Homepagina » Buitenland » Syrische ‘rebellen’ zetten beelden van dode kinderen uit Douma in scène. Een BBC-journalist plaatste zojuist deze opmerkelijke tweet
Syrische 'rebellen' zetten beelden van dode kinderen uit Douma in scène. Een BBC-journalist plaatste zojuist deze opmerkelijke tweet

Syrische ‘rebellen’ zetten beelden van dode kinderen uit Douma in scène. Een BBC-journalist plaatste zojuist deze opmerkelijke tweet

Het Syrische leger heeft ontdekt waar de beruchte Witte Helmen, jihadisten die hulpverleners claimen te zijn, hun propagandavideo’s hebben opgenomen. Dat meldt het Iraanse persbureau Fars.

De plek bevindt zich in de buurt van het plaatsje Saqba in Oost-Ghouta. Het leger vond er onder meer camera’s en productieapparatuur.

Het Russische ministerie van Defensie zei zondag dat een aantal westerse landen en ngo’s zoals de Witte Helmen proberen nepaanvallen te gebruiken om het staakt-het-vuren te ondermijnen.

False flag-aanval

De Syrische overheid heeft het gebruik van chemische wapens ontkend. De regering zegt zulke wapens niet nodig te hebben om de terroristen tegen te houden, aldus Fars.

Veel mediakanalen meldden op basis van berichten van ‘rebellen’ in Syrië dat de autoriteiten in Damascus chemische wapens hebben ingezet in de stad Douma.

De militante groepering Jaysh al-Islam claimde dat de overheid een chemische bom op Oost-Ghouta heeft gegooid.

Een maand voor het incicdent bracht het Russische ministerie van Defensie een verklaring naar buiten waarin viel te lezen dat er duidelijke aanwijzingen waren voor een false flag-aanval die werd voorbereid door de VS.

Spuugzat

“We hebben betrouwbare informatie waaruit blijkt dat de Amerikanen een aantal militante groepen hebben getraind nabij Al-Tanf om een chemische aanval te plegen,” stelde het ministerie.

Dezelfde Syrische ‘rebellen’ die claimden dat Assad chemische bommen op onschuldige burgers in Douma heeft gegooid, blijken de lichamen van dode kinderen te gebruiken om in te spelen op de emoties van de westerse bevolking.

BBC-verslaggever Riam Dalati tweette: “Ik ben activisten en rebellen die de lichamen van dode kinderen gebruiken om emotionele scènes te creëren voor westerse consumptie spuugzat.”

“Vervolgens vragen ze zich af waarom sommige serieuze journalisten twijfelen aan het officiële verhaal,” voegde hij toe.

Gedwongen

De tweet verdween vrij snel daarna.

Twitter-gebruikers speculeerden dat Dalati door de BBC was gedwongen om de tweet te verwijderen.

De journalist zei dat hij de tweet had verwijderd omdat die ‘in strijd was met het redactiebeleid’.

De tweet had betrekking op een foto van een overleden Syrische meisje dat een ‘laatste knuffel’ gaf aan een ander overleden kind.

“Ik ben nog steeds van mening dat ‘laatste knuffel’ in scène is gezet en kan dat onderbouwen als ik wil,” schreef Dalati.

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[Sputniknews, RT]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Het is voor een normaal mens (Leek) bijna niet meer te doen om uit te zoeken wie daar nou tegen wie vecht en waarom laten we maar achterwegen……. Je kunt geen journalist meer vertrouwen, eigenlijk kan je helemaal niemand meer vertrouwen in de regio….. de belangen zijn divers…… Op you tube zie je soms kaartjes met vlaggetjes….. wat opvalt dat in al die Landen wel heel veel Amerikaanse vlaggetjes staan………Dus Amerikanen zijn daar flink in de meerderheid …….. Zou Trump dit nou bedoelt hebben met we gaan Amerika weer groot maken ?? Over de Hollandse bv maar te zwijgen als reactie op de gehele ellende daar,,,, die isvan een domheid dat ik soms niet kan geloven wat een overheids dienaar uitkraamt …….. Het blijft een onzekere tijd………

  22 likes
 2. Wie of wat geeft de VS het recht zich te pas en te onpas in de wereld op te stellen als een moordende en op hol geslagen wereldpolitiebrigade? Wanneer heeft de VS het voorelkaar gekregen dat men Uncle Sam (Sam is een jiddische naam en de manipulerende nep jood?) is gaan zien als bevrijder die overal in de wereld zijn moorddadige acties mocht ondernemen ten behoeve van law and order, anders gesteld: voor de stanische werken van de Rotschilds en hun banken en het militair industrieel complex.

  Het wordt tijd dat de (zio) VS terug gaat in zijn satanische hok en dit zal pas gebeuren als de WOIII en Armageddon is beëindigd. De VS is bezet en bezeten van de nep joden die met hebzucht en geldgeilheid de wereld uiteindelijk vernietigen met oorlog en ellende tot de dood er voor iedereen op volgt.

  Alhoewel ik niet geloof dat de VS op dit moment er klaar voor is, die willen op deze wijze, denk ik, de oorlogsindustrie aanjagen. Angst verkoopt nu eenmaal goed.

  En gifgas gebruikt? Denk niet eens dat het er was, alleen al door de nodige tamtam te maken en met leugens en wat gekochte en door hen zelf opgerichte organisaties kan men al doen alsof….En heel het poltieke nazi Westen loopt braaf achter dergelijke idioten en psychopaten aan. Het gaat altijd nog om macht over de wereld en macht over geld.

  De Rothschild’s c.s. weten wel van zetten op het strategische schaakbord, alleen jammer voor ze dat de beste schakers uit Rusland komen. De Russen hebben daarbij geleerd van de revolutie en vooral dat de nep joden ooit deze wereld in hun greep zouden houden en vernietigen zoals ze dat in Rusland hebben gedaan.

  18 likes
 3. Iedereen die niet compleet hersendood is, kan niet anders concluderen dat het weer eens om een false flag gaat. Dat hebben ze al zo vaak gedaan, maar gelukkig heeft Rusland ook al een aantal van deze ‘staged events’ weten te voorkomen. De Deep State slaat weer op de oorlogstrommel en de mainstream media kan haar geluk niet op. Gaat het dan eindelijk gebeuren? Die felbegeerde Derde Wereldoorlog? Ha ha ha. Natuurlijk niet. Het past allemaal bij het grote spel. Het is één grote klucht die Trump met zijn militaire naaste staf heeft opgezet net als al die bravoure destijds tegen Kim Jong Un. Achter de schermen vond er juist overleg plaats om progressie te maken – zodat Noord Korea aan ontwapening kan werken en Noord en Zuid in de toekomst wellicht weer samengevoegd kunnen worden.
  .
  Trump weet dondersgoed dat het een false flag is, maar hij speelt het spelletje met de Deep State mee om ze op een verkeerd spoor te zetten net als met Noord Korea. Hij gaat echt niet een Derde Wereldoorlog riskeren. Hij doet het zo voorkomen om die oorlogshongerende globalisten en bankiers het bos in te sturen. Ik verwacht zelfs geen eens een aanval, want dat zou een legitieme reden zijn volgens internationale wetgeving om een impeachment procedure op te starten.
  .
  IS is zo goed als verslagen. De laatste restanten moeten nog verwijderd worden. Ook in Iran is de Deep State aanwezig. Dat moet ook gezuiverd worden van de Cabal net als de schoonmaakactie achter de schermen in Noord Korea en Saoedie Arabië waar talloze corrupte prinsen zijn opgepakt en achter slot en grendel zijn gezet. Laat u niet misleiden. Trump speelt hier een zeer geraffineerd spel en bijna iedereen tuint er in. U kunt de popcorn en cola nog even in de schappen laten liggen.
  .

  13 likes
 4. Trump heeft een paar weken geleden aan de wereld laten weten dat hij zijn troepen uit Syrië wil terugtrekken en je kon er op wachten. De actie van de Deep State. Bij toverslag kwam daar binnen notime die valse vlag. De Deep State wil daar uiteraard niet weg. Poetin heeft al talloze malen gewaarschuwd dat dit eraan zat te komen en weer had Vladimir gelijk. Het meest trieste is , is het gegeven dat onze overheid slaafs de Deep State volgt. Door en door corrupt. De Witte Helmen zijn een duistere frontorganisatie. Ze etaleren zich als hulpinstantie maar zijn niks meer dan een instrument voor de sinistere agenda van de criminele geheime diensten (MI6, Mossad, CIA). Er werken natuurlijk ook goede mensen binnen die geheime diensten maar er zitten ook veel rotte appels tussen.
  .
  Men moet begrijpen dat de Deep State of Cabal in een hoek is gedrukt. Er zijn in het land van Uncle Sam inmiddels meer dan 25 duizend verzegelde arrestatiebevelen. Al diegene die zich hebben schuldig gemaakt aan corruptie, mensenhandel, pedofilie etc kunnen worden opgepakt. Er is als ik me niet vergis is in januari een executive order uitgebracht die alle bezittingen van de schuldigen kan bevriezen. Er zal dit jaar een grote schoonmaak plaats gaan vinden met dus massale arrestatiebevelen. Uiteraard vergt het tijd om een goed dossier op te bouwen en alle misdaden grondig te archiveren, maar het komt eraan. De Clintons komen zeker aan de beurt. Niet voor niks nemen mensen massaal ontslag, zien af van een tweede termijn of zien uit naar ene optrekje in Nieuw Zeeland of treden af als CEO. Veel van deze hooggeplaatsten maken zich schuldig aan de meest gruwelijke dingen zoals pedofilie en ritueel satanisch misbruik. het net sluit zich voor deze monsters. Die false flag is een verkrampte poging die als afleiding moet dienen zodat de focus niet op hen ligt.

  12 likes
 5. De ‘Witte helmen’ vallen toch onder John McCain?

  4 likes
 6. patatjes ja ..
  maar dan niet die van mc cain, wel die van bram ladage die de heerlijkste PATAT heeft !

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...