Mens en Dier

Zo denkt minister Wiebes over ondernemers in nood: ‘Ongelofelijk onacceptabele uiting’

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondernemersorganisaties krijgen steeds meer telefoontjes van ondernemers die om hulp vragen. De verlenging van de lockdown lijkt voor veel bedrijven de spreekwoordelijke druppel. “Wij worden platgebeld,” zei Paul te Grotenhuis van brancheorganisatie InRetail. “Overal is hetzelfde geluid: help ons, ik ben radeloos en ik slaap niet meer.”

Nu de lockdown verlengd wordt, zien veel ondernemers geen perspectief meer. Op de minister van Economische Zaken hoeven zij niet te rekenen. Jaïr Ferwerda zei op het Binnenhof tegen Eric Wiebes dat ondernemers weer een beetje perspectief willen. De zichtbaar geïrriteerde minister, die elke maand netjes zijn riante ministersalaris gestort krijgt, reageerde: “O, wat willen we ontzettend graag perspectief hebben. Vreselijk.”

De arrogantie van VVD-regent Wiebes is echt stuitend

Er wordt heftig gereageerd op de neerbuigende houding van de VVD-minister. “Wat een ongelofelijk onacceptabele uiting van een volksvertegenwoordiger die zijn sector niet serieus neemt,” schrijft barbecuegoeroe Jord Althuizen.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs voegt toe: “De arrogantie van VVD-regent Wiebes is echt stuitend. ‘Ooh wat willen we toch graag perspectief hebben’, zegt hij op denigrerende toon, over ondernemers die alles waar ze hard voor gewerkt hebben in rook zien opgaan. Dit is dan de minister van Economische Zaken. Walgelijk!”

“Het is een vrij uniek talent van deze VVD-bestuurder om elke keer wanneer hij weer een nieuwe bestuurlijke post toegeschoven krijgt, de groep waar hij verantwoordelijk voor is tegen de schenen te schoppen,” zegt Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP). “Nu ondernemers. Eerder Groningers. Of ouders in de toeslagenaffaire.”

“Stem vooral VVD, misschien krijgt Wiebes dan de volgende periode wel weer een ander ministerie,” vervolgt het Kamerlid.

4.9 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 jaar geleden

En de media maar roepen dat de VVD zo hoog in de peilingen staat, zonder hulp van een stemcomputer gaan ze het echt niet redden deze keer ,want ik ken persoonlijk geen mens die nog vertrouwen heeft in deze partij .

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

de keuze moet weer terug bij het volk gelegd worden. we kunnen zelf kiezen of we naar een winkel, horeca, festival of wat dan ook willen zonder dat er een overheid is die zegt of dat wel of niet mag.

fransje
fransje
1 jaar geleden

De ondernemers zijn te braaf gewoon open gooien er zijn veel burgers die jullie daar in steunen

Lies
Lies
1 jaar geleden

Het enige perspectief is alle ondernemers in Nederland datum afspreken en alle zaken open gooien, dan toch liever strijdend ten onder dan zich laten onderdrukken door deze regering. Want iedereen snapt nu wel dat we niet meer uit deze Neppandemie en lockdown komen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x