Homepagina » Gezondheid » Veelbelovende combinatie 100 keer effectiever tegen kankercellen dan chemotherapie. Deze wetenschappers laten zien hoe
Veelbelovende combinatie 100 keer effectiever tegen kankercellen dan chemotherapie. Deze wetenschappers laten zien hoe

Veelbelovende combinatie 100 keer effectiever tegen kankercellen dan chemotherapie. Deze wetenschappers laten zien hoe

Vitamine C en antibiotica zijn tot wel 100 keer effectiever tegen kankercellen dan chemotherapie, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Door patiënten antibiotica en vervolgens vitamine C te geven worden kankercellen in feite uitgehongerd, waardoor ze afsterven.

Vitamine C en het antibioticum dat werd gegeven, doxycycline, zijn niet giftig en kunnen de bijwerkingen van bestaande behandelingen dus drastisch verminderen.

Veelbelovende stof

“Dit is nog meer bewijs dat vitamine C en andere niet-giftige verbindingen een rol kunnen spelen in de strijd tegen kanker,” zei hoofdonderzoeker Michael Lisanti van de Universiteit van Salford.

“Uit onze resultaten blijkt dat het een veelbelovende stof is, die kan worden toegevoegd aan bestaande behandelingen om de terugkeer van tumoren en uitzaaiingen te voorkomen,” voegde professor Lisanti toe.

Onderzoekers van de universiteit gaven kankercellen, die glucose gebruiken als brandstof, drie maanden lang steeds hogere doses doxycycline.

Ernstig verzwakt

Vervolgens werd vitamine C aan de cellen toegevoegd. Hierdoor werden de cellen ernstig verzwakt, omdat de energietoevoer werd afgesneden.

De onderzoekers ontdeden de cellen vervolgens van glucose, waarna ze afstierven.

100 keer effectiever

Uit het onderzoek, dat in het tijdschrift Oncotarget is gepubliceerd, blijkt dat de combinatie van vitamine C en doxycycline bijna 100 keer effectiever is tegen kankercellen dan standaardbehandelingen.

In maart dit jaar ontdekte de universiteit dat alleen vitamine C al tot 10 keer effectiever werkt tegen kankercellen dan medicijnen.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. De Doxycycline…? ,maar de vit C, in fikse hoeveelheden, samen met gezonde voeding, word in de homeopathie allang voorgeschreven. Niks nieuws.
  Ik heb onder tussen een enorm wantrouwen voor ‘wetenschappers’. Te vaak berichten dat ‘wetenschappers’ iets ontdekt hebben dat in ‘alternatieve’ GENEESKUNDE allang bestaat maar niet erkent word door de moderne symptoom-pillen verkopers.
  Wie zijn die ‘wetenschappers’?

  18 likes
 2. Maarten Vananderoye

  Teveel vitamine C innemen kan bij een ander studie kanker veroorzaken… en ook nog de nieren en de lever beschadigen… Het is mij wat met die studies die elkaar soms tegenspreken.

  1 likes
 3. Alles wat je aan vitamine c te veel binnen krijgt pies je er weer uit.
  Maar dit soort zaken weten mensen niets meer van, weggestopt, dood gebloed. dus we nemen een nieuwe theorie aan.

  3 likes
 4. Dit gaat vermoedelijk geen succes worden. Aan vitamine C is immers geen klap te verdienen.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

vitamine C

Vitamine C werkt tegen het coronavirus, zegt expert. “20 procent minder kans op overlijden”

Vitamine C is een eenvoudig en effectief ...