Het Complot

Syrië: “Journalist James Foley al jaar dood”

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is veel te doen rond het filmpje over de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley. Volgens Amerikaanse forensisch onderzoekers is de video, die voor veel ophef heeft gezorgd, waarschijnlijk in scène gezet. Een hooggeplaatste Syrische functionaris heeft nu gezegd dat Foley al een jaar niet meer in leven is.

De journalist werd gevangengenomen door het Vrije Syrische Leger en verkocht aan ISIS, aldus Bouthaina Shabaan, woordvoerster van de Syrische president Bashar al-Assad. Ze voegde toe dat de Islamitische Staat (IS) een ‘verlengstuk’ is van het Vrije Syrische Leger, een rebellengroep die wordt gesteund door het Westen en drie jaar geleden de opstand tegen Assad leidde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Shabaan zei dat de Verenigde Naties ‘informatie’ hebben waaruit blijkt dat de Amerikaanse fotojournalist afgelopen jaar is gedood. “ISIS (dat zich inmiddels Islamitische Staat noemt) is slechts een verlengstuk van wat er vanaf de eerst dag in Syrië gebeurt,” zei ze. “James Foley is eerst gearresteerd door het Vrije Syrische Leger en vervolgens verkocht aan ISIS. Je kunt het navragen bij de VN.”

“James Foley is een jaar geleden om het leven gebracht,” legde de woordvoerster uit. “Ze hebben nu pas de beelden op internet gezet, maar hij is een jaar geleden al gedood. De VN beschikt ook over deze informatie.”

De familie en baas van James Foley hebben boos gereageerd op de uitspraken, meldt de Britse Daily Telegraph. Volgens Foley’s werkgever Phil Balboni van GlobalPost klopt de informatie niet en is het een schande dat dit is gepubliceerd.

Experts en videospecialisten speculeren dat de gruwelijke video van de moord op de Amerikaanse gijzelaar nep is. Ze zijn van mening dat het filmpje is bewerkt met behulp van cameratrucs en speciale productietechnieken. Hoewel niemand ontkent dat Foley is gedood, wordt de daadwerkelijke onthoofding nooit getoond.

De forensisch analisten die de beelden hebben bestudeerd, vermoeden dat de in Groot-Brittannië geboren rapper Abdel-Majed Abdel Bary dan ook enkel als een soort stroman diende. Hij zou voor propagandadoeleinden net doen alsof hij Foley doodt, omdat hij de Engelse taal machtig is en zo de boodschap van de terroristen van IS breder kan verspreiden.

Er vechten naar schatting 500 Britten en enkele honderden Amerikanen en Canadezen voor IS in Syrië.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GS88
GS88
9 jaren geleden

Waarom wordt ervan uitgegaan dat het een propagandafilmpje van IS is? Is het niet de VS die een reden nodig had om zich met Syrië te gaan bemoeien?

Jake
Jake
9 jaren geleden

Dit youtube channel is de moeite waard:
http://www.youtube.com/user/SolomonsTempler/videos

kukumatz
kukumatz
9 jaren geleden

Begrijpt de wereld onmiddellijk waarom het gemaakt is.
Om een inval in Syrië te rechtvaardigen.
Wie en waar het filmpje gemaakt is laat ik in het midden, eigen inzicht van lezers.
Mocht deze informatie kloppen, dat hij al 1 jaar niet meer onder ons is en dat de VN over deze informatie beschikt, laten wij dan in ieder geval uit de NATO stappen en de deur voorlopig voor de US op een kier zetten.
En ook uit de EU, want die loopt en springt zodra de US dat wil.
Eindelijk weer een Nederland, wat zou dat zalig zijn.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Dat ik het helemaal niet snap al dat bedrog !!! Ik denk dat deze jongen helemaal niet dood is maar zich misschien heeft :: bekeerd ” zoals vele allemaal om de de huid te behouden ! Ja wat doe je als je daar gevangen zit Ik weet niet wat ik zou het misschien ook doen ?????? Het is een raadsel ! Maar kwaad is het heel groot kwaad !

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x