Homepagina » Buitenland » Diepe staat heeft nu ook Trump in zijn macht. Deze professor toont hoe het zit
Diepe staat heeft nu ook Trump in zijn macht. Deze professor toont hoe het zit

Diepe staat heeft nu ook Trump in zijn macht. Deze professor toont hoe het zit

Amerikaanse presidentskandidaten kunnen tijdens hun campagne beloven wat ze willen, maar uiteindelijk hebben ze geen invloed op het beleid. Dat stelt professor Karel van Wolferen in Café Weltschmerz.

Er is een groep machten actief achter de schermen die belangrijker is dan de regering. Die macht wordt ook wel deep state of diepe staat genoemd.

Deze macht bepaalt buiten de democratische processen om het politieke beleid en probeert in zowel economisch als militair opzicht de wereld te beheersen.

Verbijsterd

“Jimmy Carter was echt verbijsterd toen hij ontdekte dat hij als president niet echt de macht had over heel belangrijke internationale aangelegenheden,” zegt Van Wolferen.

Een onderdeel van de diepe staat is de CIA, die berucht is geworden vanwege zijn criminele activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan het afzetten van de Iraanse premier Mossadeq in 1953 en de moord op secretaris-generaal van de VN Dag Hammarskjöld in 1961, maar ook de moord op president John F. Kennedy.

Criminele organisatie

“Kennedy had gezegd dat hij de CIA zou opbreken in duizend verschillende stukjes omdat het in zijn ogen een veel te gevaarlijke organisatie was,” licht Van Wolferen toe.

“Heel kort daarna was hij dood,” vervolgt hij. “Het is een kolossale criminele organisatie.”

Professor Van Wolferen noemt ook de FBI, die volgens hem vooral goed is gebleken in het fabriceren van aanslagen.

Geen controle

“Je ziet ook nu weer met Trump dat de president van Amerika geen controle heeft over de CIA, de FBI en al die andere diensten,” zegt hij.

De geheime organisaties die de diepe staat vormen zijn een eigen leven gaan leiden en zijn net als een kanker maar blijven groeien en groeien en groeien, aldus Van Wolferen.

Uiteindelijk heeft zij – zoals president Eisenhower al voorspelde – de democratie vernietigd.

Zoals Karl Rove, de belangrijkste man achter George W. Bush, zei: “Wij scheppen de werkelijkheid.”

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Deep state is niet alleen politiek. Is ook vergevorderde technologie. Totale controle mens incl. lichaam en geest. Wij krijgen ook een nieuw jasje en dat kunstmatige jasje blijft altijd nieuw.

  7 likes
  • De deep state is geen organisatie, het is een organisch gevormd geheel als gevolg van wederzijdse financiële belangen. Ze wordt ook niet bestuurd door Rockefellers en Rothschilds, maar is een monstueus geheel van niet bewust samenwerkende organisaties. Het is een verzameling van bureaucratieën die een eigen leven is gaan leiden, en waar niemand nog controle over heeft. Er zit dus ook geen doel achter, maar het heeft als gemene deler dat de gezamenlijke financiële belangen optimaal worden behartigd.

   9 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie

    Ino zegt; gezamelijke financiële belangen optimaal worden behartigd.

    Die financiële belangen worden NIET optimaal behartigd.
    Zoals het nu is, is het alleen voor een kleine groep rijken.

    8 likes
   • @Ina.

    Ik ben des te meer van mening dat de Deep State zeer goed, en zeer bewust georganiseerd is. Maar dat er binnen dit kader speelruimte is voor zaken zoals jij beschrijft. Speelruimte waarbij het systeem ernstige gebukt kan gaan aan corruptie en waarvan ook misbruik is gemaakt. Ik denk dat Professor Antony C. Sutton en Carroll Quigley met hun onderzoeken puik werk hebben afgeleverd om tot dergelijke conclusies te komen.

    Waar Antony Sutton de gang van zaken van de gevestigde orde, de elite, onder andere naspeurde middels officiële documenten van universiteiten en de nationale archieven in Washington DC, wist Carroll Quigley bij hoge uitzondering toegang te krijgen tot de hoogste kringen van het ‘Britse Royal Institute of International Affairs’ in London, en zijn Amerikaanse dochter, ‘the Council on Foreign Relations’ in New York.

    Beidden onderzochten de elite op hun besloten en of geheime karakter. Deze geheimzinnigheid voedde de belangstelling van velen die meende dat er sprake moest zijn van een samenzwering. Zowel Sutton als Quigley verdiepte zich beidde in ronde tafelgroeperingen en geheime genootschappen waarbij ook de tempeliers ten sprake kwamen. Immers verdienden zij een fortuin als eerste bankiers van de westerse wereld en dragen een aantal vermogende commerciële bankiershuizen maçonnieke symbolen met zich mee, logo’s die ogenschijnlijk voortkomen uit de speculatieve vrijmetselarij van de Schotse Ritus.

    Daarnaast komt de Beierse Illuminati van Adam Weishaupt ten sprake, de familie Rothschild, Rockefeller, Harriman, John Ruskin en Cecil Rhodes, de zogenoemde Milner group, en het geheime genootschap van Skull and Bones aan de universiteit van Yale. En vele instituten en denktanks die door deze elitaire groeperingen zijn opgericht waarvan de belangrijkste een besloten karakter hebben waaronder de Council on Foreign Relations, de Trilaterale Commissie, en de Bilderberg.

    Carroll Quigley beschreef zijn onderzoeksresultaten in een boek die in 1966 werd uitgebracht genaamd, Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time. Een interessant werk en vooralsnog hou ik het bij een paar quotes;

    http://www.azquotes.com/quote/675778

    http://www.azquotes.com/quote/722762

    http://www.azquotes.com/quote/679707

    http://www.azquotes.com/quote/679706

    8 likes
   • Dit is totaal onwaar , BS .

    1 likes
   • En toch vormen zij een geheel.
    Er zijn kaarten, er zijn spelers, en er is een ruimte met een tafel. De kaarten, de tafel en de ruimte weten niet van elkaars bestaan af. De spelers denken dat zij individueel handelen en het spel kunnen bepalen.
    Maar het spel bestaat zolang het gespeeld wordt. Het leidt daarbinnen een eigen leven en gaat haar gang binnen haar eigen regels. Hoe chaotisch het soms ook doet voorkomen. Dat laat de spelers ook in de waan dat zij zelf degenen zijn die spelen.

    0 likes
  • Deep state is de schaduwregering en de westerse Loges , bestaat uit een kleine groepering mensen die de macht over de gehele wereld hebben, CIA CFE WALLSTREET V ATICAN / Jesuiten etc …beheersen de hele geldstroom in de wereld ,en domineren ook het Oosten al lijkt dat in eerste instantie niet zo . Zij zijn de werkgevrs n en het Oosten is de werknemer ,Zij creeren de technologie en het Oosten neemt af . en wordt tot slaaf , meester /slaaf verhouding want de natuur van het Oosten is eigenlijk spiritueel . Hun doel is een Middenrijk (spiritueel , verlicht en menswaardig bestaan ) te verhinderen te kunnen ontstaan en de greep te behouden over de hele wereld NWO en dit via conditionering en erbarmelijke omstandigheden, creeren van oorlog etc …Ook Zij bepalen wie en wat aan de macht is in het Oosten , de polietiek leiders etc ? al lijkt het niet zo in eerste instantie . Dit is de keiharde realiteit . en zo zijn WO I en WO II ontstaan , en nugaat ook op naar WO III .

   3 likes
   • Hahaha, het spirituele en menswaardige (Midden-) Oosten.
    Met vrouwen in Burka´s, steniging, handen afhakken etcetera.

    2 likes
    • Het gaat hier niet omù het Midden-Oosten wat jij ervan maakt .!!
     Het gaat wel over een Middenrijk tussen het Westen en het Oosten ! Dat was een rijk van Midden Europa dat eens floreerde in de streek van Zuid-Duitsland alwaar de echte Illuminati ,een groepje spirituele begaafdenen wijzen rond de kring van Goethe, Herder enz een Midden-Europee Rijk dzt verlicht wzs wilden stichten ipv het Heilige Rooms Katholieke Rijk van het Vaticaan !!

     0 likes
 2. Als doorsnee lezer van dit soort sites al een stuk wijzer is geworden de laatste jaren dan zal sowieso Trump echt wel geweten hebben hoe het zat/zit ,sterker nog hij zit er misschien zelf wel diep in ,vrijwillig welteverstaan..
  Geloof het nou maar die is ook niet zuiver op de graat.

  6 likes
 3. Alle wegen leiden naar Rome.

  10 likes
 4. Dit is niet meer waar…
  Na Syrië dacht ik dat Trump zich had ingegeven met de NWO; ook vanwege de mainstream media die zo hard om switchte, maar hij is langzamerhand weer terug geklommen naar waar hij oorspronkelijk vandaan kwam, en dit blijkt uit hoe de media wederom met hem om gaat. Hij heeft de troon beklommen en het eindspel gaat binnenkort beginnen. Trump heeft misschien dan gekozen om de Liberty Movement en Constitutionalisme op de tweede rang te zetten en America First-Rechts Nationalisme volledige voorrang te geven (en dit zal niet al te best uitpakken voor de rest van de wereld “Trust me.”); de Satanische Diepe Staat en de CIA die America al zo lang in de tang heeft word stukje bij beetje ontbonden. Je ziet dit aan de keuzes die Trump maakt voor zijn cabinet. In de loop van de komende tijd zal hij blijven door wieden in de Swamp, en ondanks dat dit uitputtend is voor hem en een eindeloze taak lijkt te zijn zal het wel degelijk grote resultaten opleveren.

  10 likes
 5. Ik wil even wat kwijt over vrije wil.
  ik denk dat dit niet bestaat, en daarom heeft Trump dit ook niet .

  Wat wij nu als vrije wil zien is niet meer dan een geconditioneerde geest.
  Als wij echt een vrije wil hadden dan zouden we allemaal gelukkig zijn.

  Wij hebben geen enkele controle over de gedachten die wij hebben.
  probeer maar eens 5 minuten zonder gedachten te zijn.
  dat lukt je niet, en het lukt je ook niet om andere gedachten te hebben, dan die je elke dag al hebt.

  Het gedachten goed wat Trump hanteert is een hele middelmatige , zoals je die heel veel tegen komt in de zakenwereld.
  en een geconditioneerde geest is nu eenmaal heel gemakkelijk aan te sturen.

  Ook al ziet je met je neus in het alternatieve nieuws,en ben je wakker.
  Je hebt geen vrije keus, Ook met deze mind set ben je niet vrij en ook deze mindset kan je niet stil zetten.
  Rebelleren tegen de buitenwereld heeft geen zin.

  Je moet innerlijk vrij worden.

  Enkel iemand die vrij is van zijn ego heeft een vrije wil

  6 likes
  • Eigelijk ben ik het met je eens en met je oneens.
   In deze wereld, zonder meditatie en zonder de rust injezelf te zoeken, hebben we geen vrije wil.
   Maar zoek de natuur op, mediteer in rust en ga uit je wifi enzo, en je zal ruimte vinden om een keuze te maken.
   Het is eerder dat we een soort geconditioneerde aapjes zijn, maar we hebben de keuze om eruit te stappen….

   6 likes
  • lees…Nissargadata……..
   Ik ben……..

   namaste

   0 likes
 6. Je moet wel heel naief zijn om te denken dat ze iedere 4jaar een door het klootjesvolk gekozen president de macht te geven . Zo kun je nooit de lange termijn bewaken.

  5 likes
 7. Een doorsnee mens is slaaf van het geld………daarom zijn mensen die met geld besmet zijn het allerarmste en onzekere wat je maar kunt bedenken.
  Weinig toekomst voor de geldslaven………….diegenen die kans maken voor de verre toekomst zijn bepaalde natuurvolken die niet met het geld besmet zijn.

  1 likes
 8. Potverdikke, Trump was juist de heiland volgens vele alternatieve media, omdat hij wel eens even de “swamp ging drainen”… juist omdat hij een vrije kandidaat was.

  Wat blijkt: nu hij niet doet wat de alternative media had verwacht is hij spontaan in de macht gekomen van de diepe staat…

  Zou het ook wellicht kunnen dat hij niet de heiland was waarop gehoopt werd, maar gewoon een andere domme l*l die een baan wilde hebben?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...