Homepagina » Gezondheid » Tiener die 22 jaar geleden wegliep voor chemotherapie is nu kankervrij dankzij ‘kruidenthee’
Tiener die 22 jaar geleden wegliep voor chemotherapie is nu kankervrij dankzij 'kruidenthee'

Tiener die 22 jaar geleden wegliep voor chemotherapie is nu kankervrij dankzij ‘kruidenthee’

Billy Best uit Massachusetts liep in 1994 als 16-jarige jongen weg van huis. Hij deed dat om chemotherapie te ontlopen. Billy haalde alle grote kranten en nieuwszenders.

Vandaag de dag is Billy kerngezond en kankervrij. Hij werkt in een gezondheidswinkel en geeft ouders van kinderen met kanker advies over chemotherapie. Soms geeft hij ook lezingen over dit onderwerp.

Alternatieve geneeskunde
Tiener die 22 jaar geleden wegliep voor chemotherapie is nu kankervrij dankzij 'kruidenthee'

Billy Best

Hij wordt nog geregeld geïnterviewd door alternatieve nieuwssites als er weer een gezin in het nieuws is dat op de vlucht is geslagen wegens het weigeren van chemotherapie of bestraling. Billy schreef ook een boek over de manier waarop hij van kanker genas met behulp van alternatieve geneeskunde.

Toen Billy wegliep van huis wilde hij in eerste instantie naar Californië gaan. Hij kwam terecht in Houston en had geen idee dat bijna het hele land naar hem op zoek was. Uiteindelijk besloot hij terug te keren naar huis en wel op één voorwaarde: dat hij geen chemotherapie meer hoefde te ondergaan.

Kruidenthee

Billy koos voor het antikankermiddel 714-X van Gaston Naessens en de kruidenthee Essiac, in 1922 bedacht door de Canadese verpleegster Rene M. Caisse. Hij reisde af naar Quebec om toegang te kunnen krijgen tot 714-X. Het mengsel van kamfer, salmiak, zout en nitraat wordt in Canada nog gemaakt, maar is verboden in de Verenigde Staten.

Hij gooide ook zijn eetpatroon om en besloot Essiac toe te voegen aan zijn dieet. Essiac en 714-X zijn net als hennep en cannabisolie lastig te verkrijgen. Hoewel verschillende mensen er baat bij zeggen te hebben, blijft het grote publiek onwetend over deze middelen.

[Newstarget]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Earthaxis schreef:

  Er zijn een heleboel mensen die chemo weigeren. Waarom horen we daar toch zo weinig van? ?
  Oh ja omdat ze het dood zijn! Dood!

  Er zijn inderdaad veel gevallen bekend van mensen met een zeer premature vorm van kanker, die dit goed kunnen overleven zonder behandeling. MAAR dit betekent niet dat voor mensen met uitgezaaide kanker in een laat stadium hetzelfde geldt.

  Whatever. Hypocriet.

  4 likes
 • Denk.na schreef:

  Bljkbaar heeft die ene persoon veel geluk gehad, en heeft hij kanker overleefd zonder een degelijke behandleing.

  Dat kun je niet zeggen over die tientallen andere kankerpatiënten die bij een Duitse “natuurarts” zijn gegaan voor een ‘kankerbehandeling, maar toch overleden omwille van die kwakzalverij http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160819_02430577/onderzoek-naar-link-tussen-70-doden-en-duitse-kankerkliniek

  Het feit dat 1 persoon blijkbaar geluk heeft gehad met een alternatieve behandeling, betekent helemaal niet dat alternatieve geneeskunde werkt. Er zijn er veel die dat geluk niet hadden. Kijk maar eens op http://whatstheharm.net/alternativemedicine.html, voor een lange lijst aan mensen die dat geluk niet hebben gehad met alt-med

  3 likes
  • Tsjerno schreef:

   Ook de reguliere geneeskunde laat op gebied van kanker de wensen over. Ook daar sterft de grote hoeveelheid eens kanker vergevorderd is. Alternatieve geneeskunde wordt bij veel mensen pas overwogen eens blijkt dat hun kanker zich blijft ontwikkelen ondanks vele chemo’s en bestralingen.

   Verder doen bestralingen en chemo’s heel veel schade aan het lichaam. Iedereen die mensen kent die een zware behandeling hebben overleeft weet dat de meeste nooit meer helemaal herstellen.

   1 likes
   • Denk.na schreef:

    Tsjerno schreef “Ook de reguliere geneeskunde laat op gebied van kanker de wensen over.”
    Het groet verschil is wel dat de reguliere geneeskunde gebaseerd is op klinische studies, kennis en wetenschap. Een kankerspecialist kan jou zeggen: mensen met jou stadium en dat type kanker, hebben xx% kans dat ze na een jaar nog leven met die reguliere behandeling, gebaseerd op de analyse van gegevens uit enorm veel onderzoek.

    Een alterneut kan dat niet. Die kan zelf niet bewijzen dat zijn kruidenthee of sapje of zalfje ook maar iets doet. En toch zijn er mensen die liever die alterneut geloven…

    1 likes
  • Earthaxis schreef:

   Helemaal mee eens. Goed verwoordt!

   1 likes
 • najef schreef:

  Hoe je in je vel zit is het belangrijkste. Zit je niet goed in je vel en je wenst elke dag nooit geboren te zijn dan zal je lichaam kanker krijgen. (niet enigste oorzaak natuurlijk). Als je de diagnose kanker krijgt veranderd meestal ook hoe je in je leven staat.

  Als je dan je houding veranderd dan is de lichaam in staat zichzelf te genezen.

  2 likes
  • Denk.na schreef:

   Najef: heb je ook maar enig bewijs voor die bewering? Of is dat gewoon een overtuiging? Want er zijn toch veel mensen die positief in het leven staan en dan kanker krijgen. En zelfs als ze dan een positieve houding blijven houden, er uiteindelijk toch niet zichzelf door genezen. (Dat is niet mijn overtuiging, dat is wel degelijk aangetoond)

   1 likes
   • afwassen schreef:

    Deze jongen koos voor zichzelf, en ging leven.
    Hij paste zich niet meer aan en deed geen concessies.Hij vond zich zelf te belangrijk.
    Hij ontgroeide zijn ziektebeeld. en in het daardoor ontstane klimaat, paste kanker niet meer en hij genas.

    2 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  marc de hond

  Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

  Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

  >