Homepagina » Gezondheid » Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”
Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: "Onze kinderen eten nu een stuk veiliger"

Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”

Taiwanese scholen mogen geen genetisch gemodificeerd voedsel meer aan leerlingen serveren. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat het verbod vanaf het volgende semester van kracht is.

De overheid verbiedt het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten en bewerkt voedsel met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) voor schoollunches. Het verbod geldt voor basisscholen, middelbare scholen en hogere scholen, aldus een medewerker van het ministerie.

Door het verbod zullen de prijzen voor schoolmaaltijden waarschijnlijk stijgen, maar de overheid is van plan de prijsstijging te compenseren met subsidies. Eén keer per jaar wordt 30 procent van alle schoolmaaltijden gecontroleerd.

Verplicht labelen

Daarnaast verplicht het Taiwanese ministerie van Volksgezondheid alle restaurants om ggo’s vanaf eind dit jaar te labelen. Beleidsmaker Lin Shu-fen zei dat uit buitenlandse studies is gebleken dat de consumptie van genetisch gemodificeerde voeding gelinkt is aan allergieën, autisme en zeldzame ziektes.

“Soja is een belangrijk bestanddeel van veel schoolmaaltijden,” zei Lin. “Genetisch gemodificeerde soja blijkt sporen van giftige pesticiden te bevatten. Onze kinderen eten nu een stuk veiliger. Dit is bovendien een teken dat onze samenleving bewuster omgaat met voedselveiligheid.”

[The China Post]


Vond je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Beleidsmaker Lin Shu-fen zei dat uit buitenlandse studies is gebleken dat de consumptie van genetisch gemodificeerde voeding gelinkt is aan allergieën, autisme en zeldzame ziektes.

  Hadden wij maar van zulke beleidsmakers, helder van geest en bereid het beestje gewoon bij de naam te noemen in het belang van de volksgezondheid. Daar kan onze minister Schippers nog een puntje aan zuigen met haar gigantische wanbeleid ten koste van onze gezondheid en bergen zuur verdiend geld.
  Waarom sturen wij die minkukel eigenlijk niet gewoon de laan uit net als die andere miskleunen van de VVD ? Nou ja…… eigenlijk zou dat niet zo veel uitmaken, de plek zou spoedig overgenomen worden door een andere lakei van de farmacie. Alles en iedereen moet daar weg in de regering, te beginnen met het Koningshuis.

  10 likes
  • Wie weet komt de mensheid ooit zover dat ze beseft, dat ze geen leiding nodig heeft…… zeker niet van die opblazen blaaskaken van gezag/politiek……

   1 likes
 2. Jullie ook gefeliciteerd!

  1 likes
  • God weet heveel wij al van die rotzooi heben gegeten,en gelof me dat men niets vorniets die eigen merken er door wollen druken in de supermarkten,dan kan men doen wat men wil,dus veel gemanupuleerde voeding er in.
   Geloof me eigen merk is ROTZOOI,en als je slim(wijs)bent dan blijf je in die grote tenten weg,daar komt bijna alle KA.KER vandaan 95%van wat er bij de grote jonges ligt kent onsOmaatje niet,en wat ons Omaatje niet kent moet je niet eten PUNT 🙂 🙂 🙂

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rauwe melk

Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...