foley is een jaar geleden om het leven gebracht,” legde de woordvoerster uit. “Ze hebben nu pas de beelden op internet gezet, maar hij is een jaar geleden al gedood. De VN beschikt ook over deze informatie.”

De familie en baas van James Foley hebben boos gereageerd op de uitspraken, meldt de Britse Daily Telegraph. Volgens Foley’s werkgever Phil Balboni van GlobalPost klopt de informatie niet en is het een schande dat dit is gepubliceerd.

Experts en videospecialisten speculeren dat de gruwelijke video van de moord op de Amerikaanse gijzelaar nep is. Ze zijn van mening dat het filmpje is bewerkt met behulp van cameratrucs en speciale productietechnieken. Hoewel niemand ontkent dat Foley is gedood, wordt de daadwerkelijke onthoofding nooit getoond.

De forensisch analisten die de beelden hebben bestudeerd, vermoeden dat de in Groot-Brittannië geboren rapper Abdel-Majed Abdel Bary dan ook enkel als een soort stroman diende. Hij zou voor propagandadoeleinden net doen alsof hij Foley doodt, omdat hij de Engelse taal machtig is en zo de boodschap van de terroristen van IS breder kan verspreiden.

Er vechten naar schatting 500 Britten en enkele honderden Amerikanen en Canadezen voor IS in Syrië.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roy schreef:

  Begrijp ik nu goed dat jullie allemaal direct geloven dat dit artikel de waarheid is..
  WoW, ik ben flabbergasted!

  11 likes
  • Nobel schreef:

   @Roy. Tja, als ze hier niet in komplotten kunnen denken, dan is het niet interessant. Alles maar dan ook alles wordt in een komplot getrokken, en dit gaat vaak heel ver. Het zijn ook vaak de zelfde gebruikers, let maar op. Het maakt niet uit wat het onderwerp is, ze maken er een komplot van. Maar ja…. ieder zijn ding!

   4 likes
   • IIS schreef:

    @Nobel

    Wat een ontdekking, wat een helder verstand en zolang de slaven niet als bron lezen ‘Reuters’ is het heel zeker niet de waarheid.

    De slaven zijn reeds zo gehersenspoeld dat ze blind gaan voor de mainstream media. Het nieuws wat van de zogenaamde alternatieve bronnen komt is net zo betrouwbaar als het nieuws wat komt van de reguliere media, want niemand weet wat de intentie van het nieuws is en wat of waar. Het is maar wat je wel of niet wilt zien of lezen. Een eigen idee, mening vormen door verschillende informatie met verschillende feiten vergelijken kunnen een goed inzicht geven in wie een belang heeft of wat men wil bereiken of naar welke kant de wereld gestuurd moet worden. Maar dat schijnt voor veel slaven een heel moeilijke, zo niet onmogelijke opgave.

    Eén ding is duidelijk; ISIS en James Foley kwamen de VS wel heel gelegen, want nu kunnen ze eindelijk wraak nemen, op per ongeluk Assad, misschien?? En kunnen ze eindelijk die zo belangrijke pijpleiding er doorheen jassen en baas worden over een zoveelste centrale bank. Je zou het toch niet denken als goed afgerichte en bewierookte slaaf!…Objectiviteit is aan jullie slaven enzo niet besteedt. Jammer dan, volgende patiënt!…

    6 likes
    • Roy schreef:

     Denk jij serieus dat de U.S. dat filmpje nodig zou hebben na alles wat IS heeft aangericht en nog zal gaan aanrichten..

     4 likes
     • IIS schreef:

      Ja, alles wat de publieke opinie kan beïnvloeden ook een ‘filmpje’ die volgens mensen geen gewicht in de schaal legt is evenzo een goed en doeltreffend middel om de wereld te bespelen als heel schokkende film met grote massaslachtingen, en vergeet niet: het was uiteindelijk een heel onschuldige Amerikaan!! En alles wat nodig is om de VS fiat te geven Syrië aan te vallen…of was het nu ISIS, zal worden gebruikt.

      Het lijkt zelfs wel of de VS een verontschuldiging zoekt, misschien tegenover hun god? Of zijn ze bang dat ze ooit ter verantwoording worden geroepen en voor een tribunaal moeten verschijnen, want dan kan het handig zijn als je met heel simpele video en andere ‘bewijzen’ kan aantonen waarom je een slachtpartij hebt aangericht in een land waar je helemaal niets, maar dan ook echt NIETS had te zoeken.

      4 likes
     • IIS schreef:

      Maar nog even dit; als Assad de aanvallen op Syrië/ISIS, die zeer zeker komen, zal overleven en Syrië niet wordt veroverd door rebellen/ISIS/VS of wie dan ook, dan zal ik mijn mening zeker herzien en zal de Nobelprijs voor de vrede Obama ergens toch nog toekomen. Of hij ‘m verdient betwijfel ik, maar nogmaals, eerst zien of Assad deze judasstreek gaat overleven of het land zal moeten verlaten. Warten wir es ab!

      Het nieuws zal denk ik zijn: “de VS is bij het bombarderen van ISIS-troepen aangevallen door soldaten van het Assad-regime en zag de VS zich genoodzaakt ook deze aan te vallen” zoiets gaat het geheid worden.

      1 likes
    • IIS schreef:

     Corr…van het nieuws is en wat of waar = van het nieuws is en of wat waar is.

     Jammer, dat men niet ziet welk gevaar er dreigt als de boel eens werkelijk uit de hand loopt en leugens op leugens worden gestapeld en domweg tot waarheid worden getransformeerd om daarmee te rechtvaardigen weer een land kapot te schieten en honderdduizenden zo niet miljoenen mensen om te brengen en te ontheemden met als uiteindelijke doel macht over macht maar vooral geld, off course.

     Vandaag zij, morgen wij!

     En weer sjokken miljoenen en nog eens miljoenen slaven braaf, doof en blind achter de gevestigde macht aan, net als voor de tweede wereldoorlog, toen konden alle slaven ook rustig gaan slapen, want er was niets aan de hand, NL zou neutraal blijven.

     4 likes
     • Roy schreef:

      Al die andere mensen die door IS vermoord zijn deze niet net zo onschuldig als die amerikaan? IS is een vies clubje mensen, beesten eigenlijk, die nodig aangepakt moeten worden.

      2 likes
    • Debruyker schreef:

     Gelijk heb je, Assad en zijn handlangers zijn de meest betrouwbare en eerlijke mensen die er rondlopen. Alleen maar jammer dat ze worden geplaagd door die bende moslimterroristen met hun blijkbaar onbestaande terreur.

     1 likes
  • days of our lives schreef:

   Het zou mij juist verbazen als men dit berichtje unaniem zou afwijzen als ongeloofwaardig. 🙂

   7 likes
 • kukumatz schreef:

  Begrijpt de wereld onmiddellijk waarom het gemaakt is.
  Om een inval in Syrië te rechtvaardigen.
  Wie en waar het filmpje gemaakt is laat ik in het midden, eigen inzicht van lezers.
  Mocht deze informatie kloppen, dat hij al 1 jaar niet meer onder ons is en dat de VN over deze informatie beschikt, laten wij dan in ieder geval uit de NATO stappen en de deur voorlopig voor de US op een kier zetten.
  En ook uit de EU, want die loopt en springt zodra de US dat wil.
  Eindelijk weer een Nederland, wat zou dat zalig zijn.

  10 likes
  • Huisheks schreef:

   Denk je werkelijk dat Nederland ergens uit gaat stappen ? Er zijn te veel belangen mee gemoeid.
   Bovendien zou er dan het een en ander boven tafel komen wat het daglicht niet kan/mag verdragen.

   8 likes
 • GS88 schreef:

  Waarom wordt ervan uitgegaan dat het een propagandafilmpje van IS is? Is het niet de VS die een reden nodig had om zich met Syrië te gaan bemoeien?

  14 likes
 • Jake schreef:

  Dit youtube channel is de moeite waard:
  http://www.youtube.com/user/SolomonsTempler/videos

  2 likes
 • pietje schreef:

  Dat ik het helemaal niet snap al dat bedrog !!! Ik denk dat deze jongen helemaal niet dood is maar zich misschien heeft :: bekeerd ” zoals vele allemaal om de de huid te behouden ! Ja wat doe je als je daar gevangen zit Ik weet niet wat ik zou het misschien ook doen ?????? Het is een raadsel ! Maar kwaad is het heel groot kwaad !

  1 likes
 • x

  Check Also

  intimidatie

  Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

  Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  >