Buitenland

Toen kon het nog: zo berichtten de media in 2014 over Oekraïne

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!

In 2014 berichtte CNN nog dat inwoners van de stad Donetsk in het oosten van Oekraïne naar eigen zeggen werden gedood door hun eigen president.

Alexander Omeljavenko, een inwoner van Donetsk, zei tegen CNN: “We zijn Oekraïens, maar ze doden ons, dus we moeten waarschijnlijk zelf een land vormen. Want die mensen in Kiev, dat zijn niet onze broeders.”

Een andere inwoner, Victoria Khroesjova, veegde haar ogen droog terwijl ze vertelde hoe haar gezin in kelders moest schuilen vanwege bombardementen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wees een man. Wees menselijk. Stop alstublieft uw agressie

Bij die bombardementen in en rond Donetsk kwamen veel burgers om het leven. CNN sprak van een ‘humanitaire ramp’. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zei dat tot 1 september 2014 zo’n 260.000 mensen ontheemd waren geraakt.

“Er was een oorlog en dit is de tweede oorlog. Ik ben geboren in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog en ik zal waarschijnlijk sterven voordat deze oorlog voorbij is,” zei Valentina Sergejevna uit Donetsk.

Valentina Popova, die een arm en een been kwijtraakte bij bombardementen, smeekte toenmalig president Porosjenko om de oorlog te stoppen. “Wees een man. Wees menselijk. Stop alstublieft uw agressie.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dat Washington en Brussel de autoriteiten in Kiev zouden moeten vragen om te stoppen met het bombarderen van huizen, scholen en ziekenhuizen.

Binnen vier uur dood

Het Oekraïense leger bombardeert anno 2023 nog steeds huizen, scholen en ziekenhuizen in het oosten van het land.

Oekraïense soldaten is overigens geen lang leven beschoren. De meeste Oekraïners die worden ingezet in Bachmoet zijn binnen vier uur dood.

Een gepensioneerde Amerikaanse marinier die in Oekraïne vecht, zei tegen ABC News dat de frontlinie een ‘gehaktmolen’ is waar soldaten gemiddeld ‘vier uur’ overleven.

4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sophie
Sophie
25 dagen geleden

zieke wereld!

hans
hans
25 dagen geleden

zolang een groot deel van de mensen blind achter de nos en telegraaf aanlopen, en dit soort berichten afdoen als onzin zonder na te kunnen denken, hebben we niet veel aan deze informatie omdat die ons allang bekend was.
er moet een manier komen om feiten bij de rest van de bevolking neer te kunnen leggen

John Kuhles
John Kuhles
25 dagen geleden

En de huidige massa schaap media houdt zich voor de domme of ze zijn ècht dom (wat is erger?)

Andre
Andre
25 dagen geleden

Het is ja nu was geopolitieke vorming van de heisltaat EU met de 4e revolutie van Klaus Schwab. De Heimatvertriebene hier in het Nederlands.

Heb ik nooit op school van gehoord trouwens maar in NL is het nu de boer.

https://duitslandinstituut.nl/naslagwerk/87/heimatvertriebene

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

59
0
We lezen graag je reactie!x