Homepagina » Mens en Dier » Krijgen we een digitale enkelband van Hugo de Jonge?
enkelband
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Krijgen we een digitale enkelband van Hugo de Jonge?

De Kamer wil dat mensen die gevaccineerd zijn en daarna positief worden getest op corona tijdelijk geen groen vinkje meer krijgen in hun CoronaCheck-app. Een motie die het kabinet oproept ervoor te zorgen dat de app op die manier wordt aangepast, kreeg steun van een Kamermeerderheid.

Mensen krijgen een QR-code nadat ze zijn gevaccineerd, maar kunnen nog steeds besmet raken en anderen besmetten. In dat geval wordt de QR-code niet aangepast. De Kamer wil daar verandering in brengen.

Slimme digitale enkelband

Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid, doet op social media een beroep op de denkkracht van mensen voor het blokkeren van QR-codes in de CoronaCheck-app na een positieve test.

Natuurlijk kun je het vraagstuk van blokkeren op dezelfde manier oplossen als bij papieren bewijzen (met alle dilemma’s van dien). Dan zou je alle huidige codes moeten intrekken, opnieuw moeten laten aanmaken en dan wel statisch maken. Maar dan geef je wel veel privacymaatregelen op, stelt Roozendaal.

“Stel je voor dat je het slimmer wilt doen, kan dat? Kun je CoronaCheck maken tot een slimme digitale enkelband en blijven voldoen aan eisen van toegankelijkheid, veiligheid en privacy? Ik doe hierbij een beroep op jullie denkkracht,” aldus Roozendaal, die zijn bericht inmiddels heeft aangepast omdat mensen ‘aanstoot namen’ aan het woord enkelband.

Denkt u even mee?

“Zo gaaf! We krijgen een digitale enkelband van Hugo de Jonge,” twittert columnist Marianne Zwagerman.

Politicoloog Robin Fransman schrijft: “Het ministerie wil graag dat u meedenkt. ‘Hoe maken we van het QR-paspoort een slimme digitale enkelband?’ Denkt u even mee met Ron Roozendaal?”

4.5 73 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M.Coolen
M.Coolen
5 dagen geleden

Mooi toch? Dan ervaren gevaxten dat ze beet zijn genomen en dat ze nog steeds het “virus” kunnen verspreiden. Laat hen maar voelen hoe het voelt buitengesloten te worden. Hopelijk worden ze dan wakker.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 dagen geleden

DIGITALE SLAVENARMBAND

Daar is dat QR-COVID-1984-Totale-Controle-Social-Credit-System-Vaxxi-Nazi-Paspoort toch ook voor bedoeld? Zodat die Elite-Parasieten 24/7/365 kunnen Controleren waar elke individuele Slaaf uithangt…Als je in Thailand op vakantie bent moet je overal inchecken met je QR-Code…bliep…bliep…Als iedereen gewoon hun Volkomen zinloze QR-Oormerken in de Vuilnisbak gooien, is er Hélémáál NIETS! Allemaal Bangmakerij & Illusie…en het Slaafse Hersenloze Gepeupel Werkt gewoon Vrolijk aan de Totstandkoming van hun Digitale Slavenarmband mee…

CaSy
CaSy
5 dagen geleden

Je kan ook gewoon die nutteloze app afschaffen en het bespaarde geld aan de zorg geven!

mijn 2 cent
mijn 2 cent
5 dagen geleden

Heb op dit moment flinke keelpijn, snotter een eind weg en voel me niet lekker in het algemeen. Niets nieuws onder de zon dus.
Gewoon extra vit-c pil thuis blijven net zoals vroeger. Die stomme angsthazen die bij elke scheet omdat ze bang gemaakt zijn naar de teststraat lopen waar zelf een banaan positief is zorgen dat dit in stand blijft.
Bij griep denken ze oh is maar griepje, maar daar zit de grote FOUT, echte griep kan je doden zie 2018 10k doden in NL!

x

Check Also

huisarts

Huisarts: meerderheid patiënten die ik de afgelopen 5 weken moest insturen naar ziekenhuis is volledig gevaccineerd

Journalist Brenda Stoter Boscolo suggereert in een ...

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

174
0
We lezen graag je reactie!x