Buitenland

Monsterverdrag TTIP blokkeert Europees verbod op hormoonverstorende stoffen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De onderhandelingen over het TTIP-verdrag blokkeren een Europees verbod op hormoonverstorende stoffen. Een machtige lobby weet nieuwe wetgeving tegen deze schadelijke stoffen keer op keer te vertragen. Het lijkt erop dat Europa voor de onderhandelingsfase over TTIP al moet zwichten onder Amerikaanse druk en de oorlog tegen hormoonverstorende stoffen aan het verliezen is.

Deze stoffen zitten onder meer in pesticiden, weekmakers en vlamvertragers. Ze zijn gelinkt aan vruchtbaarheidsproblemen, borstkanker, zaadbalkanker, obesitas en een laag IQ. De Europese Commissie werkt al zes jaar aan strengere regelgeving voor het gebruik van deze hormoonontregelaars.

Blitzkrieg

Eind mei publiceerde de Britse krant The Guardian een opruiend artikel over hoe Amerikaanse onderhandelaars in 2013 nieuwe regelgeving over hormoonverstoorders wisten uit te stellen. Documenten laten zien dat ze dit ook deden om de voortgang van het TTIP-verdrag te vergemakkelijken.

In juni 2013 lag er een wetsvoorstel om 31 soorten pesticiden die hormoonverstoorders bevatten aan banden te leggen, maar het voorstel werd al snel van tafel geveegd uit angst voor de agressieve Amerikaanse lobby.

De Franse onderzoeksjournalist Stéphane Horel sprak van een ‘Blitzkrieg’. Volgens haar zijn de Europese beleidsmakers bang gemaakt door de lobbyisten van Dupont, Bayer en Monsanto. Ze waarschuwden dat een verbod op hormoonverstoorders een grote impact zou hebben op het TTIP-verdrag tussen Europa en Amerika. Ook opperden ze dat ze door het verbod fabrieken zouden moeten sluiten.

Ernstige ontwikkeling

Het verbaast Horel dat de commissieleden zich zo hebben laten inpalmen door de industrie. “Ze worden voor de gek gehouden met wetenschappelijk materiaal dat niet wetenschappelijk is. Het is lobbymateriaal,” zei ze.

Europarlementariër Bas Eickhout vindt het ‘ongelofelijk’ hoeveel invloed TTIP nu al heeft op de beleidsmakers in Brussel. In het radioprogramma De Ochtend sprak hij van een ernstige ontwikkeling. Elk jaar uitstel van het verbod op de hormoonverstoorders betekent miljoenen euro’s extra winst voor de industrie.

[NPO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nexus
nexus
7 jaren geleden

je kan lezen dat ze bang zijn voor Amerikaanse lobby
ze zijn blijkbaar hun eigen intentietijd verloren en kunnen ze zelf niet meer beslissen wat goed is en wat niet .
als ze zeggen daar in Amerika spring van het dak af doen ze het nog braaf ook
wand alles wat van daar komt is heilig dus moet er geluisterd worden
wat zielig

JPvandenBerg
JPvandenBerg
7 jaren geleden

Wanneer zal het volk zich verenigen en opstaan?

ton
ton
7 jaren geleden

is er een lijst te verkrijgen waarin deze pesticiden vermeld staan als hormoonverstoorders, dit is interessant om je als gewone sterveling te wapenen zo goed als kan tegen deze ellende en de evt producten waarin dit voorkomt of is gebruikt te mijden.
in ieders geval dat je het zelf nog een beetje in de hand hebt

Coeus
Coeus
7 jaren geleden

De Verenigde Staten hebben al heel lang een schrikbeeld: een vredig, verenigd Eurazie: een economisch blok van IJsland tot Taiwan. Ze gruwelen bij de gedachte dat Europa, Rusland en China de handen ineens zouden slaan. Dan is het gedaan met het Grote Amerikaanse Rijk, waar we nu de facto onderdeel van zijn. Dat zit er achter het huidige anti-Rusland beleid en ook achter dat misdadige TTIP. We kunnen alleen maar hopen dat Duitsland doorgaat met zich te distantieren van de VS en weer normale banden met Rusland aanknoopt en dat wij qua militair- en buitenlandbeleid meegaan met de Duitsers, en weg van de Engelsen en Amerikanen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x