Homepagina » Natuur en Milieu » Piloten zien mysterieuze rode gloed boven Grote Oceaan
Piloten zien mysterieuze rode gloed boven Grote Oceaan

Piloten zien mysterieuze rode gloed boven Grote Oceaan

Twee piloten hebben tijdens hun vlucht van Hong Kong naar Anchorage in Alaska een mysterieuze rode gloed gezien boven de Grote Oceaan. De vreemde lichten zijn gespot ten zuiden van het Russische schiereiland Kamtsjatka.

Hoewel er nog geen eenduidige verklaring is gegeven, wordt gedacht dat de gloed te maken heeft met de explosie van een enorme vulkaan onder het wateroppervlak.

Op PBase vertelt de Nederlandse piloot JPC van Heijst hoe hij halverwege de vlucht in de verte een felle bliksemflits zag. De flits werd 20 minuten later gevolgd door een oranjerode gloed. Van Heijst was nogal verontrust. Hij zei tijdens zijn vliegcarrière nog nooit zoiets engs te hebben meegemaakt.

Er waren rond Kamtsjatka geen onweersbuien te zien, wat erop wijst dat de bliksem niet werd veroorzaakt door onweerswolken. De gloed is ook een mysterie. Soortgelijke lichten worden wel eens gezien op boten die op inktvis vissen, maar volgens Van Heijst zou je dergelijke boten niet in dat gebied verwachten.

“Hoe dichter we in de buurt kwamen, hoe feller de gloed werd,” schreef Van Heijst. “De gloed verlichtte de wolken en lucht onder ons op een angstaanjagende manier, in een deel van de wereld waar normaal gesproken alleen maar water zou moeten zijn.”

Hij kon maar één mogelijke verklaring bedenken: een enorme onderwatervulkaan die 30 minuten eerder was uitgebarsten. Van Heijst was bang dat hij midden in de nacht in een aswolk terecht zou komen, maar dat gebeurde niet.

Van Heijst en zijn copiloot voelden zich alles behalve op hun gemak. Er waren verder geen vliegtuigen in de buurt. De waarneming werd doorgegeven aan de luchtverkeersleiding, die inmiddels een onderzoek heeft ingesteld.

Als er door de uitbarsting een nieuw eiland is gevormd, hoopt Van Heijst dat het naar hem wordt vernoemd. “Dat zou best wel cool zijn!”

[MailOnline]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Hoop niet dat het de uitbarsting van een vulkaan is, zou zomaar een ketting reactie kunnen veroorzaken.

  1 likes
  • Wat voor kettingreactie dan?
   Er zijn gemiddeld 50-70 vulkaanuitbarstingen per jaar. Wat maakt deze vulkaan zo bijzonder dat er een kettingreactie zou ontstaan?

   4 likes
 2. In de Russische media word er over een onderwater vulkaan gespeculeerd…

  even door translator:

  Twee piloten zag een mysterieuze oranje en rode gloed in de Stille Oceaan.
  Vreemde lichten werden gezien in het zuiden van de Russische Kamtsjatka tijdens de vlucht naar Boeing 747-8 van Hong Kong naar Anchorage, Alaska.
  Nog geen verklaring, er wordt gespeculeerd dat ze ontstaan ​​als gevolg van de explosie van de vulkaan onder de oppervlakte van de grote oceaan.
  Nederlandse piloot Van Heyst uitgelegd, zodat ze merkten een intense flits van licht, als een bliksemflits, gericht verticaal naar boven .Deze gepaard met een diep rode en oranje gloed. Er waren geen onweer, bliksem. Het weer was geweldig. Glow zoals werd gezien vanaf de vissersboten.

  Bron:

  http://kratko-news.com/2014/08/26/nedaleko-ot-kamchatki-pod-vodoj-vzorvalsya-vulkan-foto/

  0 likes
 3. Je link werkte niet maar kon het nog net op de digitale Telegraaf zien. Een bijzondere UFO lijkt erboven te hangen met daarboven een soort galactische torpedojager. Prachtig! Alsof we geholpen worden!

  0 likes
 4. Het zou ook te maken kunnen hebben met de geheime oorlog tegen ufo’s?

  Mogelijk stukje van Mu?

  Kunnen we als land dat nieuwe eiland ook claimen als de Grote Oceaan Antillen?

  0 likes
 5. Moeder natuur blijft indruk wekken.

  0 likes
 6. Zou waarschijnlijk gerelateerd zijn aan het volgende bericht. Beide locaties liggen dicht in de buurt van elkaar. http://www.telegraaf.nl/buitenland/23008542/__Geheime_lancering_VS_mislukt__.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

Man legt vreemde, zwarte figuur vast die door de lucht vliegt. Wat is dit in hemelsnaam?

Man legt vreemde, zwarte figuur vast die door de lucht vliegt. Wat is dit in hemelsnaam?

Op de dag na de bestorming van ...