Homepagina » Buitenland » Goudkoorts: Vrijgegeven e-mails Hillary Clinton onthullen echte reden achter militair ingrijpen in Libië
Goudkoorts: Vrijgegeven e-mails Hillary Clinton onthullen echte reden achter militair ingrijpen in Libië

Goudkoorts: Vrijgegeven e-mails Hillary Clinton onthullen echte reden achter militair ingrijpen in Libië

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijna 2900 pagina’s met e-mails van Hillary Clinton vrijgegeven. De e-mails onthullen de echte reden achter de militaire interventie die bedoeld was om de Libische leider Moammar Gaddafi af te zetten.

Vrijdagochtend gaf het ministerie 1262 e-mails vrij die waren verstuurd vanaf het privé-account van Clinton. Zij gebruikte dit account toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. Op oudjaarsdag werden ook al 3105 e-mails naar buiten gebracht.

Clinton stuurde geen digitale kopie op van de e-mails, maar koos ervoor om ze stuk voor stuk uit te printen en ze in dozen af te leveren bij het ministerie. De e-mails die op 31 december zijn geopenbaard bevatten 275 documenten die het ministerie inmiddels heeft aangemerkt als ‘geheim’.

Onbeperkte voorraad hulpbronnen

Eén van de e-mails bevat een vertrouwelijke memo van Sydney Blumenthal die op 2 april 2011 is verstuurd. In de memo schrijft hij dat de Libische leider Moammar Gaddafi ‘beschikt over een nagenoeg onbeperkte voorraad hulpbronnen’.

Op 2 april 2011 zeiden bronnen rond Saif Gaddafi dat het regime beschikte over 143 ton goud en ongeveer net zoveel zilver, aldus Blumenthal. De bronnen stelden dat die hoeveelheid goud en zilver meer dan zeven miljard dollar waard was. De goudvoorraad ‘woog mee in de beslissing van de Franse president Sarkozy om mee te doen met de aanval op Libië’.

Libische gouden dinar

“Dit goud was bestemd voor de invoering van een pan-Afrikaanse munteenheid gebaseerd op de Libische gouden dinar. Dit plan was ontwikkeld om Franstalig Afrika een alternatief te bieden voor de Franse frank,” aldus de memo.

Er waren een aantal motiverende factoren die de Franse president deden besluiten om de door Amerika geleide militaire interventie te steunen, schrijft Blumenthal. Frankrijk wilde onder meer een groter deel van de Libische olieproductie in handen krijgen en zijn invloedssfeer in Noord-Afrika uitbreiden. Gaddafi vormde een bedreiging voor die plannen.

Hillary Clinton lag overigens helemaal in een deuk toen bekend werd dat Gaddafi was gedood.

[State.govSputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ad Dral
Ad Dral
5 jaren geleden

Hallo,
Gaddafi was niet echt verkeerd. Zijn vermogen was aanzienlijk. Gaddafi is niet omgekomen door oorlogshandelingen maar ordinair door het Westen vermoord om gemakkelijk zijn rijkdommen te roven en naar olie te prikken. Denk nou maar niet dat Hilary ALLE mails ingeleverd heeft en dat de overheid ALLE mails naar buiten gebracht heet. Echt niet. Groeten, Ad.

Linda
Linda
Reactie op  Ad Dral
5 jaren geleden

Op deze website kun je de E-mails van Hilary doorzoeken http://graphics.wsj.com/hillary-clinton-email-documents/

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Daarom: Trump for president!

helder
helder
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

vergeet dat maar

peter
peter
5 jaren geleden

Een eigen munt, een plek onder de grond…

Maar geen vers kopje thee voor Moammar. Ook zeker geen muntthee, een eigen munt wordt niet geduld!

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ik kan niet wachten tot haar Karma critical mass behaald!

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
5 jaren geleden

Haar Sint Maarten komt ook nog wel.

As de kinder Sintermertes Veugelke zinge, make de verkes eur testament

Van
Van
5 jaren geleden

Dat mens is ziek..

Rini
Rini
Reactie op  Van
5 jaren geleden

Nee niet ziek maar bezeten door de Duivel,of eerder gezegt de rechterhand van de Duivel,die ze ZWAAR aanbid

B.Bbakker- Bolletje
B.Bbakker- Bolletje
5 jaren geleden

Wees maar zeker dat Gaddafi een beter minnaar was dan jouw Bill, Hillary!
Een normale gezonde vrouw spreekt zo niet, maar je bent dan ook echt een onsexy feeks op zoek naar macht MACHT, een Schreibtisch Täter, een puppet, je bent geen knip voor de neus waard Hillary, net zo min als je egootje.

exegese
exegese
5 jaren geleden

What was her name again ? Hillary or Killary.

Eigenlijk raar dat zo’n mens nog gewoon vrij rond mag lopen en ook nog kan trachten haar macht en invloed uit te breiden in een land wat democratie predikt en dit ook nog zo mogelijk met geweld afdwingt in de rest van de wereld, puur en alleen om er beter van te worden ten koste van anderen.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Najef
Najef
5 jaren geleden

Alle landen die het westen bombarderen hebben iets te maken met het feit dat de centrale bank controle dreigde te verliezen. Sadam en Kadafi zijn geexecuteerd als voorbeeld aan andere landen.
Dat Sadam en Kadafi zulke monsters waren is propaganda om de burgers mee te krijgen voor een Oorlog, daar zijn wij gevoelig voor en geloven alles wat ons Overheid\Media ons voorliegt.
Dit zal ook zo doorgaan omdat wij niets tegen onze politici doen. Wij stemmen keer op keer op dezelfde leugenaars en moordenaars. Iemand had het over karma, als karma echt bestaat dat zullen wij de stemmers het ergste van krijgen omdat wij dit willens en wetens laten gebeuren.

Raymond
Raymond
Reactie op  Najef
5 jaren geleden

Dat scheelt, ik stem al jaren niet meer, ik geef mijn verantwoordelijkheid als individu niet bewust stemmende weg, zodat de politiek in mijn naam oorlog mag voeren……..

an argie
an argie
Reactie op  Raymond
5 jaren geleden

De oplossing….
NIET STEMMEN!!!

Dan geef je je toestemming! (Consent)

Wanneer NIEMAND gaat stemmen kan er geen regering worden gevormd.
Kijk naar het IJslandse model. Het wordt hoog tijd om dat ook weer in Nederland in te voeren, met dat en de Bataafse Republiek als uitgangspunt.

Raymon
Raymon
Reactie op  an argie
5 jaren geleden

Het wordt tijd dat mensen boeken als “het meest gevaarlijk bijgeloof” van Larken Rose gaan lezen, maar ook vooral begrijpen….. en psychopathische boeken als “mind controle” van Quasimodo, en beseffen dat ze dat niet willen….
Als voldoende mensen moraal in hun donder krijgen, en besef van simpele natuurwetten, dan is er misschien hoop…..
Het boek het meest gevaarlijke bijgeloof, schrijft ook van het niet meer betalen van belasting, echter dat moet natuurlijk niet individueel gebeuren, oftewel slim (proberen) te zijn…….

x

Check Also

fran

Frankrijk onderzoekt gevallen van ontstoken hartspier na coronavaccin Pfizer

In Frankrijk zijn vijf gevallen van myocarditis ...

generaals

Meerderheid eens met generaals: Frankrijk stevent af op ‘burgeroorlog’

Uit een nieuwe peiling blijkt dat een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x