Natuur en Milieu

Piloten zien mysterieuze rode gloed boven Grote Oceaan

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee piloten hebben tijdens hun vlucht van Hong Kong naar Anchorage in Alaska een mysterieuze rode gloed gezien boven de Grote Oceaan. De vreemde lichten zijn gespot ten zuiden van het Russische schiereiland Kamtsjatka.

Hoewel er nog geen eenduidige verklaring is gegeven, wordt gedacht dat de gloed te maken heeft met de explosie van een enorme vulkaan onder het wateroppervlak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op PBase vertelt de Nederlandse piloot JPC van Heijst hoe hij halverwege de vlucht in de verte een felle bliksemflits zag. De flits werd 20 minuten later gevolgd door een oranjerode gloed. Van Heijst was nogal verontrust. Hij zei tijdens zijn vliegcarrière nog nooit zoiets engs te hebben meegemaakt.

Er waren rond Kamtsjatka geen onweersbuien te zien, wat erop wijst dat de bliksem niet werd veroorzaakt door onweerswolken. De gloed is ook een mysterie. Soortgelijke lichten worden wel eens gezien op boten die op inktvis vissen, maar volgens Van Heijst zou je dergelijke boten niet in dat gebied verwachten.

“Hoe dichter we in de buurt kwamen, hoe feller de gloed werd,” schreef Van Heijst. “De gloed verlichtte de wolken en lucht onder ons op een angstaanjagende manier, in een deel van de wereld waar normaal gesproken alleen maar water zou moeten zijn.”

Hij kon maar één mogelijke verklaring bedenken: een enorme onderwatervulkaan die 30 minuten eerder was uitgebarsten. Van Heijst was bang dat hij midden in de nacht in een aswolk terecht zou komen, maar dat gebeurde niet.

Van Heijst en zijn copiloot voelden zich alles behalve op hun gemak. Er waren verder geen vliegtuigen in de buurt. De waarneming werd doorgegeven aan de luchtverkeersleiding, die inmiddels een onderzoek heeft ingesteld.

Als er door de uitbarsting een nieuw eiland is gevormd, hoopt Van Heijst dat het naar hem wordt vernoemd. “Dat zou best wel cool zijn!”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Zou het te maken kunnen hebben met deze mislukte raketlancering?
http://www.telegraaf.nl/buitenland/23008542/__Geheime_lancering_VS_mislukt__.html

Kittekat
Kittekat
9 jaren geleden

In de Russische media word er over een onderwater vulkaan gespeculeerd…

even door translator:

Twee piloten zag een mysterieuze oranje en rode gloed in de Stille Oceaan.
Vreemde lichten werden gezien in het zuiden van de Russische Kamtsjatka tijdens de vlucht naar Boeing 747-8 van Hong Kong naar Anchorage, Alaska.
Nog geen verklaring, er wordt gespeculeerd dat ze ontstaan ​​als gevolg van de explosie van de vulkaan onder de oppervlakte van de grote oceaan.
Nederlandse piloot Van Heyst uitgelegd, zodat ze merkten een intense flits van licht, als een bliksemflits, gericht verticaal naar boven .Deze gepaard met een diep rode en oranje gloed. Er waren geen onweer, bliksem. Het weer was geweldig. Glow zoals werd gezien vanaf de vissersboten.

Bron:

http://kratko-news.com/2014/08/26/nedaleko-ot-kamchatki-pod-vodoj-vzorvalsya-vulkan-foto/

Faith
Faith
9 jaren geleden

Je link werkte niet maar kon het nog net op de digitale Telegraaf zien. Een bijzondere UFO lijkt erboven te hangen met daarboven een soort galactische torpedojager. Prachtig! Alsof we geholpen worden!

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Hoop niet dat het de uitbarsting van een vulkaan is, zou zomaar een ketting reactie kunnen veroorzaken.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x