Gezondheid

Dit supervoedsel is supergezond

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen heeft het tegenwoordig over superfoods. Steeds meer soorten supervoedsel vinden hun weg naar de gewone Nederlandse supermarkt. Dit exotische voedsel zit vol gezonde stoffen en helpt tegen verschillende ziektes en aandoeningen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Chiazaden zitten vol vezels en geven een vol gevoel. De zaden worden gebruikt als vervanger van melk, omdat ze rijk zijn aan calcium en borium. Ze bevatten ook een hoge concentratie fosfor, ijzer, mangaan, kalium, natrium en omega 3-vetzuren. Chiazaad is bovendien gezonde voeding bij bepaalde ziektes. Gojibessen komen uit Mongolië, Tibet en China en hebben een hoog gehalte aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine C, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, maar ook natrium, ijzer, koper, nikkel, chroom, magnesium, calcium en diverse aminozuren. De bes bestrijdt kanker, diabetes en andere aandoeningen.

Spirulina zit vol vitamines, aminozuren, mineralen, essentiële vetzuren en omega 3-vetzuren. Spirulina is één van de rijkste bronnen van proteïnen. Het heeft onder meer een leverbeschermende werking. De werking van spirulina draagt bij aan de bescherming tegen nierschade. Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, is een knolgewas dat mineralen, vitamines en antioxidanten bevat. Het is goed voor de balans van hormonen en geeft extra energie. De macawortel wordt ook verkocht omwille van zijn geneeskrachtige werking.

Tarwegras bestaat uit gekiemde tarwekorrels, die in de regel worden geperst tot sap. Dit sap bevat vitamines, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Tarwegras is goed voor de bloedsomloop, bevordert de toevoer van zuurstof in het bloed en heeft een reinigende werking. Soms wordt het gebruikt voor het behandelen van wonden, zweren en huidziekten. Hennepzaad zit vol vezels, omega 3-vetzuren, eiwitten en fytonutriënten. Hennepzaden bevatten maar liefst tien aminozuren. Het zaad, waar veel vitamine E in zit, is goed voor gewrichten, hart- en bloedvaten en houdt het geheugen in goede conditie. Hennepzaad stimuleert ook de aanmaak van het gelukshormoon serotonine.

25-2-2014 bron: RTL Nieuws

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nico Wagemans
Nico Wagemans
10 jaren geleden

Spirulina heeft een calcium:fosfaat ratio van 1:2000 en tarwegras heeft ook een een te hoog fosfaat tot calcium ratio. Fosfaat is verstening van je lichaam. Ook hebben graseters een compleet ander verteringsstelsel en zijn vaak herkauwers. Conclusies mag je zelf trekken.

madelief
madelief
10 jaren geleden

chrorella !leontien van moorsel zweert er bij, ook van algen !onder de naam raw voet is van alles te koop …moerbeien zijn ook goed en lekker!

zevenenergie
zevenenergie
10 jaren geleden

Chia zaad is inderdaad gezond.

Een vriendin van mij komt uit Brazilië
daar eten ze het allemaal, omdat het al eeuwen standaard voedsel is.

Het is daar 12 keer zo goedkoop. Zo zie je hoeveel je betaald voor een mode voedsel.
Rawfood en Superfood laat je toch niet beetnemen. In groene kool zitten even veel goede stoffen als bijvoorbeeld het nu o zo populaire en peperdure tarwegras.
Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe de commercie gebaat is ons allemaal aan de superfood rawfood en biofood te krijgen.

Bio is natuurlijk goed voedsel maar het is allang niet meer de Demeter kwaliteit van de jaren 80 90.
En Ecoplaza is gewoon van de Ahold keten.

Heb je wel eens af gevraagd waarom kokosolie in eens zo populair is.

Dat is pure marketing.
Eerst was het olijfolie maar daar aan valt niets MEER te verdienen.

Nu persen ze de olie uit kokos.
onttrekken de geur en smaakstoffen eruit.
(geurloze olie)
Deze smaakstoffen verkopen ze aan de voedsel producenten die er rotzooi mee op smaak brengen.
De overgebleven vezels die malen ze en verkopen het als kokosmeel.
Niets geen chi meer, niets geen vitaminen. (wel heel erg dik verdienen)

Eet echt Raw food, breek zelf een kokosnoot open.

Koop alleen onverwerkte producten.

Wees voorzichtig met nieuwe trends in voedsel wereld. Ze moeten ergens geld verdienen nu de economie op zijn gat ligt.
En nu de botertjes/productjes zo als Becel en Bona door de mand vallen zoeken ze andere wegen.

Sparkie
Sparkie
10 jaren geleden

[quote name=”Nico Wagemans”]Spirulina heeft een calcium:fosfaat ratio van 1:2000 en tarwegras heeft ook een een te hoog fosfaat tot calcium ratio. Fosfaat is verstening van je lichaam. Ook hebben graseters een compleet ander verteringsstelsel en zijn vaak herkauwers. Conclusies mag je zelf trekken.[/quote]

Als je een rund bent is het goed nieuws!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x