Homepagina » Wetenschap » “Teleporteren van mensen is mogelijk”
"Teleporteren van mensen is mogelijk"

“Teleporteren van mensen is mogelijk”

Wetenschappers van de TU Delft zijn er als eersten in geslaagd om informatie succesvol te teleporteren. Ze verplaatsten gegevens over een afstand van drie meter, zonder dat de informatie door de tussenliggende ruimte reisde.

“We teleporteren de staat van een deeltje,” zei professor Ronald Hanson. “Als je gelooft dat we niets meer zijn dan een verzameling atomen die op een bepaalde manier met elkaar zijn verbonden, moet het in principe mogelijk zijn om onszelf te teleporteren.”

“Het is in de praktijk bijna niet te doen, maar het is tegelijkertijd gevaarlijk om te zeggen dat het nooit zal lukken,” ging hij verder. “Ik sluit het niet uit omdat er geen natuurkundige wet is die het verbiedt. Als het al zal gebeuren, zal dat ver in de toekomst zijn.”

Het team van professor Hanson heeft voor het eerst laten zien dat het mogelijk is om informatie in subatomische deeltjes met een zekerheid van 100 procent over een afstand van drie meter te teleporteren.

De teleportatie van informatie is een belangrijke stap naar een kwantumnetwerk voor communicatie tussen toekomstige supersnelle kwantumcomputers. De informatie werd geteleporteerd door elektronen met elkaar te verstrengelen.

Volgens Albert Einstein kon verstrengeling niet bestaan; hij noemde het ‘spookachtige actie op afstand’. Wetenschappers hebben intussen herhaaldelijk aangetoond dat het fenomeen echt bestaat. Het onderzoek is verschenen is de nieuwste editie van het tijdschrift Science.

Kwantumteleportatie kan worden gebruikt voor een kwantumversie van het internet, een wereldwijd netwerk voor het versturen van kwantuminformatie. Aankomende zomer is Hanson van plan het experiment te herhalen over een afstand van 1300 meter in diverse gebouwen van de TU Delft.

Gehoopt wordt dat het experiment een antwoord geeft op Einsteins bezwaar tegen teleportatie, de mogelijkheid dat een signaal met de lichtsnelheid verstrengelde deeltjes passeert. “Ik denk dat het gaat lukken,” aldus Hanson. “Maar het is een enorme uitdaging. Er is een reden waarom het nog nooit eerder is gelukt.”

[Mail Online]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Nou dan mag Prof Ronald Hanson nog even verder z’n huiswerk gaan doen, want er zijn al genoeg mensen geteleporteerd, hetzij via techniek of kunnen dit zelf al. Hij doet net of ie alles weet. Hij moest zich eens verdiepen in wat er achter de schermen afspeelt. Daar zijn ze ruim 100 jaar verder met technologie.

  Teleportatie via techniek:
  Nikola Tesla had rond 1930-1940 al een teleportatie ‘raam’ uitgevonden. Dit is lang geheim gebleven. Totdat Andrew Basiago een boekje opendeed en vertelde dat hij als tiener meegreist had in geheime test missies mbt teleportaties (de vinding was afkomstig van Nikola Tesla die hiervoor gebruikt is). En zoek ook eens op: “Project Pegasus and Mars teleportation”.

  Verder is het naar mijn mening mogelijk om te teleporteren wanneer we in een hoger bewustzijn verkeren.
  Troy en Dynamo beheersen dit al en hebben dit ook al laten zien (kijk op youtube). En nee, het is geen camera trucage wat ze doen. Ze kunnen ook boven de grond zweven net als David Blaine. En nog veel meer dingen laten verdwijnen en te voorschijn laten komen. Dit zijn gewoon geen googeltrucs meer als jij onvoorbereid dit even op straat laat zien. En als jij wel denkt dat dit “slimme googeltrucs” zijn dan kun je ervan uitgaan dat je nog in een laag bewustzijn zit omdat je ratio jou nog voor de gek houdt. Luister dus naar je onderbuikgevoelens en dus je intiuitie. Die liegt nooit! Bovendien is je EQ velen malen sneller en intelligenter dan je IQ.

  Het probleem is dat de meeste mensen nog steeds voor 90% gebruik maken van hun IQ (linkerhersenhelft = ratio). Gevolg is dat we dus in die zogenaamde “matrix” vast blijven zitten, en in die matrix is niet alle werkelijkheid aanwezig omdat je alleen de ‘oppervlakte’ te zien krijgt. (Matrix kun je voor het gemak ook vertalen naar andere ‘dimensie’ of holografische perceptie).

  Kortom, als we meer onze rechterhersenhelft (EQ) zouden trainen dmv bijv. meditaties dan zouden we dus meer contact krijgen met dat andere veld (dimensie) waar zoveel meer mogelijk zoals bijv. teleporteren (dat veld wordt ook wel nulpuntveld genoemd). Dus dan wordt vanzelf duidelijk dat die zogenaamde “googeltrucs” gewoon gegoogel is tussen 2 “dimensies” (ofwel velden, ofwel holografische percepties).

  Tenslotte is de gehele 3 dimensionale wereld een holografische perceptie, juist omdat we die andere dimensie nu nog niet zien. Hoe meer het licht op aarde stijgt hoe meer we gaan ascenderen naar een hoger bewustzijn, hoe meer “Troys en Dynamo’s” er rondlopen die van hot naar her teleporteren. Over een aantal jaar is dit de gewoonste zaak van de wereld. Mark my words!

  Dus profs doe je huiswerk eens! Jullie zitten allemaal vast in jullie rationele denkvermogen! Ga eens mediteren!

  23 likes
  • op youtube vind je ook de filmpjes over hoe dynamo zijn “stunts” in scene zet mijn beste, het heeft helemaal niets te zien met teleportatie dus…

   8 likes
  • Dynamo is en blijft een goochelaar. Kijk eens vaker naar Goochelaar ontmaskert. Daar is b.v. te te zien hoe hij die stunt over de Thames heeft gedaan. Leg een aantal doorzichtig plastic platen op idem poten in de Thames, en wij kunnen deze stunt herhalen; Lopen over water. Zijn performances zijn altijd unpar, maar altijd gezien vanuit de camera, ongeacht wie er om zich erom bevindt heen zit die in de act meedoet. Vergis je niet ik vindt b.v. Dynamo trucks verbazend, maar vergeet een ding gewoon niet: Het zijn allemaal trucks. Als we allemaal weten hoe hij het doet, is het lang niet zo spannend. Dat bewonder ik in de man. Hij doet het anders dan de grote goochelaars, en dat is zijn kracht. Het kan een “Ja maar” in je opbrengen, maar geloof me echt; het zijn allemaal “geniale” trucks waar meer mensen aan meedoen dan je krijgt voorgeschoteld. Kijk eens naar een voorbeeld van Chris Angel: http://www.youtube.com/watch?v=zmtFGSHFcbs

   3 likes
 2. Mogen we a.u.b. de Bilderberg Groep naar verweggiestan teleporteren ? Mag het , ach mag het , toe nou, dan vraag ik echt verder niks meer. Ja …. mag het nu dan ???

  7 likes
 3. Mij kunnen ze zo teleporteren; men zegt ook dat de wereldleraar zich al regelmatig teleporteerd.
  “Beam us up, Scotty!”.

  10 likes
 4. Zou mooi zijn, ik weet wel een paar mensen die we kunnen teleporteren… 😉

  7 likes
 5. Zo jammer weer, die verwarring. Het teleporteren van informatie is nog verre van teleporteren van materiaal, laat staan levend materiaal.

  7 likes
 6. Ik win eerder -25 jaar achter elkaar- alle hoofdprijzen van alle staatsloterijen en voetbalpoolen ter wereld, dan dat men in staat zal zijn een mens totaal te teleporteren

  3 likes
 7. Ik vermoed dat er bij teleporteren geen tijd verloren gaat…Het gebeurt gelijktijdig zeg maar..
  Als dat zo is dan snap ik nu ineens hoe onze buitenaardse vrienden hier konden komen..
  Nix 1234500 jaar met de lichtsnelheid reizen maar ‘BOEM’ je bent er…Meteen ! 🙂
  Ik wil wel teleporteerder importeur worden..Ik zie een markt ..haha
  Tja, teleporteren is erg leuk als dat tot de mogelijkheden zou behoren maar wat als ‘the bad guys’ het ook kunnen/mogen? aiaiai… Denk dat we er nog niet aan toe zijn…. 🙁

  2 likes
 8. het is al jaren geleden dat ik het boek las het Philedelfia expirement waar het oorlogs schip werd
  geteleporteerd .. ..en er is ook een film van verschenen het was een waar gebeurde verhaal
  de mannen die er op zaten werden gek of overleden ,,geweldig vond ik het .dat het zo kon
  alleen erg dat er mensen aan opgeofferd werden…

  met mijn 82 jaar verbaas ik me nergens meer over ,,,,maar neem wel afstand
  van al de leugens die de wereld regeren .

  2 likes
 9. Men vergist zich met het heen en ander. Er is bewijs dat quantum entanglement zich strekt over ongelofelijke afstanden (de gehele universe!) Bizar als het klinkt met het manipuleren van 1 deeltje manipuleert men een ander deeltje, waar het zich ooit bevindt. (ongeacht de afstand, nu is het 3 meter) Teleportatie zou dan betekenen dat je een persoon die al bestaat manipuleert over oneindige afstanden. Een kopie van onszelf over oneindige afstanden manipuleren? Dit is geen teleportatie! Maar manipulatie. Kijk naar het bewijs. Manipuleren van 1 deeltje heeft een invloed op een deeltje op 3 meter afstand. Is dit Teleporatie? Nee manipulatie.

  2 likes
 10. nou ja ik denk dat teleporteren onmogelijk is, want je kan niet atomen van een mens naar een andere gedeelte van de wereld brengen. mensen kunnen ergens aanstoten, en dat is het probleem. als wij gaan proberen om te teleporteren dan stoten we ons tegen een tafel of een stoel aan en dan zullen als kleine atoompjes rond zweven en dan kan je dat niet meer aan elkaar zetten.

  En ik ben 12 jaar

  1 likes
 11. Teleporteren of kopieren…
  quote:

  “We teleporteren de staat van een deeltje,” zei professor Ronald Hanson. “Als je gelooft dat we niets meer zijn dan een verzameling atomen die op een bepaalde manier met elkaar zijn verbonden, moet het in principe mogelijk zijn om onszelf te teleporteren.”

  Zijn er dan niet 2 van hetzelfde?

  Of vernietigen we het origineel? Laat het ‘teleporteren’ dan maar zitten…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

5G

5G brengt ‘serieuze risico’s met zich mee’. Hier moet u voor oppassen

5G verschilt enorm van de soorten straling ...

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Volgens sommige wetenschappers bevindt ons hele universum zich ...