Homepagina » Buitenland » Frankrijk piept en kraakt onder massale protesten: volk is hervormingen en bezuinigingen helemaal beu
Frankrijk piept en kraakt onder massale protesten: volk is hervormingen en bezuinigingen helemaal beu

Frankrijk piept en kraakt onder massale protesten: volk is hervormingen en bezuinigingen helemaal beu

Frankrijk is al een aantal dagen in de ban van een stakingsgolf. Er zijn stakingen in de transportsector, blokkades van raffinaderijen en betogingen tegen de bezuinigingen. De golf van sociaal protest kan zomaar eens het land lamleggen.

De stakingen in Frankrijk breiden zich steeds verder uit. De chaos als gevolg van de stakingen wordt steeds groter. Het protest is vooral gericht tegen de hervorming van de arbeidswetgeving. Die hervorming werd onlangs goedgekeurd zónder stemming in het parlement, waar er geen meerderheid voor kon worden gevonden.

Afgelopen week werden de vrachtwagenchauffeurs en het spoorwegpersoneel opgeroepen tot een verlengbare staking uit protest tegen de bezuinigingen. Vakbond SUD Rail wil zelfs doorgaan met staken tot 11 juli, de dag na de finale van het Europees kampioenschap voetbal.

Kerncentrales

Eerder deze maand staakten de Parijse metro en het openbaar vervoer in de voorsteden. De grootste vakbondsfederatie CGT riep op tot een blokkade van olieproducten in de acht Franse raffinaderijen, op de luchthavens en aan de depots.

Het protest breidt zich ook uit naar andere sectoren. In zeker 16 van de 19 Franse kerncentrales wordt actiegevoerd. Door de actie is de nucleaire capaciteit van Frankrijk met zeker 4 gigawatt gedaald.

Zelfs de politie betoogde op de Place de la République in Parijs. Agenten voelen zich steeds meer het mikpunt van haat. Door de protesten van de afgelopen weken raakten 300 politieagenten gewond.

Inmiddels zijn de blokkades van brandstofdepots in Frankrijk opgeheven, met uitzondering van één site, waar nog steeds gestaakt wordt. Het gaat om het brandstofdepot van Gargenville in de buurt van Parijs.

Brandstofschaarste

Als gevolg van de blokkades stond de voorbije dagen zowat een vijfde van de tankstations in Frankrijk leeg of waren er beperkingen om te tanken. Voor de Belgische tankstations in de grensstreek was dit dan weer goed nieuws: zij zagen hun omzet exploderen.

Van de acht olieraffinaderijen in Frankrijk waren er vrijdag nog altijd zes geblokkeerd. En ook op de luchthavens in Parijs dreigen er nog problemen door de staking in Le Havre.

De derde grootste vakbond bij het openbaar vervoer in Parijs, SUD-RATP, heeft opgeroepen om vanaf 10 juni voor onbepaalde tijd het werk neer te leggen, meldt de krant Le Parisien. Op die dag begint in de Franse hoofdstad het Europees kampioenschap voetbal. CGT heeft op 2 juni een soortgelijke actie aangekondigd.

De blokkering van raffinaderijen en brandstofdepots door tegenstanders van de hervormingen en bezuinigingen veroorzaakt al bijna twee weken brandstofschaarste in de tankstations in het noorden en westen van Frankrijk.

Uitweg

De Franse overheid moet om die reden uit de strategische oliereserves putten om het hoofd te bieden aan de bevoorradingsproblemen met brandstof door het sociaal conflict.

Rond Lille, Parijs, Bordeaux, Brest en Nantes zijn veruit de meeste tankstations gesloten. “En de situatie wordt er niet beter op.” Van de 10.245 tankstations in Frankrijk zitten er 5389 geheel of gedeeltelijk zonder brandstof.

Eergisteren werd in heel Frankrijk gedemonstreerd tegen de omstreden arbeidswet. In Parijs liepen alleen al zo’n 20.000 mensen mee. Meer dan de 14.000 van de vorige demonstratie, op 19 mei.

De Franse regering zoekt naar een uitweg, mede omdat het EK voetbal voor de deur staat. De omstreden Franse arbeidswet kan worden aangepast, mits de filosofie overeind blijft, zei premier Valls eergisteren onder druk van de stakingen, blokkades en demonstraties.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Alleen Limburgse mijnwerkers hadden ballen. Protesteren in dit land, ho maar. Moerasvolkje.

  24 likes
  • En daar ben jij er 1 van.

   10 likes
   • nederlanders zijn een verradersvolk. u kijkt daarvan op? komkom, geen valse schaamte. daar stonden/staan ze om bekend. het is de volksaard zeg maar. de duitsers zeiden het al in wo2: ‘in nederland kan je zoveel verraders vinden als je maar wil’.

    27 likes
   • Het is niet makkelijk om je hoofd boven het moeras te houden laat staan uit te steken als je eenmaal kopje onder bent.
    Met gras lukt dat nog wel, maar dan wordt je hoofd er af gemaaid.
    Maar voor heel Europa geldt; we zitten met z’n allen in dat verschrikkelijke economische moeras.
    Maar wat mooi, die protesten, de mens wordt het gekoeieneer zat. !

    4 likes
  • Hier gaan ze alleen op de vuist als een voetbalclub verliest of een coach niet deugt

   1 likes
 2. Het zijn protesten tegen de hebzucht.

  36 likes
  • De demonen moeten verslagen worden.

   2 likes
   • En de wereldcorruptie moet worden overwonnen.

    3 likes
   • Demonen versla je niet met geweld, maar met priesters.
    DEMONstraties zijn er om meer demonen op te roepen.
    Opstand is precies wat ze willen.

    De demonstraties in Spanje hebben ook niets opgeleverd, alleen maar nog meer wetten en regels wat je terugkrijgt. Martial laws en dat soort ongein.

    Het gevolg van revoluties
    https://www.youtube.com/watch?v=5o1uLsrjKHA

    Vergeet de keizercultus en ga weer terug naar de kerk om de boel niet uit elkaar te laten vallen.
    Gebruik die ecclesia waarvoor het gemaakt is.

    De satanische Rothschild judeo-masonic dynastie is alleen te breken via de kerk, 200 jaar geleden hebben ze met het afdwingen van het concordat van 1801, de kerk een slaaf van de overheid gemaakt. Christenen werden verplicht zich in te schrijven bij de valse gemeente, terwijl christenen al hun eigen gemeente hebben via de kerk. Waarom staat alles dubbel? de valse kerk heeft in 200 jaar tijd overal een kopie van gemaakt en alles overgenomen.
    Napoleon was een NWO mannetje en heeft ze aan de macht geholpen.
    https://www.youtube.com/watch?v=C70WZ9LcSBs

    De satanisten hebben uiteindelijk de grootste kerk op aarde nodig voor hun NWO en anti-christ plannen.
    https://www.youtube.com/watch?v=i_8sIq50gsI

    En hier het hele verhaal
    https://goo.gl/j5YGh7

    0 likes
    • Napoleon was geen NWO mannetje maar omdat hij zijn hebzucht en egoïsme niet overwon heeft die nwo kliek de kans gekregen de macht te pakken. De zoon van Napoleon ook wel t kind van Europa genoemd komt als eerste mens deze macht tegen en ervaart een diepe onmacht. Nu ervaren wij allemaal deze onmacht dat is de consequentie van de hebzucht en egoisme die dit oproept. Dus werk aan jezelf overwin egoisme en hebzucht.

     0 likes
 3. wij nederlanders zijn een zwak volk helaas ballen hebben we niet meer, kudde dieren en slaven dat zijn we wel

  8 likes
 4. Ik wilde eigenlijk niet meer reageren, maar wil jullie nog even laten herinneren over wat er in “the economist” van jan 2016 aan tekeningen op het middenblad zijn afgebeeld. Pijlen door EK en Olympische Spelen bv.

  9 likes
  • Dat benne Rothschild Pijlen zie logo van de bank en de bezitters van ‘The Economist’, ze doen het recht in ons gezicht.

   5 likes
  • als je goed kijkt is het geen voetbal wat je ziet maar een golfballetje. Bekijk youtube filmpies hier over en zet die dan op groot beeld, dan zie je dat. De andere is een rubbybal dan als je alles verder uit vergroot zie je ook een mug, dat nu ook duidelijk aanwezig is in Brazilieen.

   1 likes
  • @Elise
   Alles wat in de boventje rij staat op die afbeeldig daarvan, heb ik het idee dat ze dit jaar zullen sterven. Zelfs de vrijheid, zie de tekst daar.
   Hopelijk heb ik het mis.
   Clinton staat in het onderste rijtje en daarom denk ik dat alles uit de kast getrokken gaat worden zodat ze gaat winnen de verkiezingen.
   Ik ben benieuwd en als er een aanslag gaat gebeuren nu met de EK dan ben ik benieuwd hoe het Franse volk gaat reageren hierop.

   0 likes
   • De enorme bosbrand die nog steeds plaatsvindt in Canada(veenteer/gas en oliewinning) vind ik niet echt hoopgevend.(ook getekend/”voorspelt”) Besef dat de agenda 20/30 gebaseerd is om aarde zelf in oude staat terug te brengen. Elite speelt zowel goed als slecht. Burgers/natuur worden opgeofferd. Van topmensen(weer berichten van “zelfmoorden”/Zurich) tot boeren(gewone klasse) Opstand is ook bewust gepland bv. Ik heb dus eerlijk gezegd niet zoveel hoop meer. Je moet mee(om nog even te overleven) of je wordt afgeslacht situatie. Daarnaast is het weer ook nog heftig aan het veranderen. Dit is de reden(wind en droogte) dat de brand niet onder controle is te krijgen. Op meerdere vlakken(hier niet allen benoemd) ziet het er dus niet rooskleurig uit.

    0 likes
 5. De mensen die het echte werk doen willen ze van meerdere kanten snijden, de Fransen voelen zich vernederd. Logisch dat ze dit niet pikken.

  Groetnnn uut Nunspeed.

  8 likes
 6. In België zijn er momenteel constant betogingen en stakingen, tegen het asociaal (NVA) beleid van de huidige regering.
  Alle betogingen en stakingen ten spijt, blijft de huidige regering hun asociaal beleid toch door voeren, een beleid die er voor zorgt dat de gewone hardwerkende mensen minder over houd.
  Andere mensen die niet aan het werk raken wegens te oud, ziekte etc…in de armoede terecht komen, omdat men de tijd en uitkeringen wil beperken, zelfs geheel afschaffen.
  Er word bespaard op openbaar vervoer en veiligheid, terwijl dat ze thans het openbaar vervoer promoten, men voert zelfs een km taks in om te zorgen dat men meer het openbaar vervoer zou gebruiken.
  Men bespaard op onderwijs, terwijl velen van hun al jaren niet meer vastbenoemd kunnen worden, klassen van 30/40 zijn geen uitzonderingen meer.
  Men bespaard in de gezondheid sector, medicatie word duurder, minder personeel want die nieuwe ziekenhuizen moeten betaald worden.
  Men bespaart op rusthuizen, gaan ze zelfs meer en meer privatiseren, terwijl kunnen de ouderen die factuur niet meer betalen met hun pensioentje.
  Water, gas, elektriciteit, thans een basis recht word nagenoeg onbetaalbaar, facturen zijn op enkele jaren tijd al meer dan verdubbeld.
  Alle nieuwe taksen en belastingen ten spijt, zoals de nieuwe vennootschap belasting, word door gerekend naar de eindgebruiker, distributie van gas, water, elektriciteit is maar liefst 85% van die factuur.
  Voedsel prijzen swingen het dak uit, worden onbetaalbaar door allerhande nieuwe taksen en belastingen.

  In België noemen ze dat een taks shift, maar wel eentje die steeds weer op kap van de gewone mensen terecht komt.

  En zo kan ik nog wel even blijven doorgaan!!

  Maar politiekers kunnen nog steeds met 55 op pensioen, terwijl de andere pas op hun 67 op pensioen mogen, als ze dan nog leven tenminste.
  Politiekers, CEO”S, bank managers hebben een maandloon van tussen de 10 en 25 duizend euro, hebben een pensioen van 3 a 8 duizend euro pensioen.
  De grote multinationals betalen nagenoeg geen belastingen, krijgen zelfs hun elektriciteit gratis en voor niets, die factuur word toch betaald door de gewone burger.
  Kortom, een mooi voorbeeld van dictatuur, een mooi voorbeeld dat de rijken rijker worden, de armen armer worden.

  Dus neen, het is niet alleen in Frankrijk dat het rommelt, het rommelt overal……maar als stakingen en betogingen niet helpt, zelfs nieuwe verkiezingen veranderen niets, wat kan men dan nog doen.

  Ja er is een optie, maar ik mag dat niet luidop zeggen, want dan ben ik een terrorist en ik weet niet wat nog allemaal.
  Daarom verwijs ik naar wat de mensen (het volk) gedaan hebben met dat gespuis ten tijde van de mid/middeleeuwen en de late middeleeuwen!!

  1 likes
  • Lijkt een beetje al op wat vooraf ging aan de Franse evolutie.

   2 likes
   • Ja maar, uiteindelijk heeft die revolutie ook niets opgebracht, het ging dan een paar jaren goed, maar dan vallen ze terug in hun oude gewoonte, stelen van de mensen om zich te verrijken.

    Het huidige bestuur en geld systeem deugd gewoon niet, het leid naar onvrede, discriminatie, zelf verrijking, dictatuur, oorlogen etc…
    Het huidige systeem word al gebruikt/misbruikt sinds de opkomst van de mens, vele rijken en naties zijn er al door ten onder gegaan..toch blijven ze zich vast houden aan dat systeem.
    Soms word het wat beter, word het wat aangepast, maar keer op keer hervalt men in de oude gewoontes.

    Daarom moet het systeem radicaal worden omgegooid, willen we als mensheid in zijn geheel een kans maken om te overleven…..Niet morgen, niet overmorgen, niet vandaag, maar eergisteren.
    Maar zolang dat niemand de ballen aan zijn lijf heeft, of die elite hun macht niet willen opgeven, vrees ik dat de mensheid gedoemd is om op te houden met haar bestaan.
    De mensheid word niet van buiten uit, maar van binnen uit kapot gemaakt, meer en meer mensen aan de reacties (wereldwijd) te zien hebben dat ondertussen wel begrepen, maar de groep is nog steeds te klein om in te grijpen.
    Zolang dat merendeel van de bevolking met hun kop in het zand blijven rondlopen, of zeggen dat ze er toch niets kunnen aandoen, vrees ik dat het nooit zal gaan veranderen, tot het te laat zal zijn en dan is het ook echt te laat…..zucht!!

    0 likes
  • Alles word opgekocht door de banken en zijn alleen heersers geworden en egoïsme is t levens motto

   2 likes
 7. Zo massaal is het niet. Hier in Aude (Carcassonne, Narbonne) mopperen de mensen vooral dat ze worden verhinderd te gaan werken, dat er een wachtrij staat om te tanken, dat ze maar 30 liter mogen tanken etc. Van een paar vrienden weet ik dat ze – ondanks de ongemakken – wél achter de staking staan. De enige zorg voor sommigen is de medische kant. 30 à 40 km via bochtige bergweggetjes om bij een ziekenhuis te kunnen komen…. Hoewel het medische circus natuurlijk deel uitmaakt van de economie redt het ook levens. Zoals dat van mijn (toen ongeboren) kind indertijd. In een ziekenhuis op zelfs anderhalf uur rijden.
  Het is een lastig parket. Er moet iets veranderen, dat is duidelijk. Er is geen respect meer voor de medemens, de natuur.

  Mocht het EK niet kunnen doorgaan dan is dat een harde klap voor Philippe Layat, een boer die onteigend is om een weg naar het luxe EK stadion aan te kunnen leggen (voor zover ik het verhaal in zijn geheel heb begrepen). Of misschien geeft het hem een gevoel van zoete wraak.

  2 likes
  • Het is dan ook vooral rood en anarchistisch tuig wat aan het “protesteren” is. Daarom ook al het geweld en geplunder. Aangevuld met geimporteerd tuig uit de grote steden. De normale werkende fransman zou nooit zo zijn eigen steden vernielen. Dit protest heeft een aardig hoog Soros gehalte als je het mij vraagt.

   2 likes
 8. Historisch bezien begint een grote omwenteling in Europa bijna altijd in Frankrijk. Waarschijnlijk omdat Frankrijk ingedrukt zit tussen de noordelijke en zuidelijke culturen die Europa rijk is.

  Dat de Euro binnenkort stopt te bestaan, is welhaast zeker. De vraag is nu of Frankrijk mee gaat met het Noorden in een soort Neuro of dat ze het zuiden volgt met landen die al dan niet gezamenlijk optrekken.

  Nu heeft Frankrijk een hopeloos verouderde economie met onder meer veel EU subsidie voor landbouw, veel bureaucratie en nog afspraken met Afrikaanse landen die ook aan herziening toe zijn. Het wordt kiezen of delen voor de Fransen. Met het noorden verdergaan betekent flink hervormen om daarna te zien dat de werkeloosheid kan teruglopen die nu ca 12% is in Frankrijk en onder jeugdigen is het ca 25%.

  Hoe dan ook een zooitje staat voor de deur in Europa, na de verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland komend jaar.

  3 likes
  • De subsidies vallen in FR ook tegen tegenwoordig ivm dat de polen echt er nu mee vandoorgaan dus hebben de boeren het nu erg zwaar daar. En vergeet niet dat de graan prijs heel erg laag is, zo laag dat het eigenlijk niet normaal is. Waarom betaald men niet de normale prijs ervoor want wij betalen onze brood nu via de EU. Als die kul eens afgeschaft word kan de belasting naar beneden toe en hebebn wij gewoon geld voor ons brood en houden we nog geld over ook nog eens. Wat denk je van die administratie kosten die men nu heeft.
   Als je dan zegt maar dan koopt men het graan voortaan vanuit het buitenland dan hef je daar gewoon inport belasting op.

   0 likes
 9. Wat een manier om de klimaatdoelstellingen te halen!!! De natuur dankt u Frankrijk. Nu alleen geen kernenergie meer op uranium maar op thorium+ windmolens (Frankrijk heeft een gigantische kustlijn en er zullen zeker plaatsen zijn die toeristisch niet interressant zijn).

  2 likes
 10. tobyi or nothing

  wanneer men niet voorzichzelf kan zorgen zorgt het systeem voor jou daarvoor is aangifte van geboorte gedaan niet om dat het moet maar om dat het kan waarvan akte.
  het gaat de elite niet om het fok volk maar om de geboorte de volgeling voor de kerk dat (rechts) systeem heet. al waaraan de elite zijn verslaaft gelijk wij ons zelf verslaven.
  waar is de bewijsvoering naar deze akte. de akte geeft jou alleen voornamen, namen meer niet. het is jou geloof in deze geloofskerk die jou zelf de achternaam aanreikt en jij die hem aanneemt. hoe dom ben je in eigenDOM. de akte in de achternaam is leeg als ook BSN loos. alsook dat de vader de echte vader is als dat ook aan de moeder actuele twijfel bestaanbaar is. bewijsvoering vraagt de overheid hier nooit. de blauwe ogen van de aangever zijn hier eenmalig geloofwaardig. je kan nooit de uitnodiging om belasting te betalen met je blauwe ogen invullen je zult moeten bewijzen.
  tot zo ver een passage uit mijn onderzoek der natuurlijk persoon.
  dan Frankrijk het land in midden Europa en van Nostradamus hier worden de mensen onderzocht op weerbaarheid en leren de elite hierin en mee om gaan.
  het geld is uitgezogen er wordt nu meer geld gedrukt dan verdiend vals wel te verstaan wat de roodschilden in hun kluizen hebben zitten zijn de betrouwbare valuta.
  nu economie dood aan het gaan is hebben zij ons ook niet meer nodig en dienen afgevoerd ontslagen van werk en er bij horen alleen een aangewezen klein geselecteerd op domheid bewakingsgroepje voor de elite mag nog aan blijven om hun medemens te onderdrukken.
  automatisering en robotisering maken werkers overbodig slaven mogen uitsterven robots maken inmiddels robots.
  dat robots niks met economie hebben begrijpen de elite nog niet zij schijnen niet te weten dat robots nooit zullen consumeren zo heeft ieder zijn beperking 🙂
  het is niet dat de Fransen een moedig volk zijn maar zij hebben beter inzicht in de opgelegde regels zijn daarin bewuster of ervarener.
  hoe dan ook hier voor moeten de elite dus in Frankrijk zijn in hun leerproces.

  dank voor lezen…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...