Mens en Dier

Komen we ooit nog van Hugo de Jonge af?

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid was dinsdag te gast bij Op1 om terug te blikken op het afgelopen jaar en de huidige stand van zaken te bespreken. Hij zei dat mensen ongelofelijk klaar zijn met de maatregelen. De Jonge voegde toe dat het in deze situatie belangrijk is om behoedzame stappen te zetten en dat het ook af en toe nodig zal zijn om een stap terug te doen.

Wel zei hij te denken dat Nederland een hele mooie zomer tegemoet gaat. “Onder alle voorbehouden die je daar natuurlijk ook bij moet maken. Er zijn heel veel onzekerheden: of er mutaties op gaan treden, of de vaccinaties ook remmen in de transmissie, dat zijn allemaal onzekerheden. Voor wat we nu weten, is een realistische inschatting dat we een redelijk normale zomer tegemoet gaan.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Volgende termijn

Het ging tijdens het gesprek ook over de dingen die zijn misgegaan. Daarover zei de minister: “Er was niks misgegaan als ik met mijn handen in mijn zakken langs de kant was blijven staan. Dat is de manier waarop je zorgt dat er niets misgaat.”

“Een crisisaanpak is gewoon mensenwerk, in een crisis werken heel veel mensen in de frontlinie. Al die mensen kunnen fouten maken. Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat er goed gaat, maar zeker ook voor alles wat er fout gaat en zelf maak ik ook fouten, I’m only human after all. Maar dat kan op zichzelf geen reden zijn waarom je wel of niet opteert voor een volgende termijn,” zei De Jonge.

We kunnen niet op De Jonge stemmen

Presentator Tijs van den Brink maakte vervolgens een belangrijk punt. Hij merkte op dat we helemaal niet op De Jonge kunnen stemmen. “De vorige keer konden we ook niet op u stemmen. U was er ineens in de formatie. En nu staat u weer niet op de lijst. Als we zouden willen dat u het niet meer doet, wat moeten we dan doen?” vroeg Van den Brink.

Nou, dat moet je zelf bedenken, daar kan ik je niet bij helpen, aldus een lachende De Jonge.

Dank voor uw stem op Hugo de Jonge.

4.8 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ertje
Ertje
3 jaren geleden

dit is echt van de zotte! Wat een democratie als je niet eens iemand weg kunt stemmen!

Nijntje
Nijntje
3 jaren geleden

De Jonge is een nuttige idioot voor de huidige machthebbers. Afwachten maar of de zittende macht voldoende kan frauderen met stemmen per post om Forum te verslaan. Ga zelf stemmen mensen als je enigszins eerlijke verkiezingen wilt.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat er goed gaat, ”
Mooi, dan gaat hij naar Scheveningen voor alle dodelijke slachtoffers (zelfmoorden, vaccindoden, uitgestelde behandelingen, etc) die er zijn gevallen door zijn absurde, willens en wetens, uitgevoerde beleid.

Sander Jansen
Sander Jansen
3 jaren geleden

Er was niks misgegaan als ik met mijn handen in mijn zakken langs de kant was blijven staan. Dat is de manier waarop je zorgt dat er niets misgaat.

Als je handen niet in je zakken waren, waar waren ze dan wel?

Ik vraag me af de rapportgesprekken ook zoveel vertraging hadden in zijn glorie tijd op de basisschool.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x