Buitenland

‘Echt, Poetin is slimmer dan het hele Nederlandse kabinet bij elkaar’

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Sinds de inval in Oekraïne zwemt Rusland in het geld. Dat zei journalist François Lenglet in het Franse radioprogramma RTL Matin. Eind juli had Poetin voor 97 miljard euro aan energie-export binnengehaald, meldde de Wall Street Journal. Dat is inmiddels 158 miljard euro.

Rusland verdient 40 procent meer aan energie-export dan voor de oorlog. Het land verkoopt 7,4 miljoen vaten olie per dag, slechts 600.000 minder dan voor de oorlog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Je zegt dus dat Rusland nog nooit zoveel geld heeft verdiend aan olie- en gasexport, ondanks de sancties?” vroeg presentator Yves Calvi.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Allemaal voor niets

Niet ‘ondanks’ de sancties, maar ‘vanwege’ de sancties, ‘dankzij’ de sancties, lichtte Lenglet toe. De prijzen zijn sterk gestegen door speculatie. Iets minder volume bij veel hogere prijzen betekent veel meer geld.

Ondertussen halen wij de broekriem aan, riskeren we dat er tekorten ontstaan en rantsoeneren we. “Dat is dus allemaal voor niets?” vroeg Calvi.

3700 euro per seconde

Lenglet antwoordde dat de sancties de kas van Poetin enorm spekken. De sancties schaden landen die zaken doen met Rusland meer dan Rusland zelf.

Volgens het Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) hebben Europese landen Poetin sinds 24 februari meer dan 86 miljard euro betaald. Dat is 3700 euro per seconde, aldus Lenglet. “In de tijd dat ik aan het woord ben geweest, is er dus al meer dan 300.000 euro van Europa naar Rusland gegaan.”

Neuroloog Jan Bonte reageert: “Echt, Poetin is slimmer dan het hele Nederlandse kabinet bij elkaar.”

4.8 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C.J van der Nagel.
C.J van der Nagel.
1 jaar geleden

Maar daar heb je niet veel voor nodig ……om slimmer als ons kabinet te zijn…vertel een logische maatregel of wet waar u achter staat…. 15 jr 0 nada NIX. gebakken lucht maar het geld foetsie.

Ron
Ron
1 jaar geleden

De Nederlandse regering zijn een stelletje ezels. Je kent het spreekwoord…….en dat doet de regering.

NooT
NooT
1 jaar geleden

Slimmer dan het hele NL kabinet bij elkaar? Dat is maar net wat het kabinet beoogt… De huidige en komende chaos is juist de bedoeling!

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Ik had nooit kunnen bedenken dat Rusland zou stoppen met gasleveranties en wat dan doet voor Europa 🙂 Goh, wat vreselijk toch.
/endsarc

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x