Homepagina » Mens en Dier » Zo denkt minister Wiebes over ondernemers in nood: ‘Ongelofelijk onacceptabele uiting’
wiebes
Foto: EU2016 NL CC BY 2.0

Zo denkt minister Wiebes over ondernemers in nood: ‘Ongelofelijk onacceptabele uiting’

Ondernemersorganisaties krijgen steeds meer telefoontjes van ondernemers die om hulp vragen. De verlenging van de lockdown lijkt voor veel bedrijven de spreekwoordelijke druppel. “Wij worden platgebeld,” zei Paul te Grotenhuis van brancheorganisatie InRetail. “Overal is hetzelfde geluid: help ons, ik ben radeloos en ik slaap niet meer.”

Nu de lockdown verlengd wordt, zien veel ondernemers geen perspectief meer. Op de minister van Economische Zaken hoeven zij niet te rekenen. Jaïr Ferwerda zei op het Binnenhof tegen Eric Wiebes dat ondernemers weer een beetje perspectief willen. De zichtbaar geïrriteerde minister, die elke maand netjes zijn riante ministersalaris gestort krijgt, reageerde: “O, wat willen we ontzettend graag perspectief hebben. Vreselijk.”

De arrogantie van VVD-regent Wiebes is echt stuitend

Er wordt heftig gereageerd op de neerbuigende houding van de VVD-minister. “Wat een ongelofelijk onacceptabele uiting van een volksvertegenwoordiger die zijn sector niet serieus neemt,” schrijft barbecuegoeroe Jord Althuizen.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs voegt toe: “De arrogantie van VVD-regent Wiebes is echt stuitend. ‘Ooh wat willen we toch graag perspectief hebben’, zegt hij op denigrerende toon, over ondernemers die alles waar ze hard voor gewerkt hebben in rook zien opgaan. Dit is dan de minister van Economische Zaken. Walgelijk!”

“Het is een vrij uniek talent van deze VVD-bestuurder om elke keer wanneer hij weer een nieuwe bestuurlijke post toegeschoven krijgt, de groep waar hij verantwoordelijk voor is tegen de schenen te schoppen,” zegt Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP). “Nu ondernemers. Eerder Groningers. Of ouders in de toeslagenaffaire.”

“Stem vooral VVD, misschien krijgt Wiebes dan de volgende periode wel weer een ander ministerie,” vervolgt het Kamerlid.

4.9 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
10 maanden geleden

En de media maar roepen dat de VVD zo hoog in de peilingen staat, zonder hulp van een stemcomputer gaan ze het echt niet redden deze keer ,want ik ken persoonlijk geen mens die nog vertrouwen heeft in deze partij .

Ertje
Ertje
10 maanden geleden

de keuze moet weer terug bij het volk gelegd worden. we kunnen zelf kiezen of we naar een winkel, horeca, festival of wat dan ook willen zonder dat er een overheid is die zegt of dat wel of niet mag.

fransje
fransje
10 maanden geleden

De ondernemers zijn te braaf gewoon open gooien er zijn veel burgers die jullie daar in steunen

Lies
Lies
10 maanden geleden

Het enige perspectief is alle ondernemers in Nederland datum afspreken en alle zaken open gooien, dan toch liever strijdend ten onder dan zich laten onderdrukken door deze regering. Want iedereen snapt nu wel dat we niet meer uit deze Neppandemie en lockdown komen.

x

Check Also

hayley

Hayley (26) werd 14 dagen opgesloten in een coronakamp: ‘Het is onmenselijk wat ze doen’

Hayley Hodgson (26) verhuisde van Melbourne naar ...

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

119
0
We lezen graag je reactie!x