Gezondheid

Taiwanese scholen mogen geen genetisch aangepast voedsel meer aanbieden: “Onze kinderen eten nu een stuk veiliger”

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Taiwanese scholen mogen geen genetisch gemodificeerd voedsel meer aan leerlingen serveren. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat het verbod vanaf het volgende semester van kracht is.

De overheid verbiedt het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten en bewerkt voedsel met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) voor schoollunches. Het verbod geldt voor basisscholen, middelbare scholen en hogere scholen, aldus een medewerker van het ministerie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Door het verbod zullen de prijzen voor schoolmaaltijden waarschijnlijk stijgen, maar de overheid is van plan de prijsstijging te compenseren met subsidies. Eén keer per jaar wordt 30 procent van alle schoolmaaltijden gecontroleerd.

Verplicht labelen

Daarnaast verplicht het Taiwanese ministerie van Volksgezondheid alle restaurants om ggo’s vanaf eind dit jaar te labelen. Beleidsmaker Lin Shu-fen zei dat uit buitenlandse studies is gebleken dat de consumptie van genetisch gemodificeerde voeding gelinkt is aan allergieën, autisme en zeldzame ziektes.

“Soja is een belangrijk bestanddeel van veel schoolmaaltijden,” zei Lin. “Genetisch gemodificeerde soja blijkt sporen van giftige pesticiden te bevatten. Onze kinderen eten nu een stuk veiliger. Dit is bovendien een teken dat onze samenleving bewuster omgaat met voedselveiligheid.”

[The China Post]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Jullie ook gefeliciteerd!

exegese
exegese
8 jaren geleden

Beleidsmaker Lin Shu-fen zei dat uit buitenlandse studies is gebleken dat de consumptie van genetisch gemodificeerde voeding gelinkt is aan allergieën, autisme en zeldzame ziektes.

Hadden wij maar van zulke beleidsmakers, helder van geest en bereid het beestje gewoon bij de naam te noemen in het belang van de volksgezondheid. Daar kan onze minister Schippers nog een puntje aan zuigen met haar gigantische wanbeleid ten koste van onze gezondheid en bergen zuur verdiend geld.
Waarom sturen wij die minkukel eigenlijk niet gewoon de laan uit net als die andere miskleunen van de VVD ? Nou ja…… eigenlijk zou dat niet zo veel uitmaken, de plek zou spoedig overgenomen worden door een andere lakei van de farmacie. Alles en iedereen moet daar weg in de regering, te beginnen met het Koningshuis.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x